Evb2

Høj-fructose corn syrup, og din type 2-diabetes forvaltningsplan

Høj-fructose corn syrup eller HFC, er forarbejdet version af majssirup brugt til at forsøde fødevarer og drikkevarer. Lær dine grænser, hvis du forsøger at kontrollere diabetes.

Hvis du har type 2 diabetes, ved du har brug for at se din vægt, din kulhydrater og specifikt dit indtag af sukker. Det betyder, at begrænse sukker-holdige sodavand, desserter, slik og meget mere. Inkluderet i den vifte af sukker til at passe på, er high-fructose corn syrup, eller HFC, et forarbejdet form for sukker, der er fundet i et stort antal af emballerede fødevarer.

"HFC er majssirup, der har gennemgået behandling for at konvertere sit glucose til fructose," siger Erin Palinski, RD, en registreret diætist i privat praksis i det nordlige New Jersey. At behandlingen giver HFC en længere holdbarhed, hvilket gør det et fælles sødestof du vil se på ingrediens etiketter. Du vil typisk finde det i sodavand, forarbejdede fødevarer, snacks med frugt aroma, og slik.

Når spist, er high-fructose corn syrup omdannet til glukose, ligesom almindelig tabel sukker (saccharose), er. "Enhver mad eller ingrediens, der kan omdannes til glukose i kroppen vil hæve blodsukkeret," siger Palinski.

Og som sukker, er high-fructose corn syrup meget højt på det glykæmiske indeks. "Det glykæmiske indeks (GI) er et ranking system, der hjælper til at kategorisere virkningen et kulhydrat vil have på blodsukker," forklarer Palinski. "Jo højere GI af en fødevare, jo mere indflydelse det vil have på vores blodsukker."

Det glykæmiske indeks af både sucrose og høj-fructose corn syrup er næsten identiske, hvilket betyder, at de vil have en næsten identisk virkning på blodsukkeret.

"Da begge HFC og saccharose har høje GI-niveauer, er det vigtigt for dem med diabetes til at forbruge fødevarer, der indeholder disse ingredienser i moderation for at undgå spidser i blodsukkeret," Palinski anbefaler.

Den sure side af HFC

Høj-fructose corn syrup skal ikke ses som noget bedre end saccharose, når det kommer til at se dit indtag af sukker. I virkeligheden er der forskning tyder på, at det kunne være værre end almindelig sukker. Nogle undersøgelser har vist, at forbruget af high-fructose corn syrup er knyttet til fedme hos både voksne og børn. Andre viser, at HFC kan øge niveauet af triglycerider (fedtstoffer) i blodet, som igen kan øge risikoen for hjerte-kar-problemer som hjertesygdomme og slagtilfælde.

Det betyder ikke, at høj-fructose corn syrup er off grænser hele tiden. "Personer med diabetes behøver ikke helt at undgå fødevarer, der indeholder HFC, [ligesom] de ikke behøver at undgå alle fødevarer, der indeholder sukker," Paliński noter. "Moderation er nøglen."

Men uanset om du har diabetes, skal HFC kun en lejlighedsvis godbid i din kost, ikke en daglig nydelse. Ligesom andre tilsat sukker, er HFC en kilde til kalorier, der giver lidt at ingen næringsværdi, advarer Palinski.

Du kan nemt undgå HFC ved at vælge naturlige fødevarer, der ikke er forarbejdet. Palinski foreslår spise hele grøntsager og frugter. Spring krydderier, der er højt indhold af sukker, sukkerholdige korn og frosne desserter, siger hun. Begræns eller undgå sodavand og frugtdrikke - 100 procent frugtsaft er en bedre løsning, hvis du vil have noget sødt at drikke. Og hvis du leder efter en sand tørstslukker, tænke almindeligt vand først.

For mere diabetes nyheder, Følg på Twitter fra redaktørerne af.