Evb2

Hvornår er en halsbetændelse betragtes kronisk?

Selvfølgelig kan en halsbetændelse være irriterende. Men når din halssmerter vil ikke lade op, kunne det være et tegn på et alvorligt problem - en du skal have tjekket ud.

Når du vågner op om morgenen og bemærk, at din halsbetændelse er kommet tilbage - igen - ikke bare fat i sugetabletter og ignorere det. Hvis du har vedvarende halssmerter, kan din krop forsøger at fortælle dig, at noget er galt - og det er en god ide at se din læge for en diagnose.

Faktisk kan en halsbetændelse antage mange former - det kan føles kradsende eller kløende, brænde eller forårsage smertefulde synke. Mange gange en halsbetændelse er ledsaget af en irriterende hoste, som kan irritere et bud hals endnu mere. Mange almindelige forkølelser og vira kan forårsage en halsbetændelse, som typisk forsvinder inden for et par dage. Men når en halsbetændelse fortsætter, og du ikke kan finde lindring, er det noget, der skal tages alvorligt. Nogle mulige årsager til en kronisk halsbetændelse omfatter:

 • Tonsillitis (infektion i mandlerne)
 • Halsbetændelse
 • Allergier
 • Mononukleose (også kaldet mono)
 • Indånding luftforurenende stoffer
 • Smoking
 • Influenza (influenza)
 • Inhalere gennem munden i stedet for næsen

Nogle af disse betingelser, ligesom influenza, kan være forholdsvis mindre og ikke kræver behandling, mens halsbetændelse og halsbetændelse kan blive til alvorlige sundhedsmæssige problemer, hvis venstre ubehandlet. Andre årsager til en kronisk halsbetændelse - ligesom rygning - er problemer, du kan styre til at lindre din hals smerter. Men hvis du har en kronisk ondt i halsen og hoste, som du ikke kan synes at slippe af med på egen hånd, med eller uden yderligere symptomer, er det vigtigt at se din læge om det.

De bedste måder at behandle en halsbetændelse

For at kunne behandle en halsbetændelse, er du nødt til at vide, hvad der forårsager det. Bakterielle infektioner som halsbetændelse brug for behandling med antibiotika. Det er afgørende, at du får behandling for STREP og ikke lade det fortsætte. Denne bakteriel infektion kan føre til gigtfeber, som kan forårsage permanent skade på hjertet. En simpel løbet af antibiotika (huske at tage dem alle) kan holde halsbetændelse bliver et alvorligt problem.

Virusinfektioner, ligesom influenza, kan behandles med antiviral medicin - eller måske ikke kræver nogen behandling overhovedet.

Hvis du har allergi, der er årsag din kroniske ondt i halsen, kan din læge ordinere en medicin til at kontrollere symptomer på allergi. Du kan også finde måder at undgå disse allergener (ofte ting som mug, PET skæl, eller pollen) at lindre din hals smerter og andre symptomer.

Finde lindring fra halssmerter

Ligegyldigt hvad der får din halsbetændelse, kan du tage skridt derhjemme for at lindre en kløende, kradse, smertefuld halsen. Prøv disse tips til at lindre ondt i halsen i hjemmet:

 • Sutte på noget beroligende, som et stykke hårdt slik, en halstablet eller en ispind.
 • Ophold hydreret og fugtes halsen ved at drikke masser af vand og andre væsker. Prøv at tilføje honning til en varm drik eller nippe til et krus varm te.
 • Prøv en over-the-counter smertestillende, ligesom naproxen, acetaminophen eller ibuprofen.
 • Kør en luftfugter i dit hjem for at forhindre tør luft fra irriterende din hals.
 • Opret en blanding af varmt vand og 1 tsk salt per kop og gurgle det et par gange om dagen.

Det kan være svært at finde årsagen til en halsbetændelse, men hvis det ikke få nogen bedre - du kan være sikker på der er en grund til det. Se din læge, finde ud af årsagen, og beslutte om behandlinger og retsmidler til at hjælpe med at lette din hals smerter.

Find mere information i Everyday Health Øre, næse og hals center.