Evb2

Forudsigelse når overgangsalderen vil forekomme

Hvilken alder vil du være, når overgangsalderen finder sted, og hvordan du kan forberede?

Når du første gang fik din menstruation, skal du sandsynligvis tænkte: Jeg har tænkt mig at skulle beskæftige sig med dette, hvor længe Nu hvor du er ældre og klogere, du kender "enden" er utvivlsomt i syne, så du i stedet? re begyndt at spekulere præcis hvornår - i hvilken alder - du kan forvente overgangsalderen til at begynde. Og som en konsekvens, ville du sikkert gerne vide, om der er noget du kan gøre for at være bedre forberedt, når det sker.

I virkeligheden, vil du helt sikkert have nogle advarsel, før du indtaster denne nye fase af dit liv. Du bliver nødt til at fuldføre 12 måneder i træk uden en periode, før du officielt kan være i overgangsalderen, et punkt i kvindens reproduktive liv, der markerer den permanente slutningen af ​​menstruation og frugtbarhed. Det er en stor forandring at forudse. Og for nogle kvinder nærmer deres sene 40'erne til begyndelsen af ​​50'erne, kan nærmer denne overgang opildne frygt og usikkerhed om denne nye fase af deres liv. Den gode nyhed, siger det nordeuropæiske Menopause Society, er, at de fleste kvinder, som har passeret "overgangsalderen bro" rapporterer de nu føler sig mere trygge, bemyndiget involveret, og energi, end de gjorde i deres yngre år.

I hvilken alder er menopause begynde?

Mens den typiske alder af overgangsalderen i Europa er omkring 51, hver kvinde har sin egen biologiske ur, og derfor overgangsalderen kan begynde på forskellige alderstrin for forskellige kvinder. I fortiden, havde forskerne lidt succes ved fastsættelsen af ​​den hastighed, hvormed en kvindes biologiske ur skred frem. For nylig, dog har forskerne været studerende måder at forudsige overgangsalderen ved hjælp af et stof kaldet anti-Mullerian hormon eller AMH.

Tests, der måler niveauet af AMH, som udskilles af æggestokke, der allerede er i brug for at hjælpe lægerne identificere lavere end normal fertilitet potentiale og den seneste forskning viser, at de kan indikere, når kvinder er tilbøjelige til at ramme overgangsalderen, også. En undersøgelse fra Iran, fandt, at lavt AMH niveauer forudsagt tidlig overgangsalder hos kvinder så unge som 20 - en fuld 15 til 18 år før hendes sidste periode.

Dette er et potentielt vigtigt og praktisk fund, da så mange kvinder ønsker at vide, hvornår overgangsalderen begynder, når det vil ende, og hvor forstyrrende denne periode vil være, siger Mary Fran Sowers, ph.d., professor i epidemiologi ved University of Michigan. Evnen til at lokalisere deres nuværende reproduktive status kan være en bemyndigelse redskab for kvinder, Sowers forudser, og det lovende ny forskning tyder på, at læger snart kan være i stand til at tilbyde patienter af denne type information.

Hvordan vil du vide, at du er i overgangsalderen?

Symptomer på overgangsalderen kan begynde når som helst mellem 45 år og 47, en tid, hvor "overgangsalderen overgang" eller perimenopause fase sker normalt, forklarer Felicia Mendelsohn, MD, en kvinders sundhed scholar ved Columbia Universitys Center for Menopause, hormonelle forstyrrelser, og Kvinders sundhed i New York. Dr. Mendelsohn siger perimenopause varer normalt fra to til fem år med tegn og symptomer, der kan omfatte:

  • Uregelmæssig menstruation, undertiden længere og længere imellem, undertiden kommer oftere
  • Hedeture eller nat flushes
  • Nogle fælles ømhed og smerter
  • Humørsvingninger, som er ret almindeligt i denne periode

"Det er meget vigtigt, at du er opmærksom på disse symptomer, så du kan tale med din læge om dem og overveje det faktum, at du kunne være i perimenopause," siger Mendelsohn. "Sommetider kvinder er ikke klar over [perimenopausale] symptomer, og de tilskriver dem til noget andet at være forkert".

Hvordan forbereder for overgangsalderen

Mens der er virkelig ingen præcise måde at forberede sig til - eller forhindre - overgangsalderen, Mendelsohn siger, at der er ting du kan huske forhånd:

  • Tænk fremad, hvis det er muligt, om hvad din reproduktive planer er. Ikke alene overgangsalderen tilkendegiver din sidste menstruation, er det betyder også afslutningen af ​​din reproduktive potentiale, så det er en god ide at vide på forhånd, hvis og når du måske ønsker at få børn.
  • Tal med din læge, hvis du har meget svære symptomer - der er ingen grund til at lide gennem dem. Både perimenopausale og overgangsalderen symptomer kan helt forstyrre hverdagen fungerer. Heldigvis kan symptomer som humørsvingninger og hedeture skal forvaltes ved hjælp af din læge, og i nogle tilfælde måske endda gå væk med den rette behandling, siger Mendelsohn. Din læge kan hjælpe dig med at afgøre, hvilken løsning af de mange, der er til rådighed, er det rigtige for dig.
  • Tag et nærmere kig på hormonbehandling (HRT). Der har været en masse snak i årenes løb om de risici og fordele ved HRT. "Det er noget at diskutere med din læge - ikke noget, der automatisk frygte," siger Mendelsohn. "Dine risikofaktorer og andre medicinske tilstande, du måtte have vil hjælpe din læge afgøre, hvad den bedste behandling for dig." For de fleste kvinder, selvom Mendelsohn mener HRT, når de anvendes korrekt, er en sikker måde at behandle de mere alvorlige symptomer forbundet med overgangsalderen.