Evb2

Hysterektomi endometriose

Hysterektomi er fjernelse af livmoderen. Til behandling af endometriose, er æggestokkene ofte fjernes (oophorectomy) sammen med hysterektomi. Dette er fordi æggestokkene østrogen feeds endometriose. Uden oophorektomi er smerter fra endometriose 6 gange mere tilbøjelige til at vende tilbage efter en hysterektomi.

Når kroppens østrogen-producerende organer (æggestokke) er væk, endometriose vækster skrumpe.

Hysterektomi og oophorektomi betragtes som en sidste udvej behandling af endometriose, fordi det er en større operation med risiko for komplikationer. Fjernelse af æggestokke forårsager også et pludseligt fald i østrogen, dette medfører pludselige overgangsalderen, vanskelige bivirkninger, og knogle-udtynding. Normalt en kvinde tager lavdosis østrogen at vende disse problemer efter at have en fjernelse af æggestokke. Men at tage østrogen øger også risikoen for, at endometriose vil vende tilbage.

Eksperter anbefaler først at forsøge andre endometriose behandlinger, herunder operation for at fjerne endometriose vækst og arvæv, før man overvejer hysterektomi og fjernelse af æggestokke. Oophorektomi og hysterektomi kan være det rigtige for dig, hvis:

  • Du er sikker på, at du aldrig vil ønske at blive gravid igen.
  • Funktionen af ​​din abdominale organer, såsom blære eller tarm, er forringet på grund af arvæv (kan dog arvæv normalt fjernes kirurgisk uden også at tage livmoder og æggestokke).
  • Behandling med hormonbehandling har undladt at lindre bækkensmerter eller andre symptomer.
  • Symptomer på endometriose påvirker din livskvalitet.
  • Dine endometriose symptomer opvejer de risici og langsigtede virkninger af kirurgi.
  • Hormonbehandling og / eller kirurgisk fjernelse af endometriose har undladt at kontrollere dine symptomer.

Der findes flere typer af hysterektomi. Størrelse, placering og inddragelse af andre abdominale organer bestemmer, hvilken hysterektomi procedure er mest hensigtsmæssig.

For mere information, se emnerne Hysterektomi og Ooforektomi.

Hvor effektiv er den?

Hysterektomi med oophorektomi dråber østrogenniveau, som mindsker endometriose smerter for de fleste kvinder. Men smerten vender tilbage for op til 15% af kvinderne. Din risiko for, at endometriose og smerte vil returnere øges, hvis du tager lavdosis østrogen for at beskytte dine knogler og forebygge symptomer på overgangsalderen.

Hvad bør jeg ellers vide?

En præcis diagnose er afgørende for det vellykkede resultat af en hysterektomi. Hvis dine symptomer ikke er korrekt diagnosticeret, en hysterektomi er mindre tilbøjelige til at lindre dine symptomer.

Endometriose symptomer og vækst stopper, når du nå naturlige overgangsalder på omkring 50 år. Hysterektomi har nogen langsigtet fordel i forhold venter naturlige overgangsalder at forekomme.

Hvis du overvejer denne operation, vejer chancen for at lindre dine smerter mod de risici og omkostninger ved en hysterektomi.