Evb2

Hvordan mad påvirker Crohns sygdom

Selvom det du spiser ikke rent faktisk vil forårsage eller forebygge Crohns sygdom, mad - og især ernæring - spiller en vigtig rolle i forvaltningen af ​​tilstanden.

Der er en ubestridelig mellem mad og Crohns sygdom. For mennesker diagnosticeret med Crohns, er det vigtigt at forstå, at ingen fødevarer vil medføre betændelse eller aktiv sygdom, eller fører til eftergivelse. Imidlertid har de fleste mennesker lever med Crohns sygdom fandt, at ændre deres kost helt sikkert kan gøre symptomerne på den betingelse meget, meget bedre. Og virkelig, det giver god mening. Vi ved alle, at når vi spiser sundt, sunde fødevarer, vi føler bedre samlet. Ernæring har en dybtgående indvirkning på kroppens immunsystem - den rigtige mad kan øge din evne til at bekæmpe infektioner, helbrede sår og hjælpe din krop undgå faldgruberne i hverdagen stressfaktorer. Faktisk spiller næringsrige fødevarer i form af høj kvalitet kulhydrat, protein og fedt en nøglerolle i metaboliske funktioner og har magt til at øge vores energi niveau. Men på trods af deres bedste indsats mod sund kost, har folk med Crohns sygdom en hel forhindringer og er ofte i fare for at blive underernærede. Nogle af de hindringer omfatter:

Manglende evne til at spise nok

Opholder velnærede er en vanskelig opgave for mange mennesker med Crohns sygdom, som at spise mad nok til at opfylde deres kalorieindhold og protein behov i løbet af en flare-up er ikke altid muligt. Under en opblussen, tendens folk til at spise mindre på grund af smerter, diarré, kvalme og tab af appetit. Mange mennesker lider også af "frygt for at spise", som tidligere erfaringer med bestemte fødevarer kan have efterladt smertefulde erindringer. Dette kan føre til alt for restriktive diæter, der mangler vitale næringsstoffer, der forårsager dårlig ernæringstilstand og utilpashed. I virkeligheden er det generelt accepteret blandt sundhedspersonalet, at den vigtigste årsag til fejlernæring set med Crohns patienter er utilstrækkelig fødeindtagelse.

Næringsstof malabsorption

Når du har betændelse i tarmen af ​​Crohns sygdom, kan din krop ikke absorbere de næringsstoffer, den behøver. Malabsorption af næringsstoffer kan også skyldes en nedgang i absorberende overfladeareal efter kirurgisk fjernelse af en del af tarmen. Graden af ​​malabsorption vil afhænge af placeringen af ​​betændelse i tarmen, som hver del af din mavetarmkanalen har en specifik funktion med hensyn til næringsstof absorption. For eksempel, hvis din sygdom ligger i din terminal ileum kan du lider af fedt malabsorption, hvilket ville gøre det vanskeligt at tage på i vægt og absorbere vitamin A, B12, E, K og D. En anden faktor, der kan føre til malabsorption er bakteriel overvækst i tyndtarmen. Små tarm bakteriel overvækst (også kaldet tyndtarmsbiopsi bakteriel overvækst) kan forekomme, når du har en forsnævring (som er en forsnævring af tyndtarmen på grund af betændelse), en tarmlidelse, og / eller dårlig bevægelse indholdet af din tarm. Når din mave-tarmkanalen ikke bevæger sig langs korrekt, kan bakterierne blive tilgroet, og du kan opleve symptomer som kramper, oppustethed, gas, og endda diarré.

Øget kalorie behov

Patienter med Crohns sygdom er ofte forsøger at tage på i vægt eller mindst kampen vægttab, der opstår som følge af øget inflammatorisk aktivitet såsom kronisk feber, infektioner og en generel stigning i stofskiftet. Mennesker, der lever med Crohns kan have at spise op til en og en halv gange deres grundlæggende kalorie behov for at opretholde deres kropsvægt og udfylde deres ernæringsmæssige scorecard. Som nævnt ovenfor kan dette være en udfordrende opgave.

Tab af næringsstoffer

Når tarmene bliver betændt, er der en stigning i tab af næringsstoffer (især visse elektrolytter og mineraler), som er afgørende for livet funktion. Protein og blodtab kan også forekomme periodisk, og afhængig af sværhedsgraden, kan disse næringsstoffer skal udskiftes for at undgå komplikationer. Det er ikke usædvanligt for en person at kræve intravenøs hydrering for at korrigere de tab oplevet med Crohns sygdom.

Medicin

Mange af de lægemidler, der ordineres til patienter med Crohns sygdom kan undertrykke immunsystemet og gøre det endnu vanskeligere at bekæmpe infektion. Nogle har endda have en direkte effekt på mad absorption. For eksempel kan prednison øge protein tab og nedsætter absorptionen af ​​calcium. Væskeophobning kan også skyldes nogle behandlingsformer, gør folk føler behov for at spise mindre for at imødegå vægtøgning. Dette er en ond cirkel, der underminerer evnen til at opretholde et godt helbred.

Så, hvad kan du gøre? Lav spise en topprioritet - og spise godt, når du føler dig godt. I en vis forstand, er du nødt til at behandle spise som om det var dit job og finde de rigtige fødevarer, du kan tåle at sikre din krop får den næring den har brug for (og fortjener!) At forblive raske.