Evb2

Forståelse en langsom puls

Det er almindeligt at opleve en langsom puls som du bliver ældre, men det er også noget, som din læge har brug for at overvåge. Find ud af hvad en langsom puls betyder for dit helbred, og når det er tid til at søge behandling.

Det er almindeligt for alles hjerterytme sats at bremse i hvile, men nogle mennesker har en kronisk langsom hjerterytme, der forårsager symptomer såsom træthed og svimmelhed.

Denne tilstand kaldes bradykardi og det er mere almindeligt, som du alder. Milde tilfælde af bradykardi ikke har symptomer, men i svære tilfælde kan det forårsage smerter i brystet, åndenød, og kan endda føre til hjertestop.

Er du gør alt, hvad du kan for at styre dit hjerte tilstand? Find ud af med vores interaktive helbredsundersøgelse.

En normal hjerterytme sats er mellem 60 og 100 slag i minuttet, siger Joshua D. Moss, MD, en kardiolog på hjerterytmen Center ved University of Chicago Medical Center. Bradykardi er defineret som havende en hjertefrekvens på mindre end 60 slag i minuttet. I virkeligheden kan du få perioder, hvor dit hjerte slå sats går under 60 og ikke har bradykardi, Dr. Moss siger. Det kan ske, når du sover, eller det kan forekomme i yderst aircondition atleter, når de er i hvile.

Hvordan bradykardi detekteres

Du kan blive bedt om at finde ud af om du har en langsom puls, hvis du har visse symptomer. Men nogle mennesker med den betingelse ikke har nogen symptomer.

Typiske symptomer omfatter overskydende træthed - til det punkt, for at føle opbrugt fra gå eller klatre trapper - og svimmelhed. Når bradykardi er mere alvorlig, kan du opleve åndenød, brystsmerter, og besvimelse. Hvis svær bradykardi går ubehandlet, kan det føre til hjertestop, hvilket betyder hjerte stopper slå, og som kan føre til døden.

Ikke alle med bradykardi har symptomer. Din læge kan opdage en langsom hjerterytme under en rutinemæssig kontor besøg - en anden god grund til regelmæssig check-ups - og vil sandsynligvis sende dig til et elektrokardiogram og andre tests, Moss siger. Hvis prøverne opdager, at du har milde bradykardi, og du ikke har symptomer, vil lægen holde øje med din tilstand, men du kan ikke brug for behandling.

Hvad er årsagen til bradykardi

Dit hjerte har en indbygget pacemaker kaldes sinoatrialt (SA) node, der fortæller dit hjerte, hvor hurtigt at slå. Som du alder, kan sinusknude bremse, og det sinker din hjerterytme sats. En anden årsag til bradykardi er, når atrioventricular (AV) node standser arbejdet godt og fører til en langsommere puls, Moss siger. AV-knuden, under normale omstændigheder, modtager elektriske impulser fra SA node, og bærer impuls gennem de nederste kamre i hjertet. Denne elektriske impuls er designet til at stimulere mekanisk sammentrækning, hvilket igen, pumper blod rundt i kroppen.

Den mest almindelige årsag til problemer med SA eller AV noder bliver ældre. En SA node, der stopper fyring ordentligt begynder typisk, når folk er i deres halvfjerdserne, selv om en medfødt problem kan få det til at ske i yngre mennesker.

Hjertesygdom kan fremskynde disse problemer, så bevare et godt hjerte sundhed ved at udøve og spise en sund kost kan holde din hjerterytme sats i en sund rækkevidde.

I nogle tilfælde kan en langsom puls være resultatet af blodtryksmedicin, hvilket kan sænke din puls.

Hvordan bradykardi behandles

En bradykardi prognose afhænger af årsagen. Hvis det er en alvorlig dysfunktion af AV-knuden, der er årsag til langsom puls, læger anbefale at få en pacemaker, uanset om du har symptomer. "Vi bekymre dig, at i sådanne tilfælde er der en risiko for, at det kan blive værre uden varsel og føre til hjertestop," Moss forklarer.

Men det er mere almindeligt for ældre patienter har en dysfunktion af SA node eller en mindre alvorlig problem med AV-knuden, Moss siger. I disse situationer er det anbefaling baseret på symptomerne. Hvis symptomerne er milde og du kan gøre de aktiviteter, du ønsker at gøre, så vil din læge kan beslutte at se tilstanden over tid. Hvis ikke, kan du bruge en pacemaker.

Hvis dit blodtryk medicin er årsag bradykardi, kan lægen overveje at ændre stoffet. Men hvis du skal være på denne specifikke medicin, kan du bruge en pacemaker så godt.

Heldigvis bradykardi er generelt ikke alvorlig. Så længe din læge er opmærksom på din langsom puls, og du får nogen form for behandling du har brug for, skal du stadig være i stand til at gøre alle de aktiviteter, du elsker at gøre.