Evb2

Ny baby i huset? læse din hunds kropssprog

Hunde vil fortælle dig i subtile måder, når de ikke er glad - ved du, hvad de signaler betyder?

Før et barn bliver født, er det bydende nødvendigt, du lærer at læse din hunds kropssprog, så du kan fortolke de ofte subtile tegn, der betyder en hund er ulykkelig eller ubehageligt.

"Jo bedre du bliver til at læse din hunds kropssprog, jo bedre vil du være på at undgå ulykker," siger Gina Dinardo Lash, assisterende vicepræsident for Den Europæiske Kennel Klub. "Min hovedregel er aldrig at efterlade en hund alene med et spædbarn eller lille barn."

I mellemtiden er det nyttigt at smadrekasse-træne din hund, hvis du ikke allerede har gjort det, Lash sagt. En kasse giver en hyggelig og trygt sted for hunden at hvile og tage en time-out fra alle de nye seværdigheder, lyde og lugte af nye baby. Når hunden bliver ubehageligt, vil det sætte pris har sin egen særlige sted at komme til hægterne.

For meget af en god ting

Mange hunde vil tolerere at blive krammet og samtidig give meget klare signaler, de er utilfredse eller ubehageligt. Ofte en hund vil bide efter at give signaler om, at det ønsker at hugging at stoppe.

"Hunde kan ikke lide knus, tro det eller ej," sagde Kellyann Conway, direktør for dyr uddannelse og adfærd for Animal Pet Video og Petfinder.com. "Hunde ikke hilser på hinanden med knus, når de mødes. Når én hund stiller sig over skulderen og halsområdet af en anden hund, han søger status over hunden."

Ifølge den europæiske Kennel Klub:

 • Hunde føler sig sårbare, når krammet af nogen højere end dem, og skal mentalt være underdanig.
 • Nogle hunde tager et knus som en handling af dominans eller aggression.
 • Børn bør lære at klappe hunden på hoved og hals, på tværs af ryggen og på dens sider.
 • Hvis et barn interagere med en hund, placere dine hænder på hunden så godt.
 • Styrke din hunds korrekt adfærd omkring dit barn med godbidder og ros så det associerede barnet med positive oplevelser.

Tolkning mening

Erkender advarselsskilte i en hunds kropssprog vil hjælpe gevaldigt med at forbedre forholdet mellem PET og barn, Lash sagde. Mens alle hunde er individer, er nogle fagter betragtes universel:

 • Når en hund læner eller slår væk, eller får hurtigt op for at flytte, er hunden ikke ønsker at være der.
 • Hvis øjnene viser hvide eller søger væk, eller giver dig en processkrift udseende, at hunden er i en tilstand af ubehag.
 • Hvis hunden pludselig gispende eller gaben eller slikke sit ansigt, at hunden er i en tilstand af angst.
 • Hvis hunden knurrer eller har sit hår rejst på ryggen med halen op, eller dens læber er stramme, disse er tydelige tegn hunden er forstyrret, og du bør fjerne barnet fra hunden eller pålægge barnet at bakke væk fra hund straks.

Medlemmer af pakken

Hunde kan tro, at børn er medlemmer af flokken, og en pakke leder kan læne tungt på et lille barn, pote på barnet groft, eller såre barnet ved et uheld.

"Det er vigtigt, at småbørn forstår kæledyr er ikke et legetøj, der i virkeligheden er det meget delikat," Conway sagde. "Gør det klart, at der kan være nogen hale eller øre trække, jagter, hoppe på, slå, drilleri, råben eller anden adfærd, der kunne skræmme eller skade dit kæledyr."

Her er nogle flere tips til at sikre en sikker vekselvirkning mellem kæledyr og børn:

 • Løb og skrigende kan medføre nogle hyrdehunde til at jage barnet, nipper i spil. Tilskynde rolige, rolige aktiviteter mellem småbørn og kæledyr.
 • Lær børnene at forlade hunden alene, mens dens spise, sove eller tygge på et stykke legetøj eller ben.
 • Lad aldrig børn stikke deres ansigt lige ind i hundens ansigt.
 • Generelt kan store hunde være bedre egnet til småbørn end små hunde, fordi de er mere robuste og bedre tolerere skubber og trækker i en entusiastisk barn.

De bedste hunde til at være omkring børn er dem, der ejes af ansvarlige voksne. Tag dig tid til at lære hunden kropssprog og lære dit barn den rigtige måde at opføre sig omkring en hund.