Evb2

Fedme, forhøjet kolesterol, og metabolisk syndrom

Disse faktorer alle tilføje op til en overdimensioneret risiko for hjertesygdomme og diabetes. Skære ned din talje måling til at holde højt kolesteroltal ned og sundhedsmæssige problemer væk.

Vi ved alle, at højt kolesteroltal og fedme er dårligt for dit hjerte sundhed. Men kombineret med andre sundhedsproblemer - såsom forhøjet blodtryk - disse sundhedsrisici kan skabe en perfekt storm kendt som metabolisk syndrom, som dramatisk øger dine chancer for at få hjertesygdomme.

Hvad er metabolisk syndrom?

Metabolisk refererer til stofskiftet, eller hvordan kroppen bruger energi. Metabolisk syndrom er en samling af risikofaktorer, som, når de kombineres, i høj grad øge en persons risiko for at udvikle hjertesygdomme og type 2 diabetes. Du har måske metabolisk syndrom, hvis du har mindst tre af disse hjertesygdomme risikofaktorer:

  • Mave fedt. Dette betyder, at du bærer en masse ekstra vægt omkring din midten og har et stort taljemål. Mave fedt er en større indikator for hjertesygdomme risiko end fedt andre steder på kroppen. Taljemål på 40 inches eller større for mænd og 35 inches eller større for kvinder betyder større risiko.
  • Højt blodsukker. Dette sker, når blodsukkeret er højere end normalt, når der måles, mens fastende (uden mad eller drikke i dit system). Blodsukker højere end 100 milligram per deciliter (mg / dl) øger risikoen for hjertesygdomme.
  • Høje triglycerider. Disse er fedtstoffer i blodet, der øger risikoen for hjertesygdom. Niveauer på 150 mg / dl eller højere er usundt.
  • . Lavt HDL Dette er high-density lipoprotein, eller "god" kolesterol - jo højere tal, jo bedre. Lavere end 40 mg / dl for mænd og mindre end 50 mg / dl for kvinder rejser hjertesygdomme risiko.
  • Højt blodtryk. Noget højere end 130/85 mm Hg (millimeter kviksølv) øger hjerte risiko.

Mennesker med metabolisk syndrom er dobbelt så tilbøjelige til at udvikle hjertesygdomme og fem gange så tilbøjelige til at have diabetes som folk, der ikke har disse risikofaktorer. Det anslås, at omkring 47 millioner mennesker i Europa har metabolisk syndrom. Det betyder, at omkring en fjerdedel af hele den amerikanske befolkning er i høj risiko for hjertesygdomme og diabetes.

Hvor metaboliske syndrom påvirker din krop

Fedme kan forårsage hvad der er kendt som insulinresistens, en tilstand, hvor kroppen kan ikke rigtigt bruge hormonet insulin. Insulin frigivet af bugspytkirtlen, og fik glukose (sukker) i blodet til energi. Insulinresistens er knyttet til både metabolisk syndrom og fedme, og ofte fører til diabetes.

Højt kolesterol alene er en stor risikofaktor for hjertesygdom - også selvom højt LDL-kolesterol er ikke en faktor anvendes ved opgørelsen af ​​metabolisk syndrom, er det stadig påvirker dit hjerte sundhed. Hvis du har metabolisk syndrom, en af ​​de bedste måder at reducere risikoen for hjertesygdom er at nedbringe højt LDL-kolesterol.

Behandling metabolisk syndrom og højt kolesterol

Mennesker med metabolisk syndrom og højt kolesterol - to store risikofaktorer for hjertesygdom - din sandsynligvis nødt til at gennemgå aggressiv behandling for at sænke deres højt kolesteroltal. Det betyder medicin, sammen med kostændringer og masser af motion til at arbejde off mave fedt, lavere LDL kolesterol, hæve HDL-kolesterol og reducere blodtrykket.

Udskæring fødevarer med højt indhold af mættet fedt, transfedtsyrer (en særlig farlig form for fedt findes i mange forarbejdede fødevarer), natrium og kolesterol vil hjælpe med at administrere både metaboliske syndrom og højt kolesteroltal. Disse skridt vil også hjælpe dig med at tabe, og reducere din risiko for både hjertesygdomme og diabetes.

Fedme vejer tungt på dit hjerte og din generelle sundhed. Hvis din overvægt kommer med et æble form, tykkere på midten, skal du være særligt opmærksom på dine andre risikofaktorer. Hvis din læge ikke måle din taljemål, bede hende om det, eller træk et målebånd og gøre det selv. Heldigvis den samme plan for angreb - medicin, kost og motion - kan medvirke til at reducere næsten alle dine hjertesygdomme risikofaktorer. Så begynde at behandle din krop - og dit hjerte - lige med sunde livsstilsændringer.