Evb2

Lempelse hævede fødder under graviditeten

Følelse lidt puffy sidst? hævede fødder og ankler ikke svulme op, men de er bare om standard problem for vordende mødre. Heldigvis er der masser af måder at lindre hævelse.

Når du har tilmeldt dig for graviditet, har du sandsynligvis forventet din mave hævelse (og det ville være sød). Du kan endda have haft heads-up, at dine bryster vil svulme (og det ville være sexet). Men du sikkert ikke klar over, at dine fødder og ankler ville sug, også (og det ville være... ubehageligt og uskøn). Det er bestemt ikke en af ​​de mest berømte bivirkninger af graviditeten, men det er absolut blandt de mest almindelige: hævede fødder og ankler. Faktisk finder tre fjerdedele af alle gravide kvinder, at deres ben, ankler og fødder tager en tur til det oppustede som graviditeten skrider frem, især i aften, i varmt vejr, eller efter lange perioder i stillestående eller siddende. Hej, Puff Mama.

Hvad er årsagen til hævede fødder og ankler (og undertiden hævede hænder også)? Det er et simpelt tilfælde af væskeretention. I virkeligheden, under graviditet din krop producerer 50 procent mere blod og væsker til at opfylde behovene i din voksende baby. Og mens alt det ekstra væske kan være godt for din graviditet, så prøv at fortælle det til dine ked hævede hunde. Her er hvordan man kan holde nyder godt af den væske, mens lindre hævelse (eller væskeansamling, som det kaldes i medicinsk-tale).

Tips til at lindre hævelse under graviditeten

Mens hævede fødder og hænder ikke er det bedste look (især når dine yndlings sko er pludselig give dine fødder muffin-top, eller dine ringe kan ikke pried off dit pølse fingre) eller den mest komfortable (hævelsen kan være temmelig ubehageligt, især i slutningen af ​​dagen), er de ikke noget at bekymre sig om. Hævelsen kan ikke være svulme op, men det er bare et tegn på at din gravide krop laver sit arbejde. Alligevel vil du ønsker at finde måder at de-puff. Prøv disse taktikker:

  • Bo off disse hævede fødder. Hvis nogen fortjener at sætte sine ømme hunde, det er en gravid kvinde. Så har en plads, hvis du har stået en masse, og forsøge at holde dine fødder forhøjede så meget som muligt, når du sidder. Endnu bedre, ligge ned, når du kan (på din venstre side, helst, da det tager presset fra dine blodkar).
  • Hold dig i bevægelse. Havde din lille hvile? Nu er det tid til at få et træk på. Enhver form for motion under graviditeten - også bare at komme op fra dit skrivebord til en rask gåtur til vandet køler - vil bidrage til at punktere dine hævede fødder ved at få dem pooled væsker flyder igen. Svømning (eller andre vand øvelser) er et særligt godt valg til at bekæmpe ødem. Ikke alene betyder det at holde dig væk fra dine fødder, men også, uden vandtryk skubber vævsvæske tilbage i dine årer og nyrer (og lige ud af døren gennem din urin - når du er ude af den pulje, naturligvis).
  • Bortvaskes væskeretention. Det lyder måske ulogisk, men jo mere væske, du drikker, jo mindre væske, du vil beholde (og ophobes omkring dine ankler og fødder). Til formål at drikke mindst otte kopper væske om dagen for at hjælpe dit system skylle affaldsprodukter, mere i varmt vejr.
  • Brug salt smag. En moderat mængde salt (saltning at smage ved bordet, spise let saltede fødevarer), der faktisk hjælper din krop regulere væsker, så der er ingen grund til at begrænse salt helt under graviditet. Men for meget salt (som du ville finde i en typisk fastfood-måltid, for eksempel) er ikke sundt, og kan forværre hævelse.
  • Få den support, du har brug for. Det kan ikke være det udseende, de er rokkende på banerne i denne sæson, men gjorde-for-graviditet support slange kan gøre forskellen mellem en svulme dag og en ikke-så-svulme én. Sæt slangen på første ting om morgenen, før dine fødder har en chance for at puste op. Og da den bedste recept på hævede fødder og ankler er et par af funktionalitet, comfy sko, lægge god mening, før sans for mode for nu. Gem disse wow-'em kiler for en mindre opsvulmet sæson.

Husk, mens mildt ødem under graviditeten er normal, pludselig hævelse i dine hænder eller ansigt kan være et tegn på præeklampsi (forhøjet blodtryk), så sørg for at nævne det til din læge så hurtigt som muligt, især hvis det er ledsaget af hovedpine og en pludselig gevinst i vægt relateret til, hvad du har spist.