Evb2

Forståelse afhængighed

Der er to typer af afhængighed af narkotika og alkohol: stofmisbrug og stofafhængighed. Uanset af stoffet, kan begge typer forårsage omvæltning i en persons liv.

Uanset om det drejer misbrug af alkohol eller narkotika (recept eller ulovlige), kan afhængighed være en skræmmende problem til ansigt. Det kan også være kompliceret: Symptomer på over varierer meget fra person til person, og bestemme den rette behandling planen kan være hårdt.

Afhængighed: diagnosticering af stofmisbrug
Den fælles betegnelse "afhængighed" er ikke helt korrekt. De fleste læger diagnosticere patienter, der misbruger stoffer med enten "stofmisbrug" eller "stof afhængighed," siger Steven Shoptaw, ph.d., professor i familien medicin og psykiatri ved David Geffen School of Medicine ved University of California, Los Angeles.

"Misbrug ville være en mildere form af sygdommen end stofafhængighed," Dr. Shoptaw siger. At være medicinsk klassificeret som et stof misbruger, skal patienter udviser et tilbagevendende mønster af stofbrug og opfylder mindst et af følgende kriterier inden for en 12 måneders periode:
 • Har hyppige vanskeligt ved at opfylde rolle ansvar, for eksempel går ikke på arbejde på grund af at drikke eller bruge narkotika.
 • Brug stoffer i fysisk farlige situationer. "Det ville være, siger, hvis du kører, når du er for høj til at drive et køretøj," Shoptaw forklarer.
 • Har gentaget juridiske problemer på grund stofbrug, ligesom multiple kørsel under indflydelse (DUI) citater eller narkotika afgifter.
 • Fortsæt med at bruge alkohol eller narkotika på trods af, at deres anvendelse forårsager sociale problemer, såsom isolation fra kære.

Sammen med disse kriterier skal patienten også opleve "klinisk nød" over en eller flere af de ovennævnte situationer. En person, som fører beruset engang måske ikke lægeligt betegnes som et stof misbruger. "Man bliver ikke diagnosticeret ved en dårlig ting, der sker for dig," Shoptaw siger. "Det skal ske gentagne og forårsage nød."

Afhængighed: diagnose af stofafhængighed
Stofafhængighed er en mere alvorlig form for afhængighed. En patient skal have en tilbagevendende mønster af stofbrug i løbet af et års tid og møde tre af de syv følgende kriterier:
 • Tolerance for stoffet. Over tid kan en narkoman har brug for en større mængde af alkohol eller narkotika for at opnå de samme virkninger.
 • Abstinenssymptomer. Patienter, der er afhængige af et stof vil undertiden undergå fysisk stress, når de stoppe med at bruge det. "Når du ikke dosis, din krop, kroppen sender en besked:" Hey, dude, du har brug for at få lægemidlet, "Shoptaw siger. "For en heroin-afhængig person, for eksempel, er du nødt til at have gåsehud (en midlertidig tilstand, der forårsager huden til at blive groft), knoglesmerter, en løbende næse, diarré - det føles virkelig forfærdeligt."
 • Udvidet brug. Dette sker, når en person er blevet ved hjælp af et lægemiddel i en længere periode, end de oprindelig havde tænkt.
 • Manglende evne til at stoppe. Mennesker, der er stof afhængige vil have svært ved at undgå eller skære ned på deres foretrukne stof.
 • Tabte tid. Patienten bruger en masse af hans eller hendes tid at få, brug eller gendannelse af stoffet efter brug.
 • Manglende arbejde eller andre aktiviteter. "Du går glip mandage på arbejdet, og efterlade tidligt om fredagen," Shoptaw siger. "Eller måske du hellere gå hænge med dine narkotika venner i stedet for at tilbringe tid sammen med din familie."
 • Se bort for konsekvenser. Stof-afhængige personer fortsætte med at bruge stoffet, selvom de er klar over dens negative konsekvenser. For eksempel kan en person afhængige af alkohol fortsætte med at drikke, selvom det får dem til at have mavesmerter og leverproblemer.

Addiction: virkninger på hjernen
En persons hjerne vil ændre sig med gentagen misbrug af alkohol eller narkotika. Nogle gange, hjernens dopamin sendere, særlige nerver, der sender følelser af glæde til hjernen, stoppe med at arbejde så godt. Dette kan efterlade den person deprimeret følelse, når de holder op med at bruge stoffet, Shoptaw noter.

"Jeg kan lide at beskrive det som en overskyet dag, hvor skyerne vil ikke løfte," Shoptaw siger. "Det er almindeligt at folk i bedring."

Hjernens grå substans volumen, som består af værdifulde nervevæv, kan også reduceres. Derudover kan opstå skader på den hippocampale region hjernen, der påvirker kritiske funktioner som korttidshukommelsen.

Nogle af disse problemer kan vare i årevis, efter at patienten er stoppet misbruger alkohol eller narkotika. "Hele processen med tilbagebetaling er ikke som en flået albuen. Den beskadigede hjerne genvinder med en meget langsommere [end andre dele af kroppen], "bemærker Shoptaw.

Addiction: behovet for behandling, mens stof-og alkoholafhængighed er livslang lidelser Shoptaw siger, at de kan styres af en effektiv behandling program. Et godt sted at starte er en 12-trins program, som f.eks Anonyme Alkoholikere eller Narcotics Anonymous. Disse programmer, som består af mennesker med stofmisbrug eller afhængighed hjælpe andre med samme problem, kan arbejde for mange. "For hver patient ser jeg, det er det sted, jeg anbefaler de starter," Shoptaw rådgiver.

Andre behandlingsmetoder kan omfatte:
 • Kognitiv adfærdsterapi. Dette hjælper patienterne genkende og ændre deres tankemønstre med specifikke, individualiserede strategier.
 • Motiverende samtale. Denne type interaktiv diskussion fremmer selvbevidsthed og hjælper mennesker til at erkende, at deres stofbrug er et problem.
 • Medikamenter. Disse omfatter Revia (naltrexon) og Subutex (buprenorphin og naloxon [Narcan]), som blokerer receptorer i hjernen og forhindrer en person i at få høj eller drukket når de bruger stoffer. Mennesker afhængige af alkohol kan ordineres antabus (disulfiram), et lægemiddel, der forårsager kvalme og rødmen, når alkohol indtages.

Forståeligt nok, kan de kære af stofbrugere ønsker at prøve en "indgriben", en aktivitet, hvor venner og familiemedlemmer konfrontere brugeren og kraftigt opfordre medicinsk behandling. Shoptaw, er imidlertid skeptisk over for effekten af ​​denne metode.

"For nogle mennesker, det virker," Shoptaw noter. "Men for den person, der siger" Jeg outta here "- det er en ny situation, du så nødt til at beskæftige sig med. Det kunne have været lettere at få dem ind i behandlingsprocessen uden indgriben. "

Hvis du eller en elsket man har et problem med stofmisbrug eller stof afhængighed, er det vigtigt at forstå, at du ikke er alene, og at der er værd behandlinger til rådighed. Vent ikke med at tale med din læge om ressourcer, der kan hjælpe.