Evb2

Kvinder og højt kolesteroltal

Tabet af østrogen i overgangsalderen kan kaste kvinders sunde kolesterol niveauer for en løkke. Tage disse skridt til at beskytte dit hjerte.

Mens mænd nødt til at være bekymrede for deres risiko for højt kolesteroltal i en yngre alder, kvinder har brug for at være opmærksom, også. Hvis du ikke har gået gennem overgangsalderen endnu, Bered dig: Dine kolesterol tal kan pludselig stige. Ligesom hedeture og humørsvingninger, som ofte kolesterol og overgangsalder går hånd i hånd. Uden den naturlige østrogen deres organer anvendes til at producere, kolesteroltal til kvinder efter overgangsalderen ændrer sig ofte.

Kolesterol i kvinder: Ved Numbers

Selvom overgangsalderen kan øge dine chancer for at have højt kolesteroltal, hele dit liv din krop bruger kolesterol på samme måde som en mands gør, og de samme positive livsstilsændringer vil hjælpe med at behandle usunde kolesterol i begge køn. Ligesom mændene i dit liv, du ønsker at opretholde en sund vægt, og få masser af fysisk aktivitet for at understøtte sunde kolesterol niveauer gennem årene - ikke kun når overgangsalderen hits.

Kolesterolniveauer måles i milligram pr deciliter blod (mg / dl). Sunde kolesterol niveauer for mænd og kvinder før, under og efter overgangsalderen er alle de samme:

 • Total kolesterol bør være mindre end 200 mg / dl
 • HDL eller "god" kolesterol, bør ideelt set være mindst 60 mg / dl (på dette niveau, HDL beskytter mod hjertesygdom)
 • LDL eller "dårlige" kolesterol skal være mindre end 100 mg / dl

Både kvinder og mænd vil have højere high-density lipoprotein (HDL), eller "gode" kolesterol tal, fordi denne type kolesterol ser ud til at beskytte mod hjertesygdomme. En mands risiko for hjertesygdomme går op, hvis hans HDL-kolesterol falder til under 40 mg / dl, men for kvinder i farezonen er en smule højere: hjertesygdomme risiko stiger som en kvindes HDL nummer falder under 50 mg / dl.

Gode ​​HDL niveauer kan være sværere at opretholde naturligt efter overgangsalderen på grund af tabet af østrogen. Østrogen synes ikke kun holde low-density lipoprotein (LDL) eller "dårlige" kolesterol i skak, men det understøtter også bedre HDL-kolesterol. Forskere ved University of Pittsburgh revideret kolesteroltallet og tegn på øget hjertesygdomme risiko i 540 kvinder under og efter overgangsalderen og fandt, at efter overgangsalderen, østrogen beskyttende effekt på HDL-kolesterol syntes at være tabt.

Selvom du måske undre sig over hormonbehandling efter overgangsalderen for at mindske risikoen for højt kolesteroltal og for at beskytte dit hjerte, bør du vide, at den europæiske Heart Association fraråder denne fremgangsmåde, fordi det ikke har vist sig effektiv.

Højt kolesteroltal hos kvinder: før overgangsalderen

Nogle kvinder kan se kolesteroltal stiger før overgangsalderen. Hvis du er præmenopausale og har højt kolesteroltal, skal du behandle det aggressivt for at beskytte dit hjerte sundhed, siger hjertespecialist Marla Mendelson, MD, medicinsk direktør for Bluhm Cardiovascular Institute of Northwestern Hospital Center for kvinders Cardiovascular Health.

