Evb2

Fakta om salt og højt blodtryk

Nogle hypertension risikofaktorer som alder og genetik, ikke kan kontrolleres, men at skære dit saltindtag er en måde at sænke dit blodtryk risiko.

Vores krop har brug for salt eller natrium, for et velfungerende muskler og nerver, samt at styre blodtryk og blodvolumen. Men de fleste af os indtager langt mere end den anbefalede mængde salt hver dag. Det er fordi natrium er mere end salt shaker sidder i dit køkken. Restaurant måltider og dåse og forarbejdede fødevarer har ofte ekstremt høje niveauer af natrium, omkring 80 procent af det salt, vi indtager, kommer fra disse kilder.

Når du øger dit saltindtag, du bevarer væsker, og det kan øge blodtrykket ved at øge blodvolumen og kan øge arbejdsbyrden på hjertet. "Åreforkalkning, skader på nyrer og blodkar, hjerteanfald og slagtilfælde er blot nogle af de betingelser, du risiko med hypertension," siger Samuel J. Mann, MD, professor i klinisk medicin ved New York-Presbyterian Hospital Weill Cornell Medical Center i New York City.

Salt følsomhedsfaktorer

Overdreven natrium er ikke den eneste årsag til forhøjet blodtryk. For mange er hypertension genetiske, og effekten af ​​høje saltindtag på blodtrykket er også genetisk bestemt i mange mennesker.

Alder og race hver spiller en rolle i, hvordan vores blodtryk reagerer på højt saltindtag. Skyldes genetiske faktorer, afrikansk-europæere er mere tilbøjelige til at opleve forhøjet blodtryk eller forhøjet blodtryk, når deres kost er høj i salt.

Som vi bliver ældre, salt er mere tilbøjelige til at føre til en stigning i blodtrykket. Nyrefunktion også falder som vi alder, så kroppen har en endnu hårdere tid udskille store mængder af salt. Vægt og manglende motion er også vigtige determinanter når vi taler om hypertension.

Tips til at springe salt

De fleste mennesker med højt blodtryk bør ikke spise mere end 1.500 milligram (mg) natrium per dag. Selv dem med lav risiko for forhøjet blodtryk, bør holde deres natrium indtag til mindre end 2.400 mg per dag - mængden af ​​salt i en tsk. Du kan kontrollere, hvor meget natrium du tager i ved omhyggeligt at undersøge ernæring etiketter. Sørg for at notere tjener størrelser, som etiketter kan være lidt bedrager.

Fordi de fleste restauranter ikke offentliggøre ernæringsmæssige fakta om deres menuer, spise ude gør det lidt sværere at beregne og begrænse natrium. Dr. Mann foreslår at spørge din tjeneren hvilke retter kan tilberedes uden salt. Selv hvis du beslutter dig for at bestille noget lys, så husk at saltindholdet i emner som brød, suppe og salat dressing kan være meget høj.

Andre tips til at reducere saltindtaget:

  • Spis friske fødevarer så meget som muligt.
  • Skær ned på krydderier fyldt med natrium.
  • Prøv andre krydderier, såsom basilikum, karry og oregano.
  • Køb en kogebog af lav natrium opskrifter.
  • Skyl alle konserves før du spiser.

Betydningen af kalium

En anden måde at forebygge hypertension og genetablere den hårfine balance dine nyrer arbejde så hårdt for at skabe er at sikre at du får nok af mineralet kalium i din kost. Kalium hjælper dine nyrer fjerne overskydende væske. Mange frugter og grøntsager er gode kilder til kalium, såsom bananer og kartofler, som er fedtfattige mejeriprodukter.

Finde salt alternativer vil ikke blot forbedre dit helbred, vil det også udvide din kulinariske talenter og introducere dig til en verden af ​​nye smag.