Evb2

Er kolon udrensning nødvendigt?

Selv om denne procedure er populær, er det ikke nødvendigt - og der er sikrere, mere naturlige måder for et kolon rense.

Hvis fordøjelsen sundhedsmæssige problemer som forstoppelse, diarré, gas eller halsbrand, lægge en dæmper på din dag-til-dag, har du måske tænkt over et kolon rense, men du behøver ikke at gennemgå proceduren for at forbedre dit helbred. Før du tilmelder dig, skal du sørge for at få fakta og beslutte, om fordelene virkelig opvejer risiciene.


Har fordøjelsesproblemer? Find en gastroenterolog i nærheden af dig.

Kolon udrensning: Hvad er involveret?

Teorien bag kolon udrensning går noget som dette: Giftige "toksiner" komme ind i kroppen fra de fødevarer, du spiser, det vand du drikker, og det miljø, du lever og arbejder i. Nogle mennesker tror, ​​at fjerne de giftstoffer, samt normale bakterier og afføring via tyktarmen, kan hjælpe dig føle sig bedre og forbedre din krop funktion.

Kolon udrensning kaldes også colon kunstvanding eller colon hydroterapi, og er undertiden omtales som en "høj colon." Så mange som 20 gallons af fluider pumpes ind i tyktarmen gennem et rør, der er indsat i endetarmen. Probiotika, urter, enzymer og andre additiver kan anvendes i opløsningen, og hele proceduren tager omkring en time.

Kolon udrensning er ikke noget nyt: De gamle civilisationer rygter om at have brugt det, og 19. århundredes europæiske kurbade gjort det til et populært sundheds afhjælpe tusinder af år senere.

Kolon udrensning: Et spørgsmål om fordele

Mange mennesker kan overveje kolon udrensning, fordi de tror, ​​at det reducerer risikoen for tyktarmskræft. Imidlertid har ingen undersøgelser vist, at kolon udrensninger har nogen fordel overhovedet.

Francisco J. Marrero, MD, en gastroenterolog med Digestive Disease Institut på Cleveland Clinic i Cleveland, Ohio, siger, at der er ingen store, randomiserede forsøg, der viser eventuelle fordele ved kolon udrensning og få undersøgelser om virkningerne af kolon udrensning generelt.

Dr. Marrero bemærker, at kolon udrensning ikke er den sande, fuldstændige udrensning, som mange mennesker måske tror det er fordi proceduren kun skyller ud i tyktarmen, ikke tyndtarmen. "Den eneste måde at rense ud i tyndtarmen er at spise en sund kost af frugt og grøntsager," siger Marrero.

Men mens han aldrig har anbefalet det til nogen af ​​hans patienter, Marrero siger, at der har været succes med nogle enkeltsager, og han ikke afskrækker proceduren, hvis det gør en patient føler sig bedre.

Kolon udrensning: faktor de risici

Marrero siger, at der kan være komplikationer, når indgyde en stor mængde vand ind i tyktarmen, herunder forværring eventuelle eksisterende hæmorider eller oprette et stiksår i endetarmen.

Denne stor mængde af væsker kan potentielt føre til:

 • Opkastning og kvalme
 • Elektrolyt (salt) ubalancer
 • Væske i lungerne
 • Hjerteproblemer, herunder unormal hjerterytme og død
 • Coma

En anden stor bekymring er, at mange kolon udrensning praksis er ikke reguleret eller overvåget og ikke alle læger er vidende eller veluddannede, hvilket kan øge risikoen. Medmindre alt udstyr er rent og sterilt, kunne colon kunstvanding bringe infektion i kroppen.

Medmindre din læge fortæller dig andet, ikke undergår kolon udrensning, hvis du har:

 • Crohns sygdom
 • Alvorlige eller interne hæmorider
 • Diverticulitis
 • Colitis ulcerosa
 • Colon eller rektal tumorer
 • Hjertesygdom
 • Nyre sygdom

Kolon udrensning: A sundere alternativ

Spise de rigtige fødevarer og følge en sund livsstil kan sandsynligvis opnå det samme mål som kolon udrensning.

"Jeg tror, ​​at grunden [folk] få det er for mere af en afgiftning," siger Marrero. "Men hvis man ikke 'toxify," du behøver ikke at afgifte. "

Hvis du ønsker at befri din krop af kosten toksiner og få en ren start, kan det være en bedre satsning til bare ændre dine kostvaner. Din krop vil naturligvis arbejde ud de dårlige fødevarer, især med hjælp af frugt og grøntsager til at rense ud af din tyndtarm. Bare vær sikker på, at disse fødevarer er godt vaskes, så du ikke indføre andre former for giftstoffer - kemikalier såsom pesticider og gødning rester - ind i din krop. Fokus på at spise sunde fødevarer ikke udgør nogen risiko, og har vist sig at hjælpe fordøjelsessystemet og helbred.