Evb2

Fordelene ved at forebygge fald

Falling er farlig for alle, men for de ældre kan det være dødbringende. Fall forebyggelse er en vital komponent af velvære og lang levetid.

En af de største, men ofte overset sundhedstrusler, vi står over for som vi bliver ældre er faldende. Som vi alder, vi er meget mere tilbøjelige til at falde, end da vi var yngre. Hvad mere er, de farer og risici ved disse falls er større så godt, som alle gør forebyggelse af faldulykker hos ældre så vigtig.

"Seniorer er på et højere risiko for at falde end yngre mennesker, fordi de generelt er mere skrøbelig," siger Gary Kaplan, DO, grundlægger og medicinsk direktør for Kaplan Center for Integrative Medicine i McLean, Va "Med alderen kommer et fald i muskeltonus, syn forringelse, langsommere reflekser, og flere skøre knogler ".

Fordi mange ældre mennesker har knogleskørhed, når de falder deres knogler er meget mere tilbøjelige til at knække og forårsage smertefulde frakturer, rygsmerter, og andre problemer. Plus, disse knogler tage meget længere tid at helbrede, når de er sprøde - alle grunde til at sætte nogle fokus på at forebygge fald.

Ifølge Dr. Kaplan, en anden faktor, der fører til faldende problemer i de ældre er medicin bivirkninger - nogle fælles medicin kan forårsage svimmelhed og forringe balance, en anden grund til, at strategier for forebyggelse af faldulykker hos ældre er afgørende. Blodfortyndende medicin oprette en ekstra risiko. "Problemet med disse generelt nyttige medikamenter er, at hvis du tager en tørretumbler og kommer til skade, kan disse medikamenter forårsage overdreven blødning," siger Kaplan. "Det er især farligt, hvis du rammer dit hoved under et fald."

Falling statistik

Ifølge en nylig undersøgelse af 111 individuelle studier med over 55.000 deltagere, er risikoen for at falde for dem over 65 år i et givet år omkring 30 procent.

Hvad mere er, vil omkring 20 procent af dem falder kræver lægehjælp, heldigvis, vil mindre end 10 procent resultere i et brud.

Problemet er endnu større på plejehjem. "Plejehjemsbeboere har et fald på 1,7 falder per person per år," siger Rick Smith, MD, medicinsk direktør for Los Angeles jødiske hjem pensionering samfund.

Visse typer af falls har mere alvorlige konsekvenser end andre. "I tilfælde af hoftebrud ofre, viser undersøgelser, at så mange som en fjerdedel dør inden for et år for at falde, og næsten to tredjedele mister evnen til at udføre dag-til-dag opgaver uden hjælp," siger Dr. Smith.

Tips til forebyggelse af fald

Der er et par enkle strategier, du kan tage for at forhindre falder såvel som rygsmerter, frakturer og andre medicinske problemstillinger, der kan ledsage fald.

Prøv disse trin for forebyggelse af faldulykker hos ældre:

  • Spørg din læge eller en fysioterapeut omkring en muskelstyrkning eller balance træningsprogram.
  • Vurdere potentielle farer i dit hjem og rette dem til at reducere risikoen for at falde.
  • Spørg din læge, hvis nogen specifikke medikamenter kan ændres eller fjernes, hvis de påvirker din saldo.
  • Spørg din læge, hvis operation for grå stær eller en pacemaker kan være hensigtsmæssigt for forebyggelse af faldulykker.
  • Bær skridsikre sko våde eller isforhold til forebyggelse falder.

Det er meget lettere at fokusere på at forebygge fald end at komme fra de alvorlige konsekvenser af et fald. Arbejde med din læge om en forebyggelsesstrategi vil beskytte din livskvalitet og øge levealderen.