Evb2

Hvordan SSRI behandling af depression

Hvis du tager depression medicin, chancerne er du har fået ordineret en selektiv serotonin reuptake inhibitor eller SSRI. Læs mere om denne type antidepressivum.

Behandling for depression kan indebære at tage depression medicin, der ændrer balancen i hjernen kemikalier, der påvirker dit humør. Et eventuelt valg er en af ​​de antidepressiva kaldet selektive serotonin reuptake hæmmere, eller SSRI.


Først identificeret i 1948, serotonin er en neurotransmitter, et kemikalie, som sender beskeder mellem celler (neuroner) i hjernen. Serotonin er blevet forbundet med humør, søvn, appetit, og følelser. Forskere har konstateret, at mennesker, der mangler normale niveauer af serotonin, er mere tilbøjelige til at have depression.

Ændre den måde, din hjerne bruger serotonin med et SSRI-medicin kan lette depression symptomer. Her er du: Når serotonin bruges af hjernen, det hurtigt tilbage til neuron, der gjorde det, denne proces kaldes reuptake. En SSRI, eller selektive serotonin reuptake inhibitor, forsinker denne proces ned, så der er mere serotonin til rådighed til at holde hjerneceller i kommunikation med hinanden. Med andre ord hjælper en SSRI mennesker, der har en mindre-end-normal mængde af serotonin at maksimere det. Selvom det er uklart, præcis hvordan disse stoffer virker, har de en effekt på stemninger.

Fordelene ved SSRI for depression

Mens der er mange depression medicin til at vælge fra, chancerne er, at din læge vil begynde din depression behandling med et SSRI-præparat. SSRI er faktisk den nyeste klasse af depression medicin. Nogle af de mest kendte er:

  • Celexa (citalopram)
  • Paxil (paroxetin)
  • Prozac (fluoxetin)
  • Zoloft (sertralin)

SSRI lægemidler er at foretrække frem for andre, ældre medikamenter, såsom tricykliske antidepressiva og monoaminooxidasehæmmere (MAO-hæmmere), da SSRI har færre bivirkninger, og de bivirkninger, der er mest almindelige, såsom kvalme, tendens til at gå væk hurtigt.

Bivirkninger af SSRI

SSRI bivirkninger omfatter:

  • Mavebesvær, når behandlingen påbegyndes
  • Søvnighed i nogle mennesker, søvnløshed i andre
  • Nedsat sexlyst og undertiden problemer med orgasme

"De ældre medicin var stor, men de havde virkelig forfærdelige bivirkninger, og omkring en måneds forsyning er nok til at dræbe dig, hvis du tager en overdosis," forklarer psykiater Robert E. McCullumsmith, MD, ph.d., adjunkt i afdelingen for psykiatri og adfærdsmæssige neurobiologi ved University of Alabama i Birmingham.

SSRI, på den anden side, er det usandsynligt at være dødelig i tilfælde af en overdosis, og bivirkningerne er milde ved sammenligning. Nøglen til at styre bivirkninger er at arbejde med din læge, hvis du har ubehagelige symptomer, eller hvis du ikke kan se en forbedring i din depression symptomer.

"Patienter ofte føle, at de generer os, hvis de ringer, men vi vil gerne høre fra dem," siger Dr. McCullumsmith, der mener, at hyppig kontakt mellem psykiatere og patienter forbedrer behandlingsresultater.]

Et punkt at være opmærksom på er, at det kan være så lang som fire til seks uger, før du begynder at føle den fulde effekt af medicinen. "Hvad får efter ca seks uger [at] synapser får reækvilibreret," siger McCullumsmith.

Hvor længe vil du blive på en SSRI afhænger af arten af ​​din depression og din reaktion på behandlingen. "Du og din læge vil beslutte, sammen om at fortsætte behandlingen," siger McCullumsmith.

Husk, at med disse medikamenter kan det tage tid, før depression symptomer er lettet, så hold øje med med din læge og tage dem som foreskrevet.