Evb2

Kan livsstilsændringer forebygge Alzheimers?

Mange produkter hævder at forhindre tab af hukommelse og forebygge Alzheimers sygdom. Vide, hvordan at gå igennem den hype kan være din bedste strategi for demens forebyggelse.

Det ser ud som om der er altid nogle nye undersøgelse hævder, at gøre dette eller spise, der kan give din hjerne et løft og forebygge Alzheimers sygdom. Men er afværge demens virkelig så simpelt som bare forbruge mere fisk eller lære et andet sprog?

Aktuel forskning kan kun trække løs linjer mellem levetid adfærd og demens forebyggelse. Det er næsten umuligt, desværre, for at sige, at enhver strategi er garanteret at være en succes i forebyggelsen af ​​Alzheimers sygdom. Men der er meget lidt ulempe ved at følge disse positive livsstil tilgange og fordelen kunne blive betydelige.

"Udsættelse præsentationen af ​​[demenssymptomer] af tre til fem år: et stort antal personer vil dø af noget andet, før de viser en kognitiv tilbagegang", påpeger Brenda Hanna-Pladdy, PhD, en klinisk neuropsykolog i departementet neurologi på Emory University i Atlanta, og sig selv en tosproget fløjtenist. "Det betyder, at de er mere funktionel ved døden, og de har reduceret deres udgifter til pleje og øget deres livskvalitet." Her et kig på fem af de øverste Alzheimers forebyggelsesstrategier:

Musikuddannelse

Hvis din mor tvang dig til at praktisere et musikinstrument, at du stadig spiller i dag, kalder hende og takke hende. Hanna-Pladdy studeret amatørmusikere i alderen 60 og 83, og besluttet, at de personer, der tilbragte mest tid i deres liv på musikalsk praksis også gjorde det bedste i test af kognitive funktion, som de ældre. Og du behøver ikke at være en rockstjerne eller en koncertpianist at høste disse fordele - bare fortsætte med at spille. Hvis du aldrig har prøvet at lære et instrument, kan det ikke være for sent. Selvom Hanna-Pladdy s undersøgelsens resultater ikke taler til demens forebyggelse potentiale voksen musikuddannelse, det kan bestemt ikke skade, siger hun.

Lære og bruge et andet sprog

Ifølge Hanna-Pladdy har forskere været i stand til at beregne en mulig tre til fire års forsinkelse i starten af ​​symptomerne på demens hos mennesker, der er tosprogede. Selv hvis du ikke vokset op taler to eller flere sprog, det er aldrig for sent at lære. Din accent måske aldrig være perfekt, og du måske nødt til at arbejde hårdere på at erhverve nye ordforråd, men fordelene er det værd. At lære et sprog i enhver alder øger hjernens "plasticitet", dens evne til at tilpasse sig skade og holde funktion.

Hold læring

Generelt tyder data, som folk, der har de højeste IQS og de fleste år for uddannelse synes også at ace demens forebyggelse. Der er en masse grunde dette kunne være tilfældet, siger Hanna-Pladdy. En mulighed er simpelthen at folk med mere uddannelse kompensere bedre for de tidlige tegn på demens ved hurtigt at udvikle alternative strategier til bekæmpelse hukommelsestab - hvilket også ville forklare, hvorfor deres kognitive tilbagegang forekommer langt hurtigere når det bliver indlysende.

Men efter al sandsynlighed, læring meste bare hjælper din hjerne bliver mere plastisk og tilpasningsdygtig, Hanna-Pladdy antyder. Lære nye ting, særligt udfordrende nye ting, der faktisk ændrer strukturen af ​​din hjerne. "Selvfølgelig er der mere dendritiske forgrening [i hjernen] med læring og uddannelse," siger hun bemærker.

Socialisere

Hvis du har brug for en anden grund til at komme ud af huset og gå til din bogklub - eller mænds gruppe eller walking gruppe eller bridge klub - her er det: Staying socialt har været forbundet med en reduceret risiko for hukommelsestab og kognitiv tilbagegang. Faktisk viste resultaterne fra en analyse af data fra 1.294 seniorer at de, der ikke var i stand til at komme ud af huset i løbet af ugen var i større risiko for Alzheimers sygdom symptomer inden for fem år. Selvom årsagerne til dette forhold mellem at være hjemmegående og demens ikke er klare, Hanna-Pladdy theorizes at denne virkning bare kan være på grund af de tilsvarende hjernen ændringer bag depression og demens. Tidligere undersøgelser har også vist, at selv folk, der ikke er deprimerede kan blive det, hvis de er begrænset til deres hjem.

Tabe sig og spise rigtigt

En nylig undersøgelse viste, at bærer rundt ekstra vægt (nok til at sætte dig over et BMI på 25) øger risikoen for demens med 70 procent. Disse data føje til et eksisterende litteratur viser, demens og Alzheimers sygdom er både mere sandsynligt hos mennesker, der er overvægtige, især dem, der tager på i vægt omkring deres talje eller har metabolisk syndrom, siger Timothy Harlan, MD, lektor chef for ambulante programmer på Tulane University Health Center i New Orleans. Dr. Harlan forklarer, at der er en stærk sammenhæng mellem hjertesygdomme risikofaktorer og risikoen for demens, men tilføjer, at der er en masse du kan gøre for at styre denne risiko. Vægttabet er en mulighed. Ændring af din kost er en anden.

"Relateret forskning viser, at spise et Middelhavs-stil kost resulterer i en lavere risiko for Alzheimers sygdom," siger Harlan, forfatter Just Tell Me hvad at spise. Faktisk synes demens risiko for at gå ned som din sunde kostvaner gå op. "Deltagere, der scorede i den øverste tredjedel af de definerede kategorier af en middelhavskost fandtes at have en 60 procent lavere risiko for Alzheimers sygdom."

Men som Hanna-Pladdy påpeger, forskere har en meget hård tid at vide, hvordan en effektiv nogen af ​​disse strategier er, dels fordi de ofte går sammen. For eksempel er folk, der brænder for deres egen musik også ofte socialt samvær i arrangementer centreret omkring deres musikalske aktiviteter. Du har måske brug for at afdække dine indsatser ved at praktisere alle disse livsstils strategier sammen.