Evb2

Hvad betyder et hjerteanfald lyst?

At være i stand til at genkende tegn på et hjerteanfald, og få behandlet højre væk kan redde dit liv. Lær symptomerne at se til, og hvad de skal gøre.

For mange er oplevelsen af ​​et hjerteanfald ligner den klassiske sort er vist på film - en knusende smerter i brystet, som får dig til at spænde over. Men for mange andre, er et hjerteanfald meget anderledes.

Mens hjerteanfald symptomer kan variere fra pludselig, svære brystsmerter til kedelig brystsmerter, arm smerter, og selv kæbe og tand smerter, en ting gælder blandt det flertal af mennesker, der har haft hjerteanfald: De instinktivt vidste der var noget galt.

Er du gør alt, hvad du kan for at styre dit hjerte tilstand? Find ud af med vores interaktive helbredsundersøgelse.

"Alle, jeg har mødt, der har haft et hjerteanfald siger, det er forskelligt fra noget, de har oplevet før," siger Malissa Wood, MD, co-leder af Corrigan Kvinders Heart Health Program på Massachusetts General Hospital Heart Center i Boston.

Læs op på, hvad et hjerteanfald føles og hvad de skal gøre, hvis du tror du har en.

Hjerteanfald symptomer

Ikke to hjerteanfald er den samme. Hjerteanfald kan komme med nogen advarsel eller symptomer kan begynde langsomt og mildt. Nogen der har haft mere end én hjertetilfælde kan have forskellige symptomer med hver enkelt.

Også huske på, at mænd og kvinder har tendens til at opleve hjerteanfald forskelligt. "Mænd er meget mere tilbøjelige til at have følelsen af ​​en elefant sidder på deres bryst," Dr. Wood siger. Et hjerteanfald hos kvinder er mere tilbøjelige til at forårsage åndenød, træthed, kæbe smerter, nakkesmerter og arm smerter.

Dog kan et hjerteanfald hos kvinder også ser meget gerne en klassisk hjerteanfald, og mænd kan have symptomer, der ikke er typiske, så det er vigtigt at holde øje med alle disse hjerteanfald symptomer:

 • Brystsmerter - det kunne være en mild ubehag, der varer eller går væk og kommer tilbage, eller det kan føles som et stort pres, klemme, fylde, eller decideret smerte.
 • Åndenød - du måske bemærke, at det er svært at trække vejret, før du har smerter eller tryk, eller det kan begynde omkring samme tid smerten kommer.
 • Hjertebanken (racing eller uregelmæssige hjerteslag)
 • Træthed
 • Arm ubehag i den ene eller begge arme
 • Kæbe eller tand smerter
 • Tilbage, eller mavesmerter
 • Kvalme
 • Uklarhed
 • Bryde ud i en sved
 • En følelse af forestående undergang - patienterne ofte fortæller lægerne, at de havde en fornemmelse af, at noget var alvorligt galt.

Bare at kende disse advarselstegn kan redde dit liv. Det gjorde for Marjorie Nackenhorst af Indianapolis, som fik et hjerteanfald for fem år siden i en alder af 86.

Nackenhorst havde været på besøg en relativ på hospitalet, da hun så en skærm, der er anført tegn på et hjerteanfald. Et par uger senere, hun vågnede op midt om natten og følte kvalme, havde problemer med at fange hendes ånde, og havde en mærkelig fornemmelse i hendes venstre arm. "Jeg vidste bare ikke føles rigtigt," siger hun.

Fordi hun havde lært symptomerne i displayet på hospitalet, Nackenhorst fortalte sin datter: "Tag mig til hospitalet, jeg har et hjerteanfald." Da hun kom der, hun lærte, at hun var i virkeligheden har et hjerteanfald.

Hvad gør hjerteanfald symptomer unik

Nøglen til at fortælle forskellen mellem brystsmerter fra en anden årsag, såsom sure opstød eller fordøjelsesbesvær, og brystsmerter fra et hjerteanfald er at se på indstillingen og tilknyttede symptomer, Wood siger.

Brystsmerter fra refluks eller fordøjelsesbesvær bliver bedre, når du tage et syreneutraliserende eller ved at drikke mælk eller vand. Smerter fra et hjerteanfald, vil ikke gå væk med disse foranstaltninger. Også symptomer som sweatiness, kvalme, hjertebanken eller åndenød normalt ikke ledsage reflux eller fordøjelsesbesvær, Wood siger.

Et andet centralt tegn på et hjerteanfald er, hvis smerte gentagne kommer med aktivitet, så som trykken i brystet, når du gå op ad trappen, siger hun.

Ron Andreassen, en tv-producer og instruktør fra Belmont Shores, Californien, nu kender forskellen mellem brystsmerter fra reflux og brystsmerter af et hjertetilfælde. En nat sidste år, vågnede han omkring midnat tænker at han havde halsbrand og tog en syreneutraliserende, men smerten ikke går væk.

Et par timer senere, smerter i midten af ​​brystet begyndte at føle meget skarpe. En time senere, han følte en anden svære skarp smerte i den øvre, venstre del af ryggen, så hans arm gik følelsesløse, og han brød ud i en kold sved.

"Jeg vågnede min kone, og tro det eller ej, vi gik online," Andreassen siger. Når de læser, at alle hans symptomer pegede på et hjerteanfald, de kaldte 911. Han lærte hurtigt, at han havde to 90 procent blokeringer i sine kranspulsårer, som bringer frisk blod og ilt til hjertemusklen. Uden denne iltet blod komme igennem, blev dele af hans hjertemusklen leveret af disse to arterier dø.

Seks måneder senere, efter at være blevet behandlet med stents (rør, der holder tilstoppede arterier åben), fortalte hans læger ham, at han var så sundt at han kunne kravle Mt. Everest, hvis han ville. "Jeg udtværet Enke-maker", Andreassen siger.

Hvad gør man hvis man føler symptomer

Hvis du tror, ​​du har et hjerteanfald, ikke forsinker - ringe 911 med det samme. Læger foretrækker at folk ringe 911 i stedet for at køre til hospitalet, fordi de kan blive behandlet i ambulancen, Wood siger. Hvis dit hjerte stopper slå de reddere har redskaberne til at få det at slå igen.

Af de 1,1 millioner europæere, der har et hjerteanfald hvert år, dør næsten 50 procent fra kardiel hændelse. Omkring halvdelen af ​​dem, der dør af et hjerteanfald gøre det inden for en time følelse symptomer. At være opmærksom på symptomerne på et hjerteanfald og få behandlet inden for en time af din første symptom kan redde dit liv.