Evb2

Propecia som en hårtab behandling

Hvis du har tegn på mandlig skaldethed, kan lægemidlet finasteride (Propecia) hjælpe. Propecia virker ved at hæmme produktionen af ​​et hormon, der fører til skaldethed.

Mandlig skaldethed kan være meget belastende, og mange mænd føler desperate for at finde en løsning for deres tyndere hår. Mens mange af de former for hårtab behandling, du ser annonceres ikke virker, nogle rent faktisk gør.

Propecia eller finasterid er en receptpligtig medicin, der har vist sig at hjælpe med at forhindre hårtab og fremme væksten af ​​nye hår hos mænd, der har mandlig skaldethed.


Alt om minoxidil for kvinder

Hvordan Propecia arbejder som hårtab behandling

Finasteride blev oprindeligt udviklet til behandling af forstørret prostata kirtler hos mænd. Når den oprindelige form for finasterid, der markedsføres som Proscar, blev afprøvet i kliniske forsøg, fandt forskerne, at mænd tager Proscar oplever en uventet bivirkning: hårvækst. Så producenten af Proscar gik på at udvikle Propecia, som er en lavere dosis af finasterid, der fungerer som en hårtab behandling.

Propecia blev godkendt af den amerikanske Food and Drug Administration i 1997 til behandling af mandlig mønster skaldethed. Det virker ved at blokere et enzym, der er nødvendig for at producere en mandlig hormon kaldet dihydrotestosteron (DHT). Mænd, der oplever mandlig skaldethed tendens til at have højere niveauer af DHT end mænd, der ikke har skaldethed. DHT menes at forårsage hårsækkene til at skrumpe, der over tid fører til skaldethed.

Det tager normalt omkring tre måneder for at bruge Propecia før du kan se dens virkninger. Din læge vil vurdere dit hårtab og vækst fra tid til anden til at overvåge effektiviteten af ​​din behandling. Hvis du stopper med at tage Propecia, kan du forvente nogen hår, du har fået til at falde ud inden for et år, og dit hårtab til fremskridt.

Fordele og ulemper ved Propecia som en hårtab behandling

Tal med din læge for at finde ud af, om Propecia kan hjælpe bremse eller vende dit hårtab. Når det besluttes, om at tage Propecia, er det vigtigt at vægte fordele og ulemper ved denne hårtab behandling for din individuelle situation.

De potentielle fordele ved Propecia kan nævnes:

  • Enkelhed. Der er ingen dikkedarer involveret med at bruge Propecia. Den medicin kommer i form af en tablet, at du tager en gang om dagen.
  • Effektivitet. I mænd, der tager Propecia dagligt, er DHT niveauer reduceres med så meget som 60 procent. De fleste mænd, der tager Propecia (86 procent) oplever en opbremsning af hårtab, og næsten to tredjedele ser en betydelig genvækst af hår.

De potentielle ulemper ved at bruge Propecia omfatter:

  • Bivirkninger. Bivirkninger hos mænd, der tager Propecia er sjældne, men de undertiden forekomme. Nedsat libido, erektil dysfunktion og nedsat ejakulatvolumen er blandt de potentielle bivirkninger af Propecia. Men husk på, at hver enkelt af disse bivirkninger forekommer hos mindre end 2 procent af mænd, der tager Propecia.
  • PSA niveau ændringer. Mænd tager Propecia kan have nedsat niveau af prostata-specifikt antigen (PSA), som måles som en del af prostatakræft screening. Sørg for, at din læge ved, at du tager Propecia, så han kan forsigtigt evaluere dine PSA niveauer.
  • Omkostninger. Omkostningerne ved Propecia varierer, afhængigt af det apotek, du bruger. Generelt er den gennemsnitlige detailpris for Propecia omkring 165€ for en 90-dages levering, men shoppe rundt for at finde den bedste deal. Du kan også vælge at tilmelde Propecia vedholdenhed program til at modtage særlige rabatter fra producenten.

Minoxidil for mandlige hårtab

Hvem bør og ikke tage Propecia?

Propecia er godkendt til brug hos voksne mænd, der oplever symptomer på mandlig skaldethed. Denne medicin har vist sig at være sikker og effektiv hos mænd i alderen mellem 18 og 41 år, og det menes at også være sikre til brug i ældre mænd.

Imidlertid har Propecia ikke blevet undersøgt hos drenge yngre end 18 år, og det er ikke effektivt til kvinder, der oplever hårtab. Og et notat af forsigtighed: Propecia kan forårsage skade på en mandlig foster, så kvinder, der er gravide, eller som kunne være gravide, bør undgå at håndtere knust Propecia piller, som hudoptagelse af selv en lille mængde lægemiddel kan forårsage skade. Også, hvis du har leverproblemer, bør du tale med din læge om risikoen ved at bruge Propecia, idet det metaboliseres i leveren.