Evb2

Planlægning for HIV pleje

Når nogen har hiv, er det vigtigt at planlægge for end-of-life pleje og foretage finansielle og medicinske beslutninger tidligt, så du kan være klar, når den tid kommer.

Forældreadfærd til en elsket en med HIV kræver mange dag-til-dag opgaver, men det bør også omfatte nogle fremtidsplanlægning.

Som HIV skrider, og hvis AIDS udvikler, din elskede bliver nødt til at foretage nogle medicinske og finansielle beslutninger - men når sygdommen bliver avancerede, kan han ikke være i stand til at træffe disse beslutninger på egen hånd. Planlægning for fremtiden lægebehandling med din elskede er en af ​​de bedste ting, du kan gøre for hans og din egen sundhed og velvære.

Planlægning: forhånd direktiver
"Alle voksne bør have et forskud direktiv eller et livstestamente, ikke bare en person med en hiv-diagnose. Dette formaliserer en persons tanker om deres ideelle slutningen af ​​livet," siger Jennifer A. Shuford, MD, MPH, direktør for anvendt videnskab på Medical Institute for Seksuel Sundhed i Austin, Tex et livstestamente udtrykkeligt, under hvilke omstændigheder en patient med HIV ønsker lægehjælp og livsopretholdende foranstaltninger og når han ikke gør. Hvis din elskede man ikke ønsker at være på livet støtte, for eksempel, vil en levende kan gøre klart skriftligt.

En DNR eller gør-ikke-genoplive orden, er også et vigtigt dokument, som din elskede måske overveje. Hvis der er et punkt, hvor han ved, han ikke ønsker behandling for at fortsætte, eller ikke ønsker at blive genoplivet, hvis hans hjerte stopper, han har brug for at underskrive et juridisk dokument, så lægerne vil ikke forsøge at forlænge hans liv.

"Det er godt at give retning til din familie og venner, så de ved, det er dine ønsker," siger Dr. Shuford. Hun understreger, at disse dokumenter og beslutninger er særligt vigtige for en person med hiv.

"Hvis en person bliver svækkede eller demente som følge af deres sygdom, kan de ikke træffe beslutninger selv... de bør udpege en person til at træffe beslutninger i deres sted," siger Shuford. En sundhedspleje fuldmagt er et dokument, udpeger en juridisk repræsentant, der træffer beslutninger ved livets afslutning i tilfælde af din elskede med HIV er ikke i stand til.

"Det er vigtigt at få disse dokumenter taget sig af så hurtigt som muligt efter en hiv-diagnose, så deres ønsker og begær kan gives for deres end-of-life pleje," Shuford noter.

Du kan kontakte en advokat om disse dokumenter, men du behøver ikke at. Mange hospitaler og hiv / aids organisationer tilbyde hjælp og service udarbejdelse forhånd direktiver, så spørg på dit lokale sygehus eller advocacy gruppe for forslag om udarbejdelsen af ​​disse dokumenter.

Planlægge: finanser
Medicin og behandling for hiv og aids kan få ganske dyrt. Hvis din elskede har privat forsikring, kan du hjælpe ved at tjekke med forsikringsselskabet for at se, hvad der er dækket, hvad der ikke er, og hvad din elskede bliver nødt til at betale.

Hvis din elskede ikke har sygeforsikring, er der stadig muligheder for at hjælpe med at betale for pleje.

Der er store føderale og statslige tilskud, der kan hjælpe med at betale for HIV pleje, siger Shuford. Statslige organer som Medicaid kan også hjælpe med at dække udgifterne til pleje og behandling, hvis din elskede kvalificerer. Kvalifikationer for Medicaid varierer fra stat, tjekke webstedet for de føderale Centers for Medicare og Medicaid Services for at få kontaktoplysninger for statslige sundheds-afdelinger.

"I de fleste store byer, er der hiv klinikker, som man kan kontakte -. Eller lokale sundhedsmyndigheder afdeling Det er steder, der i det mindste kan sende patienter i den rigtige retning," Shuford siger.

En person med hiv eller aids - eller for den sags skyld alle voksne - bør også have en vilje, der hedder, hvordan deres penge, ejendom og værdigenstande bør fordeles, og hvordan de ønsker deres sag behandlet i tilfælde af deres død.

Planlægning: at tale om det
Disse er emner, som din elskede kan være tilbageholdende med at diskutere - og du kan være tilbageholdende med at opdrage. Men mens det er svært at overveje muligheden for, at din elskede kampen mod hiv ikke vil blive en succes, er det nødvendigt at beskytte både dig og din familie. Planlægning for end-of-life pleje er ikke at give op, det er bare at sørge for, at din elskede får hvad han vil ud af livet, og hvis det kommer til det, også død.