Evb2

Har du har type 2 diabetes udbrændthed?

Hvis du lever med type 2-diabetes, ved du, hvor frustrerende nogle dage kan være. Lær at genkende tegn på udbrændthed og hvornår de skal søge råd og hjælp.

Leve med en kronisk sygdom, som regel betyder at have til at overvåge det hver dag. Hvis sygdommen er type 2-diabetes, er du nødt til konstant at være opmærksom på ikke kun din blodsukker (sukker) og medicin doser, men også hvad du spiser, hvor meget motion du får, og endda hvordan man klare sig i forskellige situationer, såsom som rejser, eller hvis du bliver syg med influenza.

Efter en daglig ledelse plan er den bedste måde at holde din diabetes i skak, men det kan tage sit præg på dig følelsesmæssigt. Faktisk fandt en nylig undersøgelse af 458 kvinder og 373 mænd, der lever med type 2-diabetes, at halvdelen af ​​de kvinder, og lidt mindre end en tredjedel af mændene rapporterede følelse overvældet af denne betingelse.

Type 2-diabetes udbrændthed: hvorfor det sker

Jenny De Jesus, RN, CVU, en diabetes pædagog på The Friedman Diabetes Institute ved Beth Israel Medical Center i New York, siger, "At leve med diabetes kan være udfordrende. Det er nemt at blive overvældet af diabetes, og alt, hvad der kommer med den. "

Burnout betyder at blive overvældet eller udmattet af fysiske eller følelsesmæssige belastninger, frygtede eller reelle. Kroniske sygdomme er meget reelle stressfaktorer, både fysisk og følelsesmæssigt, så beskæftiger sig med udbrændthed, når du har type 2-diabetes er en klar mulighed.

Du kan føle på tidspunkter, stikning med en diabetesbehandling plan er mere end du kan eller ønsker at håndtere, eller få frustrerede med overvågning blodsukker eller at skulle se din kost. Vid, at disse er normale følelser, og at du kan tage skridt til at genvinde et positivt livssyn.

Type 2 Diabetes udbrændthed: udgiftsområde det ud

Ifølge National Diabetes Education Program, kan du være i stand til at forhindre negative følelser eskalerer ved at finde måder til at lette stress. Her er et par forslag:

  • Tag et par minutter hver dag til at tilbringe tid på en hobby, du nyder, meditere eller øve dyb vejrtrækning.
  • Hold en dagbog til at registrere ikke bare, hvad du spiser og din blodsukkerniveauet, men også at bemærke, hvordan du føler - hvad der generer dig, og hvad gør du føler dig bedre.
  • Spørg dig selv, hvordan du kan opdele dit forvaltningsplan i mindre skridt, der vil gøre det synes lettere at mestre.

Type 2 Diabetes udbrændthed: mestringsstrategier

I modsætning til et job, der er sendt til dig over kanten, eller et forhold, der er bare ikke det rigtige for dig længere, type 2-diabetes er med dig på lang sigt. Og der kan være tidspunkter, hvor du oplever udbrændthed trods af alle dine bedste indsats. Ofte det første skridt er at acceptere, at du ikke kan være i stand til at håndtere alle aspekter af diabetesbehandling uden noget hjælp. Prøv at finde ud af, hvilke aspekter af din diabetes førte til dine følelser af udbrændthed og få hjælp til at løse dem og gendanne din livskvalitet.

Nå ud til støtte fra venner og familie er afgørende for at lindre diabetes udbrændthed. "De kan hjælpe dig med at sætte tingene i perspektiv og komme tilbage på sporet," siger De Jesus.

Randy Pike, en reporter i Grande Prairie, Alberta, Canada, der har haft type 2-diabetes for de sidste 15 år, ved, hvor nyttige familie kan være. "Min kone generelt bekendtgørelser tegn på, at jeg har brug for at spise bedre, end jeg gør," Pike siger.

Jo mere din familie og venner kender og forstår om type 2-diabetes, jo større en ressource, de kan være for dig. De kan deltage i undervisningen med dig eller få oplysninger via kilder som den europæiske diabetesforening hjemmeside.

Din sundhedspleje team er en anden vigtig ressource. Læger, sygeplejersker og diætister, der specialiserer sig inden for diabetesbehandling forstår de problemer, type 2-diabetes kan forårsage. Hvis du diskutere din situation med dem, vil de være i stand til at tilbyde dig indsigt for bedre at styre, hvad der plager dig.

Læger er også at lære at være mere opmærksomme på diabetes-relateret stress. Ved at foregribe problemer, kan de være i stand til at vise dig, hvordan man kan reducere stress, før du når frem til udbrændthed scenen. Og hvis et medlem af din medicinske team bringer emnet op med dig, skal du sørge for at svare ærligt. Aftapning op stress eller benægte den eksisterer kan gøre det værre.

Diabetes er noget, du er nødt til at leve med, men hvordan du leve med det afhænger af dig, hvordan du holder for dig selv og, vigtigst af alt, uanset om du søger hjælp, når du har brug for det.