Evb2

Hvad sker der efter overgangsalderen?

Vil hedeture, humørsvingninger, og andre symptomer på overgangsalder er gået i stå, når dine perioder er endelig færdig? finde ud af hvad de kan forvente i årene efter menopausen.

Selvom du kan have en idé om, hvad der er i vente for dig, som du hovedet mod overgangsalderen, den fase af livet, hvor æggestokkene stoppe produktionen af ​​æg og menstruationscyklus svinder, kan du ikke helt ved, hvad de skal forvente, når dine perioder er officielt slut.

En kvinde er lægeligt defineret som værende i overgangsalderen, når hun ikke har haft en menstruationscyklus i mindst 12 måneder, siger Kevin Audlin, MD, en gynækolog på Mercy Medical Center i Baltimore. På det punkt er overgangen til dine ikke-fødedygtige år færdig.

Efter din menstruation stopper

Den permanente ende af menstruation betyder ikke nødvendigvis enden af ​​generende overgangsalder symptomer, dog. De symptomer, der typisk er forbundet med overgangsalderen, som hedeture og humørsvingninger, kan forekomme i nogen tid både før og efter dette tidspunkt.

"Der er et vindue af omkring otte år, hvor kvinder kan føle disse blinker og svedeture," Dr. Audlin siger.

Kvinder, der har nået overgangsalderen kan forvente, overgangsalder symptomer bliver værre, end de var under perimenopause, de 2 - til 10-års fase op til den permanente slutningen af ​​menstruation. Eksperter ved ikke præcis, hvorfor dette sker, men det menes at være relateret til hypothalamus, den del af hjernen, der regulerer temperaturen.

"The Hypothalamus er akut lydhøre over for østrogener," Audlin siger. "Op til overgangsalderen, din østrogen niveauer svinger. Når de er høje, behøver du ikke har symptomer. Men når du går ind i overgangsalderen, og der er en total mangel på østrogen, du begynder at lægge mærke til de symptomer, mere. "

Administrerende overgangsalder symptomer

Udskiftning af manglende østrogen i kroppen med medicin kan hjælpe med at lindre hedeture og nattesved. Men kvinder, der tager hormonbehandling som regel finde, at deres hedeture genoptages år senere, når de går væk fra narkotika.

"Hvis du giver en kvinde hormoner indtil en alder af 70, vil hun få hedeture så, når hun holder op med at tage dem," Audlin siger.

Nogle ikke-hormonelle metoder er til rådighed til at lindre overgangsalder symptomer. Visse antidepressive midler, såsom Pristiq (Desvenlafaxin) og Effexor (venlafaxin), har vist sig at være effektive hot flash behandlinger.

Men Audlin siger den enkleste måde at tage kontrol over dine fysiske symptomer er at bo i et godt helbred. Regelmæssig motion, sunde spisevaner, og få nok søvn om natten kan alle hjælpe en kvinde ophold stærkere, hvilket gør hende mere i stand til at modstå de ændringer, der opstår som østrogen niveauet falder.

"Kvinder, der gør disse ting er mindre tilbøjelige til at blive generet af hedeture, og de får mindre af dem,« Audlin siger.

Den vigtigste del af post-overgangsalderen liv

Sammen med de fysiske forandringer, der sker efter overgangsalderen kan kvinder har brug for at forbedre deres sundhedspleje rutiner. Postmenopausale kvinder er i større risiko for hjertesygdomme, så omdirigere din kost mod fedtfattig mad og sænke dit saltindtag - det reducerer risikoen for hjerteanfald og åreforkalkning, en tilstand, hvor plaque (kolesterol og andre fedtstoffer) bygger op på indersiden af ​​arterierne.

Som en del af din rutine check-ups, bør du have en blodprøve på et minimum af fem år, indtil en alder af 50, og derefter med regelmæssige mellemrum. Din læge vil anbefale, hvad dette interval bør være baseret på, hvor højt dit kolesteroltal er, hvis du er på kolesterol behandling, og om andre kardiovaskulære risikofaktorer, du måtte have, såsom hypertension eller fedme.

Kvinder bør også have deres knogletæthed kontrolleres en gang hvert andet år at få øje på tidlige tegn på osteoporose, en svækkelse af knoglerne. Postmenopausale kvinder er særligt udsatte for denne tilstand: Forskning viser, at op til 20 procent af knogletab kan forekomme i de første fem år af overgangsalderen.

"Østrogen er et af de bedste stimulatorer af knoglevækst," Audlin siger. "Risikoen for osteoporose er meget lav, før overgangsalderen, men post-menopausally, brækkede hofter og problemer relateret til knogledensitet er meget sandsynligt."

Kvinder alderen 50 og op bør forbruge mindst 1.200 mg calcium hver dag for at bevare knogle sundhed. Dette kan opnås med kosttilskud, forbrugende calcium-rige fødevarer som mælk, eller en kombination af de to.

Ifølge Audlin kan proaktive sundhedsvaner som disse holde kvinder glade og sunde i deres post-overgangsalderen år.