Evb2

Kæledyr bliver deprimerede, også

Selv de mest chipper killinger og legesyge hvalpe kan få blues. Her er hvordan at spotte tegn på PET depression - og hvordan man kan hjælpe din firbenede ven komme tilbage til sit gamle selv igen.

Ligesom mennesker, kan sunde kæledyr i alle former og størrelser komme ned på lossepladser. "Hunde, katte, heste, kaniner, og selv leguaner kan opleve depression," siger Kathleen Dunn, DMV, en dyrlæge på Pet Health Center på North Shore Animal League Europa i Port Washington, NY

Mens PET depression ikke er meget almindeligt, kan disse advarselstegn hjælpe ejere af kæledyr genkende, hvis der er et problem.

  • Dit kæledyr er sløv
  • Han oplever et fald i appetit
  • Hun er bare ikke spille den måde, hun plejer

Dr. Dunn siger også at være opmærksom på, hvis din aktiv, sund kæledyr begynder moping eller Deres normalt rolige dyr synes ophidset. Ulykker i huset eller uden for kattebakken kan også signalere, at du har en deprimeret hund eller kat på hænderne, Dunn siger.


Relateret: underlige og vidunderlige kæledyr

Diagnosticering PET depression er en "diagnose af udstødelse," betyder, at din dyrlæge vil udføre test til at fjerne medicinske årsager, der kan forårsage dit kæledyr til at opføre sig på en deprimeret måde. Hvis medicinske årsager er udelukket, så din dyrlæge vil tage et kig på, om familien ændringer eller påvirkninger kan være ved roden.

Hvad er årsagen til kæledyr depression?

Årsagerne til kæledyr depression kan variere meget, men de har som regel at gøre med tab eller ændringer. Almindelige årsager til deprimerede hunde eller deprimerede katte omfatter:

  • Death of a elsket person eller dyr følgesvend
  • Stress i husstanden
  • Et træk

En ellers sund kæledyr kan blive deprimeret, hvis efterladt alene i mange timer. Dette gælder især for hunde, fordi de er flokdyr og lignende virksomhed. Det er også muligt dit kæledyr er spejling, hvad han ser i dig. "Kæledyr er følsomme over for deres ejere stemninger og vide, hvornår deres ejere er ked af," Dunn siger.

Sådan behandler kæledyr depression

Hvordan kan du hjælpe din deprimeret kat eller hund snap ud af hans funk? Dunn siger til først forsøge at minimere stress i dit hjem. Masser af motion og legetid er også en god måde at stimulere sit sind til at fokusere på andre ting. Bringe din deprimeret hund til en lokal hund park er en fantastisk måde at hjælpe ham spille og blande sig med andre dyr. Når dit kæledyr er deprimeret på grund af tabet af en anden kæledyr, bringer et andet dyr i familien kan hjælpe.

Hvis du har flyttet til et nyt hjem med dine kæledyr, gøre overgangen lettere ved at begrænse dem til et område. Efter et stykke tid, introducere langsomt dem til andre dele af huset til at reducere deres stressniveau. Dunn siger katte er mere tilbøjelige til at blive stresset eller deprimeret på grund af en flytning, og kan nægte mad. Hvis din deprimeret kat stopper spise, ringe til en dyrlæge. "En kat, der ikke spiser i 48 til 72 timer kan have alvorlige medicinske spørgsmål," siger hun.


Relateret: holde disse mennesker fødevarer væk fra dit kæledyr!

Sjældent er medicin nødvendig for at få din deprimeret hund eller kat ud af sin blå humør. "Nogle gange appetit stimulation er nødvendig, og nogle gange kæledyr er sat på specifikke anti-depressiv eller angstdæmpende medicin, ligesom folk," Dunn siger. Og som med mennesker, behøver resultaterne ikke ske natten over. Dunn bemærker, at det kan tage flere måneder for medicin til at arbejde sin bedste.

Du vil måske ikke være i stand til at forhindre PET depression, men involverer din lodne ven i familiens aktiviteter og være opmærksom på, hvordan ændringer vil påvirke dem kan hjælpe. Hold dine regelmæssig veterinær aftaler, også - generelt en sund hund er en glad hund. Efter disse tips kan hjælpe med at holde din elskede firbenede familiemedlemmer sunde i både krop og sind i mange år fremover.