Evb2

Oral medicin for type 2-diabetes

Disse lægemidler kan hjælpe med at kontrollere blodsukkeret, når diæt og motion er ikke nok.

Hvis du for nylig har været diagnosticeret med type 2 diabetes, din læge sikkert fortalt dig, hvor vigtigt kost og motion er at kontrollere dit blodsukker. Selvom livsstilsændringer er afgørende, din læge vil sandsynligvis ordinere diabetes medicin så godt. Der findes mange forskellige former for medicin for type 2-diabetes, og det er nyttigt at forstå, hvad de gør, og hvorfor de er brugt.

Sommetider mennesker med type 2-diabetes kan være nødvendigt at tage to eller tre forskellige piller, eller en kombination narkotika - en tablet, der indeholder to typer af kombinerede medicin. I mange tilfælde er kombinationsbehandling vist sig at være mere effektiv end blot ved hjælp af en type lægemiddel.

Metformin for blodsukkerkontrol

Den mest almindeligt ordineret medicin for type 2-diabetes er metformin (Glucophage, Riomet, Fortamet). Metformin virker ved at nedsætte mængden af ​​sukker din lever udgivelser og ved at hjælpe din krop til at bruge sin egen rådighed insulin mere effektivt. Det er ordineret ofte fordi det er billigt og har vist sig at hjælpe med at forhindre mange af de langsigtede komplikationer af diabetes. Undersøgelser har også vist, at metformin kan være i stand til at hjælpe med at forebygge fedme hos ufødte babyer og endda blindhed.

I modsætning til mange andre diabetes medicin, sjældent metformin fører til lavt blodsukker eller hypoglykæmi. Ikke desto mindre kan det forårsage en farlig ophobning af syre i blodet blandt dem med lever og nyre sygdomme og bør undgås af folk i disse grupper.

Sulfonylurinstoffer og meglitinider for insulin hjælp

Sulfonylurea medicin er også blevet brugt i mange år til at hjælpe mennesker med type 2-diabetes kontrollere deres blodsukker. Disse stoffer "medføre insulin-producerende [celler i bugspytkirtlen] for at producere insulin næsten konstant, hvilket betyder, at de [øger] risiko for lavt blodsukker og for vægtøgning," siger Daniel Einhorn, MD, vice president for den europæiske sammenslutning af endokrinologer. "Men, de er billige, og de er effektive, og har været brugt i lang tid," tilføjer han. Eksempler på sulfonylurinstoffer nævnes glipizid (Glucotrol), glyburid (Diabeta, Glynase og Micronase) og glimepirid (Amaryl).

En anden gruppe af medikamenter, der stimulerer insulin-producerende pancreasceller, eller betaceller, er meglitinider, såsom nateglinid (Starlix) og repaglinid (Prandin). Ligesom sulfonylurinstoffer, kan disse stoffer forårsage dit blodsukker til at falde for lavt.

Fordi meglitinider og sulfonylurinstoffer kan medføre dramatiske dyk i blodsukkeret, bør de anvendes med forsigtighed ved ældre og personer med nyre-eller leversygdom.

Alfa-glucosidasehæmmere at stoppe blodsukker spikes

Alfa-glucosidaseinhibitorer, ligesom acarbose (Precose) og miglitol (Glycet), forringe fordøjelsen af ​​kulhydrater og offset pigge i blodsukkeret efter måltider. Disse medikamenter er især nyttige blandt type 2 diabetikere, hvis blodsukker har tendens til at være mest muligt ud af kontrol efter at have spist.

Disse lægemidler kan dog føre til dårlig mave, gas og diarré. Lavt blodsukker er også en mulig bivirkning.

Thiazolidindioner at forbedre insulin

En anden familie af type 2 diabetes medicin er thiazolidinedioner (TZD'er). Disse stoffer forbedrer din krops evne til at bruge den insulin, den stadig gør. Selv om de er dyrere end andre diabetes medicin, behøver TZD'er ikke forårsage lavt blodsukker, og kan endda beskytte bugspytkirtlens beta-celler. Narkotika i denne gruppe omfatter pioglitazon (Actos) og rosiglitazon (Avandia).

Forskere har fundet, at pioglitazon kan hjælpe med at reducere risikoen for hjertesygdom hos diabetikere. Undersøgelser tyder på, dog, at rosiglitazon faktisk føre til en øget risiko for hjerteanfald. Derudover kan begge disse medikamenter forårsage væskeretention, hvilket ofte fører til hævede ben og fødder. Som et resultat, kan TZD'er forværre underliggende kongestiv hjerteinsufficiens (CHF), eftersom hjertet ikke kan være i stand til at håndtere alle de ekstra væske. Folk med CHF bør ikke tage TZD'er.

Der er også nogle tegn på, at TZD'er kan være forbundet med en forhøjet risiko for knoglebrud. Mere forskning er nu ved at blive gjort, men i mellemtiden, kan lægen undgå ordination TZD'er, hvis du har en historie af osteoporose eller anden knogle lidelse.

Da TZD'er tider kan påvirke leveren, vil din leverfunktion overvåges nøje af regelmæssige blodprøver mens du er på disse lægemidler.

I september 2010 FDA bruge begrænsede Avandia til dem, der ikke kan kontrollere deres type 2-diabetes på andre medikamenter.

DPP-4-hæmmere til at blokere enzymer

Endelig er en nyere gruppe af lægemidler kendt som DPP-4-hæmmere. DPP-4-hæmmere blokerer produktionen af ​​et enzym kaldet dipeptidylpeptidase 4. Faldende til fremstilling af dette enzym tillader kroppen til at frigive mere insulin. Sitagliptin (Januvia) er det eneste medlem af denne familie af medicin øjeblikket anvendes. Det anses for et vigtigt supplement til forvaltningen af ​​type 2-diabetes, fordi det ikke forårsager hypoglykæmi eller vægtøgning, og kan endda have en positiv effekt på dit kolesteroltal.

Almindelige bivirkninger af sitagliptin omfatter kvalme, diarré, og koldt-lignende symptomer såsom nasal overbelastning og ondt i halsen.

Kombinationsterapi til type 2-diabetes

Mange af de ovennævnte medicin for type 2-diabetes er også tilgængelige i kombination form, herunder glyburide og metformin (Glucovance) samt sitagliptin og metformin (Janumet). Kombination medicin kan være yderst effektiv og kan gøre det lettere at holde fast i din diabetes behandlingsplan. Hvis du oplever bivirkninger selv, kan det være sværere at finde ud af hvilken medicin er skylden.

En sund kost, regelmæssig motion, og den rigtige medicin er alle afgørende for styre din type 2 diabetes. Arbejde sammen med din læge, kan du finde den mest effektive plan for at udligne højt blodsukker og dens mange komplikationer.