Evb2

Fastholdelse af en sund vægtøgning under graviditeten

Er disse tal på skalaen krybende op lidt for hurtigt - eller en masse? kan det være tid til at anvende bremserne til en alt for hurtig graviditet vægtøgning... før det careens ud af kontrol. Her er hvordan du får din graviditet vægtøgning tilbage på sporet, sikkert.

Så måske du har været at tage den vordende mor maksime "spise for to" bare lidt for bogstaveligt (med andre ord, har du taget alt, hvad du normalt spiser, og en fordobling det). Måske queasies har du havde søger trøst i kulhydrater: bagels ved bagful... kiks ved crateful... pasta med bunken. Måske har du besluttet for længe siden, at graviditeten skulle være din officielle pause fra ser din vægt - at for en gangs skyld i dit voksne liv, var du kommer til at gå til gusto (og ekstra store fries) uden at tænke én gang, aldrig øje to gange, om kalorier. Men ligegyldigt hvad der landede du på graviditet vægt-gain fast track (og på lægens skala mumler noget om, hvad en stor frokost skulle du bare, og hvad en tung sweater du bærer), der er masser af grunde til at begynde at træde på vægt gevinst bremser nu... blidt, og forsigtigt. Alt for mange pounds kommer med alt for mange potentielle graviditet problemer - herunder en stærkt øget risiko for gestationel diabetes, hypertension og andre alvorlige komplikationer. En for-stor vægtøgning kan også resultere i en alt for stor baby, der er svært at levere, så vokser ind i en alt for stor voksen, der er i større risiko for fedme-relaterede sygdomme, såsom diabetes. For ikke at nævne alt for mange graviditet pounds efterlader som regel en mor med alt for mange postpartum pounds, pounds, der kan være svært at tage fart.

Så hvad nu? Du kan ikke vende skalaerne (graviditet er aldrig en tid til vægttab), eller anvende sidste måneds vægtøgning til næste tre (dit barn har brug for en stabil overførsel af kalorier og næringsstoffer i hele din graviditet - og vil faktisk har brug for mere, som Den måneders fremskridt). I stedet sigter mod at bremse din vægt-gain sats, så det fylder dit barns voksende behov uden at overfylde din ramme. Hold øje med, hvad du spiser - og på skalaen - og du kan opleve, at din endelige vægt-gain tally ikke ender med at blive over-the-top efter alle.

Arbejder hen imod en sund vægtøgning

Hvad er en ideel sats gevinst? Spørg din læge, hvad der er den bedste formel for dig, da det du vejede prepregnancy og hvad du vejer på dette tidspunkt i din graviditet. Som en generel regel, en mor-til-være, der starter på en sund vægt tilrådes at få en håndfuld af pounds i første trimester, efterfulgt af et gennemsnit af et pund om ugen i måneder 4 til 8 (a mors vægtøgning typisk tilspidses i måneder 9, selv som en babys svæver). Har ikke ligefrem været efter formlen indtil videre? Ingen bekymringer. Her er hvad du kan gøre for at få en noget-afsporet vægt-gain rate tilbage på sporet:

  • Skær tomme kalorier. Lad os være klar. Deres mål er ikke at tabe sig, eller endog at stoppe vægtøgning - det er at bremse det til en sund sats. At gøre det, begynde at erstatte ernæringsmæssigt tomme kalorier med dem, der pakker den mest ernæringsmæssige punch. Da nærende fødevarer tendens til at fylde dig op hurtigere og holde dig fuld længere end junk fødevarer (eksempel: Du har en hårdere tid at nå bunden af ​​en kasse med revet Hvede end bunden af ​​en kasse med doughnuts), du ' ll forbruge færre kalorier uden selv at forsøge. Plus, vil du blive fodre din baby bedre i købet.
  • Lav nogle udskiftninger. Du ville blive overrasket over, hvor et par enkle switche kan revidere din graviditet kost, langsommere din gevinst til en sund tempo. Ingen afsavn på menuen, blot udskiftninger: Top dit korn med skummetmælk i stedet for almindelig eller fedtfattig mælk (2% har næsten lige så mange kalorier som helhed), vælger friske eller frosne frugt i stedet for tørret, opt for bagt frites på plads af pommes frites, blande din EFT med vand i stedet for at drikke det lige op (eller bedre endnu, har en V8), orden din sandwich med sennep i stedet for mayo, spray din salat med dressing i stedet for at drukne den, springe Bolle og bestille din burger som en salat wrap, gå til frossen yoghurt i stedet for skrigende til is. Her er en substitution ingen kvinde bør gøre under graviditeten, selvom: at give op carbs for en høj-protein kost. Ingen diæt er hensigtsmæssig under graviditeten - din baby balance.
  • Størrelse op din mad. Desværre kan du få for meget af nogle gode ting (dem gulerod muffins Du er blevet afhængige, at hel-hvede pasta, der smager ligesom den virkelige ting). Alt for mange kalorier, uanset hvor de kommer fra, kan tilføje op til alt for mange pounds. Så behandle disse tjener størrelser (er, at 350 kalorier for hele enchilada, eller bare for en lille kile?), Så husk, at den ekstra værdi i "ekstra værdi måltider" forstås ekstra kalorier også, og udføre et reality check på de dele (a servering af kød eller fjerkræ skal være på størrelse med en computermus, for eksempel, en servering af ost på størrelse med en ni-volts batteri). Gøre en undtagelse for fødevarer, der fylder din mave og din babys ernæringsmæssige behov samtidig med at tilføje ubetydelige kalorier (gå amok med den side af dampet broccoli, miste dig selv i cut-up veggies, spise hvert blad i tasken af ​​salat - og hey, rip åbne en anden).
  • Trim fedtet. Ikke overraskende, den mest koncentrerede kilde til kalorier er fedt. Problemet er, fedt (ligesom sukker) har en måde at skjule næsten overalt i den europæiske kost, fra det åbenlyse (at stegt kylling, og de smurte kiks) til ikke-så-indlysende (ranchen dressing du dyppe gulerødder i). For en sundere graviditet vægtøgning, skære ned på fedt du spiser (1-2 portioner, max - fortrinsvis fra umættede kilder), men ikke skære det ud helt. Der er en grund til de kalder dem "essentielle fedtsyrer."
  • Komme i gang. Hvis du har fået grønt lys fra din praktiserende læge, gå direkte til gymnastik (eller uden for en tur, eller ned til den lokale prænatal aerobic klasse). Regelmæssig cardio træning vil blandt andre graviditet frynsegoder, hjælper dig med at overholde din vægt-gain målet. Og det bedste ved det daglige graviditet træning? Kalorier ud, kalorier igen (betydning:! Det er snack tid, mor).