Evb2

Oprettelse af en allergi-fri hjem

Både udendørs og indendørs allergener kan invadere dit hjem, omrøring indtil symptomer. Følg denne rum-by-rum tilgang til at fjerne din allergi udløsere.

Når du lider af allergi, kan symptom udløser lurer i hvert værelse. Der er trin, du kan tage, selv om, at fjerne eller kontrollere allergener i dit hjem, reducere din eksponering og minimere dine symptomer.

Følg denne rum-by-rum tilgang til bandlyse allergener såsom husstøvmider, pollen, PET skæl, røg, og mug.

Soveværelser

Du tilbringer mere tid i dit soveværelse - otte timer om natten - end måske noget andet rum i dit hjem. Det er derfor, det er det perfekte sted at begynde allergi-proofing. Start med at bruge støv mide -bevis dækker på puder, madrasser og box fjedre og ændre dit sengetøj, herunder dyner, mindst en gang om ugen, vask den i vand over 130 grader. Hårde gulve som træ eller linoleum er bedst i soveværelser, fordi det er nemmere at holde rene og fri for allergener end tæpper. I det mindste, skal tæpper støvsuges ugentligt med en støvsuger, der har en højeffektiv partikler luft (HEPA) filter. Vindue belægninger er et andet sted, hvor allergener kan blive hængende, så vask dem ugentligt som godt. Desuden kæledyr holde ud af soveværelset, fjerne så meget rod som muligt, og sørg for alle møbler har hårde, let at rengøre overflader. Endelig holde windows lukket og eliminere enhver omstrejfende allergener fra luften ved at køre et HEPA-filter, mens du sover.

Badeværelser

Mug og fugt regeringstid i dette rum, så tage skridt til at fjerne så meget fugt som du kan. Brug en udstødningsgas fan under og efter bade og brusere til hurtigt at flytte damp ud af rummet. Reparer eventuelle utætte VVS. Eliminer fugt-fældefangst tæpper, vindue belægninger, og stoffer, når det er muligt, eller rengør dem regelmæssigt. Undgå tapet og vælge i stedet for en porøs væg overflade som fliser eller mug-resistent lakering. Håndklæde tørre karbad eller brusebad efter hver brug. Rengør eller udskift mugne badeforhæng eller foringer. Rengør karbad, fliser, håndvask, toilet og gulv ugentligt. Dræb nogen synlig form med en 5 procent klorblegning løsning.

Stue

Som i soveværelse og bad, eliminere steder, hvor allergener drysse så meget som du kan. Eksempler omfatter tæpper, polstrede møbler, gardiner, persienner, vægtæpper og nips. Hold støv (og husstøvmider) til et minimum med ugentlig rengøring sessioner, der omfatter en grundig afstøvning. Vask hårde gulv eller støvsuge dine tæpper ugentligt med en støvsuger udstyret med et HEPA filter. Hold øje med tegn på mug og fugt i nærheden af ​​vinduer og rengør efter behov. Må ikke tillader rygning i dit hjem. Hold vinduer lukket i allergi sæsonen og holde husdyr (og deres allergener) udenfor.

Køkken

Det vigtigste mål i køkkenet er at kontrollere fugt (og den resulterende mug), samt at holde insekter og andre skadedyr i skak. Brug en udstødning ventilator til at lufte damp fra madlavning, holde bordplader, skabe, hvidevarer, gulve og andre hårde overflader rene, og løse eventuelle VVS lækager hurtigt. Hold vasken tom og tørre. Rengør synlige skimmel samme. Tjek dit køleskab ugentligt i mugne fødevarer og tomme vand fra drypbakke efter behov. Derudover tomme affaldscontainere dagligt og være sikker på at de har insektnet låg. Imødegå eventuelle insekt eller skadedyr problemer på de første tegn på invasion, og tage skridt til at fjerne skadedyr adgang til fødekilder.

Vaskerum

Visse foranstaltninger, du kan tage i vaskekælderen omfatte kontrol VVS for utætheder og reparation efter behov, udluftning tørretumbler damp udenfor, og rengøring af hårde overflader og gulve ugentlige. Vær sikker på at undgå at lade tøjet forbliver fugtige eller våde for længe.

Basement

Disse mørke, fugtige områder er mug fælder. Undgå tæpper, polstrede møbler, og stof i kælderen, fordi de kan havnen fugt. Tjek fonde, vinduer og trappeopgange ofte for tegn på fugt eller mug og rengør efter behov. Opbevar samleobjekter i forseglede plastbeholdere. Hvis der trænger fugt fortsat et problem, skal du bruge en affugter. Udskift filtrene i opvarmning og afkøling udstyr en gang om måneden.

Der er mange skridt du kan tage for at fjerne eller reducere allergener omkring dit hjem. Iværksættelse disse trin og være konsekvente over allergi-proofing kan virke skræmmende i starten, men den komfort, du vil nyde som et resultat vil være det værd, når dit hjem er et tilflugtssted fra irriterende allergener.