Evb2

Hjælp! Jeg har frygtelig gas

Spørg Heidi Murkoff

Troede, at gas passerer var en fyr sport? Velkommen til holdet. Under graviditet, deltage kvinderne den ofte rang rækker frat boys (og OPEC) som top gasproducenter. Ikke at det vil gøre du føler dig bedre (eller mindre flov), men når din forventningsfulde krop uforvarende Toots sin egen horn, det er for nogle meget gyldige fysiologiske årsager. For én, under graviditet store mængder af hormoner relaxin og progesteron løsne musklerne op i kroppen - herunder dem i din mave-tarmkanalen. Dette forårsager mad til at bevæge sig langsommere gennem dit system. God til baby (da det giver flere næringsstoffer, der skal absorberes), dårligt for dig og alle inden for sniffing afstand (da det forårsager alle former for fordøjelsesbesvær, herunder gas). For en anden: Din ekspanderende livmoderen vejer mere og mere tungt på dit endetarmen, som kan anrette skade på muskel kontrol. Hvilket betyder, at alle dine gode intentioner, selvkontrol og butt-klemme ikke kan være i stand til at indeholde vinden, selv i offentligheden. Hvad mere er, som graviditeten skrider frem, er prognosen for fortsatte blæsevejr.

Den gode nyhed? Din baby kan ikke blive skadet af alt det gas, og i virkeligheden er sandsynligvis endda nyder at symfoni af gastrisk rumlen (som orkestreret af din frokost). Den dårlige nyhed (som er ingen nyheder til dig)? At være et menneske whoopee pude er ubehageligt og ofte ydmygende. Så hvad kan du gøre ved gas under graviditeten?

  • Hold regelmæssige. Da forstoppelse er en almindelig årsag til gas, så prøv at lede det ud på passet. Spis masser af fibre (fuldkorn, frisk frugt og grøntsager, tørret frugt - du ved den sunde bor), undgå kosten cloggers (som hvide ris, brød og sukker), motion regelmæssigt, og få din fylde af væsker (vand hjælper med at holde tingene). Og når du gotta go, go.
  • Fase i fiber. Har du tilføjer fiber til din graviditet kost bare en tand for overstrømmende? Hvis dit system ikke blev brugt til alt, bunny mad, kan gas være dens måde at lade du kender - højt og tydeligt. Prøv at skære ned en smule på fiberrige fødevarer og derefter tilføje dem tilbage i din kost gradvist, så din mave har en chance for at justere.
  • Spis mindre, oftere. Jo mere mad du pumpe i, jo mere gas du skal pumpe ud. I stedet for at overbelaste dit fordøjelsessystem med tre store måltider om dagen, nippe i stedet på seks mini-måltider eller tre moderate dem plus to eller tre snacks. Ikke blot vil pacing din fødeindtagelse holde din gassiness (og andre gastrisk symptomer, som fordøjelsesbesvær) i skak, vil det også holde dit blodsukkerniveau stabilt (hvilket betyder, blandt mange andre ting, mere energi og færre hovedpine).
  • Må ikke gulp. Hvis du typisk tørklæde ned din frokost på fem minutter flad, er du sandsynligvis sluge en masse luft med din sandwich. Alt, luften vil ende afregning ind i dit system i form af gasbobler, der vil søge frigivelse ved sydpå. Så fortæl dig selv, hvad du vil en dag fortæl din tot: "Spis langsomt! Tyg din mad! Ingen gulping! "
  • Tage en chill pille med måltider Når du er. stresset, du har tendens til at sluge luft - og det kan være en opskrift til gastrisk katastrofe. Så gør det til en vane at starte hvert måltid eller snack med en chill pille. Tag et par dybe vejrtrækninger (ind gennem næsen og ud gennem munden) at berolige dig selv. Gentag efter behov, mens du spiser, og mens du fordøje. Endnu bedre, gør det hele din dag, hver dag.
  • Spring bakken af bønner (og andre gasproducenter) Bønner er godt for dit hjerte -. Og dit blodtryk. Sagt, de har helt sikkert fortjent deres ry som gasproducenter. Prøv ikke at overbelaste dem, eller på andre medlemmer af gas klubben, herunder kål, løg, sukkerholdige fødevarer, stegte fødevarer, og rige, smøragtig saucer.
  • Gain til højre. Hold din graviditet vægtøgning gradvist og moderat for at minimere mængden af pres på din fordøjelseskanalen.

Her er til at passere på gas!