Evb2

Hrt: hvad er du risikere uden den?

Vejning af risikoen for hormonbehandling - samt overveje alternative behandlinger - kan hjælpe med din overgangsalder behandling beslutninger.

Der er gjort meget om risikoen for overgangsalderen hormonbehandling - MHT - (også kendt som hormonbehandling, HRT), når det kommer til at lindre overgangsalderen symptomer, men hvad med risikoen for ikke bruger det?

"Kvinder kan opleve hedeture, nattesved (hedeture under søvn), søvnforstyrrelser, vaginal tørhed, depression og problemer med at koncentrere eller huske ting," siger Robert Tomaro, Jr., MD, en læge i afdelingen i obstetrik-gynækologi på Jersey Shore University Medical Center i Neptune, NJ og umiddelbare fortid formand for Monmouth County Medical Society.

Også i overgangsalderen en kvindes sexlyst kan falde, mens samleje bliver mere smertefuldt. Hun kan være opbrugt som følge af problemer med at sove og nattesved, og kan opleve humørsvingninger. Med alderen kvinder er også risiko for hjertesygdomme og osteoporose, som kan føre til brækkede knogler. "Kvinder, der vælger ikke at bruge HRT måske eller måske ikke har nogen eller alle de ovennævnte tegn og symptomer på varierende sværhedsgrad," siger Dr. Tomaro. Enhver kvinde er unik, og hver krop reagerer på sin egen måde til de skiftende hormoner.

Er HRT rigtige for nogen?

Konceptet bag HRT er, at ved at erstatte hormonerne østrogen og progesteron, som svinger og i sidste ende falde som du går igennem overgangsalderen, kan du være i stand til at undgå mange af de ubehagelige overgangsalder symptomer, der ledsager denne fase af livet. Men når forskningen begyndte at vise HRT risici omfattede en øget chance for alvorlige helbredsproblemer, en stor klinisk forsøg kaldet Women Health Initiative (WHI) studerer HRT fordele blev standset tidligt i 2002.

Som et resultat af disse resultater, anbefaler lægerne, at de fleste kvinder bør undgå at bruge HRT grund af en højere risiko for brystkræft, slagtilfælde, blodpropper og hjerteanfald.


Relateret: receptpligtig alternativer til hormonbehandling

Men hvis en kvinde er elendigt på grund overgangsalderen hedeture og søvnløshed, og disse symptomer påvirker hendes evne til at fungere, betyder det anbefaling til "de fleste kvinder" altid gælder?

Svaret på det er "nej", ifølge National Women Health Information Center. For kvinder med gennemsnitlig risiko for brystkræft og hjerte-kar sygdom, kan det være okay for dem med moderate til svære overgangsalderen hedeture, nattesved, og vaginal tørhed til at bruge overgangsalderen hormonbehandling for at få nogle forholdsregler. Men hormonbehandling bør anvendes på den laveste effektive dosis og i kortest mulig tid. Behovet for fortsat hormonbehandling bør reevalueres hvert halve år af en kvinde og hendes læge. Og hvis en kvindes symptomer er begrænset til vaginal tørhed, så en lokal vaginal østrogen bør prøvet før orale hormoner.

Kvinder, der er gravid, har vaginal blødningsproblemer, eller som har eller har haft nogen af ​​følgende sundhedsmæssige betingelser bør ikke bruge HRT:

  • Visse typer af kræft (herunder bryst-og livmoderkræft)
  • Hjerteanfald eller slagtilfælde
  • Hjertesygdom
  • Blodpropper
  • Leversygdom

Hvis du ikke har nogen af ​​de ovennævnte sundhedsproblemer, og du og din læge beslutter, at du vil begynde kortsigtet HRT, foruden endelig at få noget søvn, kan du også høste andre skjulte fordele.

For eksempel bremser HRT knogletab. I WHI havde kvinder behandlet med kombineret østrogen og progesteron terapi en reduktion i hoftefrakturer forhold til kvinder ikke tager hormoner, samt en nedsat risiko for kolorektal cancer.

Det er vigtigt at huske på, at i WHI, blev disse fordele opvejes af risikoen for HRT.

Hvad er nogle alternativer til HRT?

Afhængig af overgangsalderen symptomer, du kan opleve, har du en bred vifte af andre muligheder for at udforske, hvis du ikke kan eller ikke ønsker at bruge hormonbehandling. Heriblandt:

Hedeture. Hvis du oplever hedeture, enkle trin til at tage omfatter dressing i lysere lag, sove i et køligt rum, og reducere stress gennem meditation eller andre sind-krop teknikker. Undgå fødevarer, der er krydret og har koffein kan hjælpe, også. Visse antidepressive midler har vist sig at være moderat effektive med denne overgangsalderen symptom. Nogle mennesker forsøger at få planteøstrogener via soja-baserede fødevarer som tofu og sojamælk, andre botaniske såsom sort cohash og kosttilskud. Men ud over at der er nogen solide beviser, at fytoøstrogener arbejder i lindre hedeture, er kosttilskud ureguleret og kunne være usikre i koncentrerede doser.

Humørsvingninger. Udøver, afspændingsteknikker og få nok søvn kan hjælpe med humørsvingninger. Antidepressiva eller angstdæmpende medicin er en anden mulighed.

Søvnløshed. Hvis du har problemer med at få søvn, du har brug for, at få daglig motion om morgenen eller tidlig eftermiddag, en afslappende brusebad eller bad før sengetid, og om nødvendigt kan over-the-counter sovemedicin hjælpe med søvnløshed.

Problemer med hukommelsen Doing mentale øvelser -. Krydsord, sudoku, selv lære en ny færdighed - kombineret med at få nok søvn og motion kan forbedre problemer med hukommelsen.

Vaginal tørhed. Prøv over-the-counter vaginal smøremidler og fugtighedscreme. Tal med din læge om cremer eller vaginal stikpiller som frigiver østrogen lokalt.

Knogleskørhed. Motion er nyttige i at holde knoglerne stærke, sammen med at få nok calcium og D-vitamin i din kost. Osteoporose receptpligtig medicin kan også være nyttige.


Relateret: alternative behandlinger for overgangsalderen

Den nederste linje, når det kommer til at bruge hormonbehandling til at hjælpe med overgangsalder symptomer er, at der er ingen rigtige eller forkerte svar. Én ting er sikker: Fordele og ulemper bør nøje afvejes i samråd med din læge, og sammen du gør den bedste beslutning for din situation.