Evb2

Kærlig pleje til tør hud

Lær at lindre tør, kløende hud, især i de kolde vintermåneder.

Kløende, tør hud, også kendt som xerosis, er en distraktion, vi alle kan undvære. Det er ubehageligt og revnet, skællende, rød hud kan være uinteressante. Hvis du ridse en masse, kan bakterier invadere disse revner, og så skal du måske endda udvikle en infektion.

De gode nyheder: Du kan håndtere tør hud, selvom du ikke kan kontrollere de miljømæssige forhold, der forårsager den, såsom koldt vejr eller centralvarme.

Hudpleje til tør hud

Først, skære ned på vask. "Overwashing, især lange, varme brusebade, er antallet en årsag til tør hud," siger Bruce Robinson, MD, Manhattan-baserede hudlæge og talsmand for den europæiske Academy of Dermatology (AAD).

Hans anbefalinger for mennesker med tør hud? "Reducer hyppigheden af ​​badning, bruge en mild sæbe, og ikke sæbe hele kroppen hver dag. Og fugter, fugter, fugter."

Med så mange forskellige typer af fugtighedscreme til rådighed, at finde den rigtige til dine behov kan være en udfordring - bør du vælge en lotion, en creme eller en salve?

Hudlæge Susan C. Taylor, MD, assisterende klinisk professor i dermatologi, College of Physicians og kirurger i Columbia University i New York, anbefaler fugtighedscreme, der indeholder ceramider, naturlige lipid molekyler, der indeholder fedtsyrer. "Ceramider har en naturlig fugtgivende faktor. Hvis du tilføjer ceramid til cremer og rensemidler, du erstatter dem i huden. Det er den nyeste twist på fugtighedscreme," forklarer hun.

Ud over at se efter en fugtighedscreme, der indeholder ceramider, siger Dr. Taylor, som også er en talsmand for ALD, er det klogt at vælge en salve eller creme i løbet af lotion. Faktisk kan god gammeldags vaseline (vaseline, såsom Vaseline og lignende store brands) være den mest effektive valg.

"Olierne i vaseline fælde fugt i huden og giver en barriere fra det ydre miljø," Taylor siger. "Så længe du ikke er akne, jeg har ikke et problem med at bruge vaseline."

Tør hudpleje i vinteren

Det kan især være svært at opretholde blød, smidig hud i koldere vejr. Tag disse trin for at holde din hud i god form i løbet af vinteren:

  • Tag korte, lunken brusere eller bade. Pat tør og derefter straks anvende fugtighedscreme.
  • Prøv at bruge en luftfugter til at lindre tørhed i luften. Vær sikker på at rense det regelmæssigt i henhold til producentens anvisninger for at undgå mug.
  • Beskyt din hud mod elementerne. Shield dig selv fra ekstrem kulde og vind med lagdelte tøj, hatte, handsker og varme sko. Glem ikke at bruge vaseline-baserede læbepomade for at undgå sprukne læber.
  • Brug altid solcreme. Uanset årstiden eller vejret, sol kan føre til ikke kun tør hud, men også tidlig ældning og hudkræft.
  • Påfør fugtighedscreme flere gange om dagen, hvis nødvendigt. Ældre voksne har brug for til at betale endnu mere opmærksom på deres hud for at holde det smidigt, attraktive og komfortable. Som en del af den normale aldringsproces, har tendens vores hud til at miste nogle naturlige olier, hvilket gør os tørretumbler, ifølge Taylor. "Sørg for at du anvender en fugtighedscreme flere gange om dagen, især som du modnes," siger hun.

Tør hud pleje: andre overvejelser

Ud over hvad du skal gøre, hvad man ikke skal gøre også vigtigt, når du har tør hud. Der er produkter, som du måske ønsker at styre uden om:

  • Enhver sundhed og skønhed støtte, der kan være meget tørring til huden, som almindelig, ikke-fugtgivende ansigt og krop bar sæber. Medmindre du ellers er instrueret af din læge, kigge efter en mild, pH-afbalanceret sæbe-fri sæbe i stedet.
  • Acne-kampe kemikalier, ligesom benzoylperoxid.

Hvordan din hud reagerer, og hvad du bør undgå, er meget unik for hver person. Tal med din læge eller hudlæge om din hudpleje regime, og se, om nogen af ​​de produkter, du bruger indeholder ingredienser, der kan gøre din tørre hud tør.

Hvis du ikke kan synes at få et alvorligt tilfælde af tør hud under kontrol, og helt sikkert, hvis du udvikler en infektion, se en hudlæge for en vurdering og behandling. Et nyt syn på, hvordan du plejer din hud kan give dig den forbedring, du leder efter.