Evb2

Motion kan hjælpe bipolar lidelse

En regelmæssig træning kan gøre sind og krop mere fit. Lær hvordan motion kan holde bipolar humørsvingninger i skak.

Hvis du kæmper med bipolar lidelse, kan starte et træningsprogram gør du føler dig bedre. Motion kan forbedre din mentale sundhed, øge selvværd, fremme en bedre søvn, og at du føler, og se godt ud.

Opretholdelse af en generel sund livsstil, der omfatter spise godt, få nok søvn, og reducere stress, kan forbedre livskvaliteten for bipolar lidelse patienter, i henhold til depression og bipolar Support Alliance (DBSA). Motion er en anden vigtig livsstil komponent, der kan hjælpe med at holde humørsvingninger i skak.

Louisa Sylvia, PhD, en psykolog ved bipolar Clinic og Research Program på Massachusetts General Hospital i Boston, studerer virkningen af ​​motion og livsstil regelmæssighed på bipolar lidelse. Sylvia siger regelmæssig motion kan hjælpe med at forhindre episoder af bipolar depression, men det er uklart, om det kan forhindre eller forbedre et manisk stemning - patienter har rapporteret både positive og negative effekter af motion på mani, og mere forskning er nødvendig på dette område.

Administrerende bipolar lidelse: kraften af motion

Ifølge den europæiske Psychological Association, viser undersøgelser, at motion er et magtfuldt våben til at bekæmpe depression. Andre undersøgelser viser det er nyttigt i behandlingen af ​​angst, selvværd spørgsmål, og afhængighed, som alle kan plage bipolare patienter. Det ser aerob motion, som at gå og køre, fungerer bedre på bipolar depression end vægttræning, siger Sylvia.

Formanden Rådet om fysisk fitness og sport rapporter, at der ud over de øvrige fordele, kan regelmæssig, kraftig motion fremmer mere rolig søvn. Det er afgørende for mennesker med bipolar lidelse til at få en god, sammenhængende søvn for at undgå humørsvingninger.

Du ønsker at tid din træning lige højre. Det er bedst at træne energisk om morgenen eller sent på eftermiddagen, gør og kun en let øvelse, der slapper - ligesom yoga - lige før sengetid, ifølge National Sleep Foundation.

Motion og bipolar lidelse: opholder motiveret

Holder sig til en øvelse program er hård for en masse mennesker og kan være særdeles vanskeligt for en person med bipolar lidelse. Siger Sylvia, "Under en manisk episode, er det svært for den person til at følge op på en tidsplan, som planlægning daglige eller ugentlige motion." Når deprimeret, kan du have negative tanker eller føler fysisk træg, så det er vanskeligt at få mentalt eller fysisk motiveret til at udøve.

Det DBSA har disse forslag til at starte og opholder sig med et træningsprogram:

  • Vælg en form for motion, du nyder. Gør det ikke føles som en sur pligt. Hvis du hader at køre, så prøv noget som dans eller svømning. Det er mere sandsynligt, du vil holde med en øvelse, du finder behagelig.
  • Start langsomt og arbejde op til en sund frekvens. Hvis du presse dig selv for hårdt i begyndelsen, kan du få modløs og afslut. En langsigtet øvelse mål på 30 minutter om dagen i mindst tre dage om ugen, er optimal.
  • Kontakt din læge, før du begynder din generelle sundhed kan diktere, hvilken type motion -. Og hvor meget - der er bedst for dig. Motion kan forstyrre nogle medicin du tager for din bipolar lidelse. Du kan være nødt til at tage særlige forholdsregler, når du motionerer, såsom at drikke ekstra vand.
  • Find en øvelse kammerat. Kammeratskab kan give mere motivation og god social interaktion. Bare sørg for at det er en person, der bringer ro i dit liv, ikke stress.

Da Sylvia påpeger, "Motion er ikke en enkeltstående terapi." Det bør bruges sammen med medicin, psykoterapi og livsstil ledelse. "Motion påvirker mennesker forskelligt," tilføjer hun. "Fremtidig forskning kan hjælpe med at afgøre, hvem vil gavne mest."