Mulige årsager til højt kolesteroltal hos kvinder før overgangsalderen kan nævnes:

 • Æggestokkene dysfunktion. Medicinske forhold, der påvirker den regelmæssige hormon produktion af æggestokkene korrelerer med usunde kolesterol niveauer. En analyse af helbredsoplysninger fra 50 kvinder med polycystisk ovariesyndrom (PCOS) og 50 kvinder uden betingelsen fundet mindre sunde kolesterol niveauer i dem med PCOS. Kirurgisk fjernelse af æggestokkene fører også til en stigning i LDL eller "dårlige" kolesterol niveauer, ifølge forskning offentliggjort i tidsskriftet Climacteric. Behandling i disse situationer går ud over adressering kolesteroltal til at omfatte styring hormon niveauer så godt.
 • Arvelige højt kolesteroltal. Hvis din mor eller far har højt kolesteroltal, dette sætter dig i større risiko så godt. Genetisk nedarvet højt kolesteroltal kan give sig til kende i begyndelsen af ​​voksenalderen. Motion, kost og kolesterol medicin kan være nødvendig for at beskytte dit hjerte.
 • Graviditet. Mange kvinder vil se kolesteroltal ændre sig dramatisk i løbet af graviditeten. Må ikke bekymre dig for meget om dette, Dr. Mendelson rådgiver, fordi det afspejler din krops forsøg på at vokse en baby. Men få dit kolesterol kontrolleres tæt til dit barns første fødselsdag til at sikre, at du er tilbage til sunde kolesterol niveauer.

Når at få dit kolesteroltal kontrolleret

Det første skridt mod at have sunde kolesterol niveauer, er at vide, hvor du står. Kvinder har en tendens til at sætte alle deres helbredsundersøgelser på lavt blus, fokuserer i stedet på de sundhedsmæssige behov i deres familier.

En gennemgang af helbredsoplysninger af Centers for Disease Control og Forebyggelse fandt, at kun omkring 63 procent af 4.837 kvinder mellem 22 og 40 havde gjort de anbefalede kolesterol screeninger. Mere bekymrende, kvinder med hjertesygdomme risikofaktorer såsom fedme, prædiabetes, og rygning, var blandt de mindst tilbøjelige til at få deres kolesteroltal screeninger - selv om de kunne have størst gavn af oplysningerne.

Et godt program af kolesterol screening i løbet af en kvindes liv kan følge denne tidsplan:

 • Når du er i barndommen: Den europæiske Academy of Pediatrics anbefaler, at alle børn har en baseline kolesterol screening i alderen mellem 9 og 11.
 • I løbet af teenage årene, er, hvis der nogen risikofaktorer for hjertekarsygdomme.
 • Når på 20, og derefter hvert femte år efter, at. Følge anbefalingerne fra European Heart Association og National Cholesterol Education Program

Kvinder med en familie historie hjertesygdom eller forhøjet kolesterol bør være særlig aggressiv i overvågningen deres kolesteroltal.

I enhver alder: livsstilsændringer for sunde kolesterol

Uanset din alder, kan du maksimere dine chancer for gode kolesterol med disse smarte træk:

 • Exercise. Både aerob træning og resistens (vægt) uddannelse hjælpe med at holde total kolesterol niveauer i et sundt sortiment. Gå efter en blanding af aktiviteter for mindst 30 minutter de fleste af ugens dage.
 • Spis rigtigt Din bedste kost bet til at styre kolesteroltallet er at gå fedtfattig -. Total fedt indtag bør være mindre end 35 procent af dit daglige kalorier - og for at spise mindre end 300 mg kolesterol om dagen. Hvis du har højt kolesteroltal, kan din læge anbefale at spise ikke mere end 200 mg om dagen. Også være sikker på at inkludere masser af frugt og grøntsager i din daglige måltider.
 • Begræns alkohol. Kvinder bør holde sig til kun én glas alkohol dagligt, Mendelson siger, selvom mænd kan trygt drikke op til to alkoholiske drikkevarer om dagen.
 • Stop med at ryge. Cigaretrygning udsætter din krop for kemikalier, der tillader kolesterol at knytte sig mere effektivt til overfladen af blodkar, skaber blokering.
 • Tage medicin, hvis nødvendigt. Hvis livsstilsændringer ikke gør det trick, og lægen ordinerer kolesterolsænkende lægemidler, tage dem som anvist. Og husk, at bare fordi du ikke kan "mærke" højt kolesteroltal betyder ikke, du kan stoppe med at tage din medicin.

Du vil måske ikke være i stand til at få en fribillet på regelmæssige kolesterol screeninger og sunde livsstilsændringer, især efter overgangsalderen, men du kan holde højt kolesterol i skak.