Evb2

Miljøvenlige skønhed

Hvis du spiser organisk og lokalt når det er muligt, samkørsel at arbejde, og genbruge på en regelmæssig basis, kan du tror, ​​du gør alt, hvad du kan for at beskytte miljøet. Men der kan være en mere areal med plads til forbedring: din kosmetik og toiletartikler.

Det grundlæggende i øko-beauty
Reducere, genbruge og genanvende er retningslinjer, der holder sandt for skønhedsprodukter også. Jo færre produkter, du bruger, og jo mere produkter eller beholdere, du kan genbruge, jo mindre affald, du producerer.

Start med at reducere antallet af produkter, du køber. Har du rækker ud efter en ny flaske shampoo, når der er stadig nok til flere vaske nederst den gamle? Har du køber tre nuancer af bær lip gloss, når du kun bruger en? Individuelle valg som disse kan synes ubetydelige, men de kan tilføje op til at gøre en stor forskel for miljøet.

Næste overveje emballage. Undgå produkter, der kommer med alt for meget emballage, herunder faux sprøjter, individuelle rør til daglig brug, og unødig plastik indpakning. Et par mærker er kendt for minimal emballager Mario Badescu, Stila Cosmetics, Smashbox Cosmetics, og Aveda.

Emballage i fremtiden, siger Stacy Malkan, forfatter ikke bare en Pretty Face (nyt samfund Publishers, 2007) og talsmand for Health Care Uden Harm, en koalition af organisationer, der søger at mindske forureningen i sundhedssektoren, vil følge Pangea Organics, en linje af veganske produkter til personlig pleje. Selskabets emballagen er lavet af 100 procent genbrugspapir er foldet i origami-style, så det ikke bruger lim og indeholder frø som sød basilikum og amarant, der faktisk kan plantes.

Et andet liv
Prøv at komme med kreative måder at genbruge din kosmetik og toiletartikler. For eksempel, hvis en balsam forlod håret for fladt, og du ikke ønsker at skylle med det igen bruge det som en improviseret barbergel til dine ben. Gamle tandbørster kan bruges til at rense smykker eller fliser.

Containere selv kan også undertiden genbruges. Mange kosmetiske virksomheder sælger genopfyldelige compacts og andre beholdere, herunder Mary Kay, Laura Mercier og Prescriptives. Selv om et produkt ikke kan genbruges til sit oprindelige formål, nogle gange kan det udfylde et behov andre steder: Shampoo flasker, for eksempel, kan blive til badekar legetøj til børn eller kan bruges til at holde maling.

Støtte virksomheder, recycle
Som i 2008, tilbyder kun få skønhed produkt selskaber, herunder MAC og Aveda, genbrug af deres brugte beholdere. Men mange flere bruge genbrugspapir glas og aluminium som emballage og producere containere, der nemt kan genbruges. For eksempel kommer Dr. Andrew Weil for Origins produkter i en boks, der blev fremstillet ved hjælp af vindkraft, og låg på Clinique hudpleje behandling linje er lavet med 80 procent genbrugt aluminium.

Det er hvad der er indeni, der tæller
Det næste skridt er at begynde at tage et nærmere kig på ingredienserne i de produkter, du køber. Kemikalier som formaldehyd og ammoniak og konserveringsmidler som parabener lurer i mange almindelige kosmetik og toiletartikler. Disse stoffer udgør en potentiel trussel ikke blot for din egen sundhed, men muligvis som for miljøet.

Men der er gode nyheder: The Food and Drug Administration, Environmental Protection Agency, og mange stater sætter nye standarder for biologiske og miljømæssige risici i produkter til personlig pleje. Desuden er mange virksomheder, der tager initiativet og producerer mindre skadelige formuleringer, anvendelse af organiske, naturlige og fair-trade ingredienser.

Farve kosmetik
Chancerne er du har læst, at mineral makeup er en mindre irriterende løsning for din hud. Hvad du måske ikke ved er, at mineral makeup er bedre for miljøet, også. Mærker som Jane Iredale og Bare Escentuals har fuld linjer af mineral makeup, der indeholder mikroniserede mineraler og er produceret uden fyldstof, bindemidler, kemiske farvestoffer eller konserveringsmidler.

Flere og flere kosmetik og krop produkter bliver mærket "økologisk", men forbrugerne har brug for at være forsigtige, fordi der i øjeblikket ikke regulering eller kriterier for en sådan mærkning. En sikrere løsning er at kigge efter ingredienser, der er blevet certificeret som økologisk af den franske certificerende organisation Ecocert.

For nylig, den Whole Foods Market kæde blev den første store detailhandler i Europa til at oprette en privat standard for naturlige produkter til personlig pleje. Den nye Premium Body Care segl vises på produkter, der er fri for syntetisk duft og omkring 250 almindeligt anvendte syntetiske kemikalier, herunder parabener.

Burt er Bees er gået sammen med Natural Products Association og lancering Natural Seal i sommeren 2008. Seglet vises kun på produkter, der indeholder mindst 95 procent naturlige ingredienser. I øjeblikket er der ingen standard for en "naturlig" produkt.

