Evb2

Perikum for depression

Denne naturlige middel kan hjælpe mild til moderat depression, men vær forsigtig med dets interaktioner med andre behandlinger.

Med øget interesse i alt, naturlige, fra økologiske produkter til yoga og akupunktur, er mange mennesker søger mere naturlige metoder til sundhedsspørgsmål, herunder urte behandlinger for depression. Sag i punkt: perikon.


Perikon, botanisk kendt som Hypericum perforatum, er en lang-levende gul blomstret plante brugt så langt tilbage som det gamle Grækenland for sine medicinske fordele. Det menes, at forbindelser hypericin og hyperforin er blandt sine mange kemiske ingredienser, der bidrager til dens effektivitet som en urte behandling af depression. Primært fås som piller eller kapsler er Perikum også produceres i andre former, herunder te, flydende ekstrakter, og endda som en popcorn topping (Det ville dog formentlig tage 100 eller flere poser popcorn til at få en tilstrækkelig stor dosis, så andre formuleringer foretrækkes.)

I Europa er perikon almindeligt ordineret som en behandling for depression. Men Us Food and Drug Administration visninger perikum som et naturlægemiddel produkt, og klassificerer det som et kosttilskud. Som sådan kan det gå lige ind i butikkerne uden afprøvning af dens effektivitet, dosering, eller sikkerhed. Hvilket rejser spørgsmålet, gør det virkelig arbejde?

"Ja," siger David Mischoulon, MD, ph.d., lektor i psykiatri ved Harvard Medical School og direktør for forskning i depression og kliniske forskningsprogram på Massachusetts General Hospital. "Der er omkring 40 offentliggjorte undersøgelser om brugen af ​​perikum for depression. Generelt foreslås det, perikum er mere effektiv end placebo og lige så effektive som tricykliske antidepressiva. "

Men når der sammenlignes med en anden type antidepressiv, selektive serotonin reuptake inhibitors (SSRI), var resultaterne lidt mindre klar. "De seneste sammenligninger med SSRI som fluoxetin og sertralin har givet inkonsistente resultater," siger Dr. Mischoulon ", skønt undersøgelserne kan lide af metodiske problemer. Perikum er sandsynligt så effektiv som SSRI-præparater så godt, men vi har brug for flere undersøgelser for at endegyldigt demonstrere dette. "

Et eksempel på en sådan metodisk problem er, at patienter i sammenligning med SSRI-præparater kan have været mere alvorligt deprimeret end i undersøgelserne af perikum versus tricykliske antidepressiva. "I almindelighed, naturlige produkter synes mest effektiv for mennesker med mild til moderat sygdom, i modsætning til mere alvorlig sygdom," siger Mischoulon.

Hvad forbrugerne bør vide om st. Perikum

Generelt er den anbefalede dosis for perikon er mellem 900 og 1800 mg per dag. Der er ingen studier, der sammenligner forskellige mærker, og der kan være variationer i styrken afhængig af præparatet, fremstillingsmetoder og renhed. Label oplysninger kan ikke altid være korrekt. Mischoulon foreslår at vælge en brand fra velrenommerede sælgere og fabrikanter, der er mere tilbøjelige til at have deres egne strengere produktionsstandarder og større odds for at give det produkt, de lover. Som med alt, køber, pas på.

Perikum bivirkninger

Bare fordi det er naturligt og ikke kræver en recept betyder ikke automatisk en urte produkt er uden farer. "St. Perikum har mange bivirkninger og kan interagere negativt med mange receptpligtig medicin, undertiden med katastrofale resultater, "advarer Mischoulon. De mest almindelige bivirkninger er svimmelhed, mundtørhed, kvalme, diarré, træthed og øget følsomhed over for solen. Nogle, men langtfra alle, af recepter det kan forstyrre med bl.a. antidepressiva, p-piller, blodfortyndende medicin, kræft medicin og hjerte medicin digoxin.

I sidste ende, ved hjælp af perikum til at behandle depression symptomer kan være en god idé, men som med alle naturligt middel, sørge for at tjekke med din læge først være.