Evb2

Er permanent prævention for dig?

Udforsk fordele og ulemper ved aflukning af æggelederne og Essure spolen.

Mens midlertidige metoder til prævention passer mange kvinder, kan nogle spekulerer på, om en permanent løsning, såsom aflukning af æggelederne eller Essure spole er at foretrække, især hvis de har besluttet ikke at have nogen flere børn. Det er tilfældet for mange europæiske kvinder - 27 procent, i virkeligheden - som nævner aflukning af æggelederne som deres prævention valg.

Aflukning af æggelederne, som blev almindeligt i 1960'erne, er processen med at binde en kvindens æggeledere for at forhindre æggene i at blive transporteret til livmoderen. En anden permanent form for kvindelig prævention, som blev tilgængelig i 2002, er Essure spole.

Sterilisation: ikke at blive taget let

Sterilisation er ikke en beslutning, der skal indgås let, siger Jonathan Emery, MD, assisterende professor i kirurgi på Kvinders Health Institute, Cleveland Clinic i Cleveland, Ohio. "Par nødt til at beslutte, om de virkelig er færdig med at få børn. Sterilisation, enten mand eller kvinde, bør betragtes permanent og kan ikke fortrydes." Dr. Emery tilføjer, at "der er meget pålidelige, effektive midlertidige metoder til langsigtet prævention for kvinder, der kan bruges, indtil et par er klar til at lukke bogen på fødedygtige."

Med hensyn til den permanente karakter aflukning af æggelederne, "nogle vil sige:" Men det kan vendes ", som er sandt, men der er ingen garanti for, at graviditeten vil være 100 sikret procent efter en sterilisering vending," Emery noter. "Hvis en kvinde har visse medicinske tilstande, der gør operation mere risikabelt, at have så manden steriliseres ville give mere mening," siger han.

Metoder til aflukning af æggelederne

Den mest almindelige metode til aflukning af æggelederne involverer laparoskopisk kirurgi under generel anæstesi. Kirurgen udvider maven med gas, giver plads til de kirurgiske instrumenter, der skal indsættes og blokere æggelederne - enten ved at klemme røret med metalklemmer eller ringe, skære en del af røret ud, eller ætsende (brænding) en del af røret for at forsegle det.

Aflukning af æggelederne også kan ske via mini-laparotomi (mini-lap). Dette indebærer en 2 til 3-tommer indsnit over skambenet hårgrænsen stedet for de 6 til 8-tommer snit i en traditionel laparotomi eller et indsnit i bughulen. De instrumenter, der anvendes til mini-laparotomi er blød plast og blid til vævene, hvilket reducerer smerter og ubehag forbundet med kirurgi.

"Mange æggelederne ligations er færdig umiddelbart efter fødslen, er kendt som postpartum aflukning af æggelederne," siger Emery. Dette sker inden for 24 til 48 timer efter fødslen (eller under et kejsersnit). Et lille snit er lavet under navlen og rørene skæres derefter med en portion af hver fjernet rør. Patienten kan opleve milde ubehag i maven i en uge.

Aflukning af æggelederne - fordele og ulemper

Fordi denne fremgangsmåde er designet til permanent afslutte en kvindes evne til at blive gravid, er det en god idé at overveje fordele og ulemper grundigt, før de går videre med det.

Fordelene ved en aflukning af æggelederne:

  • Det er med øjeblikkelig virkning
  • Det kan gøres på samme tid som andre kirurgi, som C-sektion eller fjernelse af ovariecyster
  • Det er en meget pålidelig form for permanent prævention

De ulemper ved en aflukning af æggelederne:

  • Det kræver generel anæstesi med intubation
  • Det indebærer kirurgi inde i maven, der bærer en lille risiko for indre organ skade og andre sædvanlige risici for kirurgi (såsom blødning eller infektion)
  • Tre til syv dage er nødvendige for inddrivelse post-kirurgi.

Essure: En mindre invasiv fødsel-kontrolprocedure

Essure Permanent Prævention System bruger et tyndt rør kaldes en hysteroskop, som tråde en forårsagtige enhed i æggelederne via skeden og livmoderen. Proceduren, der typisk gøres på en læge kontor, tager mindre end 20 minutter, og restitutionstid er generelt kortere end for aflukning af æggelederne, fordi proceduren er mindre invasiv og generel anæstesi er ikke nødvendig.

Når indsat, er Essure enheden holdes på plads af forårsagtige spoler, der indlejrer i væggene i æggelederne og forårsage irritation. Dette igen forårsager arvæv at danne. Det kan tage tre måneder før æggelederne er helt blokeret. På dette tidspunkt, er indretningen testes ved at indsætte farvestof i livmoderen for at se om det bevæger sig langs æggelederne. Hvis farvestoffet ikke gøre det forbi spolerne og proceduren er vellykket, kan enheden være 99,8 procent effektiv.

Essure er permanent og irreversibel.

Graviditet efter en aflukning af æggelederne?

Kirurgisk sterilisation ved Uanset hvilken procedure, bør betragtes permanent. Dog kan graviditeter stadig forekomme ved hjælp af flere metoder. Mikrokirurgi at genoprette æggelederne kan vende aflukning af æggelederne, men det er svært. Hvad mere er, vending kirurgi er dyre og kan ikke dækkes af sygesikringen. In vitro fertilisering (IVF) er en anden mulighed for kvinder, der fortryder deres beslutning om at blive steriliseret. Succesen af ​​IVF kan afhænge af en kvindes alder.

Faktisk forskerne sammenlignede succesraten for graviditet efter tilbageførsel af aflukning af æggelederne vs graviditet efter IVF, og fandt, at IVF var mere held til at vende aflukning af æggelederne for ældre kvinder. Kvinder i alderen 37 og yngre havde større succes efter tilbageførsel af aflukning af æggelederne.

Bundlinjen om permanent prævention: Kendskab til fakta om aflukning af æggelederne og diskutere dem med din sundhedsplejerske hjælpe dig gøre en mere informeret beslutning for din egen særlige situation..

Lær mere i Everday Health Seksuel sundhed center.