Hertil kommer, nu nogle organ produkter har ingredienser, der er Fair Trade certificeret, hvilket betyder, at en bestemt ingrediens eller ingredienser blev produceret i et socialt, økonomisk og miljømæssigt forsvarlig måde. En ny linje af produkter fra Kiehl s, for eksempel, tilbyder certificeret økologisk arganolie fra en kooperativ i Marokko.

Spas
Mange kurbade er på vej mod miljøbevidsthed. The Green Spa Network, grundlagt i 2005, tæller nu 11 frivillige medlemslande spas. Koncernens mål er at reducere energi-og vandforbrug, fremme genanvendelse og brug af produkter som maling, gulvbelægning og lim, der indeholder lave niveauer af flygtige organiske forbindelser, og øge den samlede miljøbevidsthed i Europa. Find et medlem spa online på: www.greenspanetwork.org

På lægens kontor
Ønsker du at buttet dine læber eller udfyld linjer? Opt for hyaluronsyre fyldstof (Restylane, Juvaderm) snarere end et bovint fyldstof (collagen). Fordi de er syntetiske og ikke hidrører fra dyr, hyaluronsyre fyldstoffer er blidere på miljøet, siger Neil Sadick, MD, en New York City hudlæge. De er også bedre for patienterne, fordi de er mindre tilbøjelige til at forårsage allergiske reaktioner. Og gode nyheder for Botox fans: Behandlingen har ikke selv vist sig at forårsage nogen skade på miljøet, selv om nåle, som med enhver, der anvendes i medicinsk behandling, ikke kan genbruges.

Hårspray
Mange mennesker tror stadig, at brugen af ​​aerosol hårspray sætter huller i ozonlaget. I virkeligheden blev der chlorfluorcarboner, der ødelægger ozonlaget, forbudt fra hårspray og andre aerosoler med Europa i 1978. Hertil kommer, siden 1999 har de fleste større hårspray brands blevet omformuleret, så de indeholder en mindre procentdel af flygtige organiske forbindelser (VOC), der øger smog, for at opfylde skrappere standarder indført af California Air og Ressource Board. Selv om disse strengere normer i øjeblikket kun fuldbyrdes i Californien, de fleste nationale mærker tilbyder det samme produkt over hele landet - så selvom du bor i Nebraska, dit hår spray er formentlig mindre skadelig i dag end det var for ti år siden.

Top lovovertrædere

Shampoo
Parabener er en gruppe af kemikalier, der anvendes som konserveringsmiddel i mange shampoo, udgør en trussel mod det endokrine system. En undersøgelse offentliggjort i Journal of Toxicology and Applied Pharmacology fandt, at langvarig udsættelse for parabener kan øge østrogen i kroppen, hvilket kan løfte en kvindes risiko for brystkræft. Når skylles ned i afløbet, kan parabener også være farlige for vandforsyning og vandlevende organismer. Naturlige og økologiske mærker som Burt er Bees, Aubrey Organics og Ole Henriksen tilbyder paraben-fri formler. En anden måde du kan minimere skader er at vaske dit hår hver anden dag i stedet for hver dag. Du sparer på vandet også.

Hårfarver
Et flertal af kommercielle hårfarvningsmidler produkter indeholder kemikalier som ammoniak, hydrogenperoxid, og phenylenediamine - som alle kan føje til vandforurening, når skyllet ned i afløbet. Hvis du ikke er klar til at gå grå bare endnu, eller er simpelthen fastgjort til din farve-behandlede låse, vælge en alternativ såsom en vegetabilsk farvestof. Aubrey Organics, solgt til Whole Foods og andre butikker, der sælger naturlige produkter tilbyder en derhjemme vegetabilsk farvestof. Må blive advaret om: Vegetabilske farvestoffer er ikke så stærk som kemiske farvestoffer, så du vil ikke få de samme resultater. En salon mulighed er Aveda Professional Hair Color farvestof, som har 97 til 99 procent vegetabilsk udledt og stærkere end på home-farvestoffer. For at finde en salon i nærheden af dig, skal du logge ind på: http://www.aveda.com/templates/door/locator.tmpl?ngextredir=1

Hair Opretning produkter
Salon hår glatning er stærkt afhængig formaldehyd, der skylles ud i vandforsyningen og er blevet fundet i drikkevand over hele kloden, ifølge World Health Organization. Indtaget formaldehyd har vist sig at øge irritation af maven hos rotter og påvirke deres sædkvalitet. Det er bedst at undgå dette behandling, indtil nye alternativer er udviklet.

Fragrance
Undersøg dit hjem skønhedsprodukter for dem, der liste "duft" som en ingrediens - dette udtryk er løst anvendes på enhver række stoffer, herunder ftalater, hormonforstyrrende kemikalier, der er blevet fundet i vores nations søer og vandløb, og at påvirke sundheden for fisk. Phthalater også findes i de fleste antibakterielle produkter, herunder sæber, geler og lotioner. Med sundhed i miljøet i tankerne, er det bedst at bruge duft-fri og ikke-antibakterielle produkter, selvom de kan synes at være en "sundere" valg.