Evb2

Kom til roden af ​​øreinfektioner

Når virus og bakterier invaderer mellemøret, kan det blive smittet - og resultatet er alvorlige smerter og ubehag, som ikke bør overlades ubehandlet.

En øre infektion eller mellemørebetændelse, opstår, når virus eller bakterier ind i mellemøret og få det til at blive smittet. Hvis du har haft en infektion i øret, du ved, det kan forårsage ekstreme ubehag. Hvad du måske ikke ved er, hvor vigtigt det er at få en øre infektion diagnosticeres så tidligt som muligt - hvis venstre ubehandlet, kan det føre til alvorlige komplikationer.

Hvordan en øre infektion udvikle sig? Øret består af tre dele: det ydre øre, mellemøret og indre øre. Øreinfektioner påvirke din mellemøret, hvilket er hvor dine eustakiske rør forbinder bagsiden af ​​din næse til ørerne. Eustakiske rør normalt lad væsken løbe fra dine ører men når disse små rør bliver blokeret fra noget som en forkølelse eller allergi, kan ophobning af væske i mellemøret. En væskefyldt mellemøret er modtagelige for infektion, fordi bakterier eller virus kan vokse i væsken.

En øre infektion ofte opstår, når du har udviklet en anden sygdom, såsom en forkølelse eller en halsbetændelse - bakterier eller virus, der forårsagede din sygdom kan også føre til en øre infektion.

Øreinfektioner optræder hyppigst hos spædbørn og småbørn. Faktisk vil de fleste børn har haft mindst det ene øre infektion med den tid, de fylder 3. Dette skyldes til dels det faktum, at børns immunsystemer endnu ikke fuldt modnet, hvilket gør det sværere for børn at bekæmpe infektioner. Også børns eustakiske rør er mindre og mere lige end voksne eustakiske rør, hvilket gør dem mere tilbøjelige til at blive tilstoppet med væske. Fordi børn får øreinfektioner langt oftere end voksne, er der en udbredt misforståelse, at de kun forekommer i små børn. Dog kan større børn og voksne kan få dem, også.

De smertefulde symptomer på en øre infektion

Den mest åbenlyse tegn på en øre infektion er ørepine, som opstår på grund af øget pres på din trommehinden. En øre infektion kan også mindske din evne til at høre, fordi overskydende væske i mellemøret hindrer evne til trommehinden og knogler i øret til at fungere, som de skal til at hjælpe dig høre. Folk, der har øreinfektioner kan også bemærke følgende symptomer:

 • Svimmelhed
 • Fornemmelse af øre blokering
 • Fever

Øre infektioner kan være særligt vanskelige at diagnosticere hos spædbørn og meget små børn, fordi deres sprogkundskaber ikke kan tillade dem at kommunikere, hvordan de føler. Almindelige symptomer på en øre infektion hos børn omfatter:

 • Øget irritabilitet
 • Søvnbesvær
 • Trække i den ene eller begge ører
 • Fever
 • Væskeudsivning fra øret
 • Balanceproblemer
 • Tegn på hørelse forstyrrelser (f.eks manglende respons på rolige lyde)
 • Tab af appetit

Finde relief: hvordan man skal behandle en øre infektion

Hvis du har mistanke om, at du eller dit barn kan have en øre infektion, se en læge, så snart du kan. Når venstre ubehandlet, kan en øre infektion føre til en mere alvorlig infektion (for eksempel en infektion i hjernen), permanent høretab, og problemer med at tale og sprog udvikling (børn).

En læge kan diagnosticere en øre infektion ved at undersøge øret for at lede efter inflammation og væske.

Behandling for en øre infektion ofte indebærer at tage et antibiotikum til at dræbe de bakterier, der er mistænkt for at påvirke mellemøret. Din læge kan også anbefale følgende behandlinger til at gøre dig mere komfortabel som din infektion rydder:

 • Smertestillende medicin (såsom acetaminophen eller ibuprofen)
 • Varmepude anbragt over øret (r)
 • Prescription øredråber til at mindske smerter i ørerne

Din læge vil sandsynligvis planlægge en opfølgende aftale for at se om behandlingen virker. I nogle tilfælde vil mere end én antibiotikum skal anvendes til at styre en øreinfektion. Og i alvorlige tilfælde, hvor væsken ikke klart fra dine ører i mere end tre måneder, og påvirker hørelsen, kan din læge anbefale kirurgisk placere midlertidige rør i ørerne for at hjælpe cirkulere luften i mellemøret.

Find mere information i Everyday Health Øre, næse og hals center.