Evb2

Er dit blodtryk normalt?

En simpel test på lægens kontor kan bestemme din blodtryk. Hvis din læge er bekymret for, at du er hypertensive eller pre-hypertensive, kan du nødt til at overvåge dit blodtryk derhjemme.

På næsten hvert besøg, vil din sundhed udbyder check for at se om du har normalt blodtryk. Tage et blodtryk læsning er en enkel, smertefri test udført med en blodtryksapparat at måle trykket i dine arterier.

Er du gør alt, hvad du kan for at styre dit hjerte tilstand? Find ud af med vores interaktive helbredsundersøgelse.

Blodtrykket måles med to numre: systolisk blodtryk (den øverste række), der er trykket, når dit hjerte slår, og det diastoliske tryk (det nederste tal), som er det tryk, når dit hjerte er afslappet.

Ideelt set bør dit blodtryk være 120/80 millimeter kviksølv (mmHg) eller derunder, ifølge Gbenga Ogedegbe, MD, MPH, MS, en klinisk hypertension specialist, direktør for Center for Sund adfærdsændring, og lektor i medicin for opdelingen af ​​almen intern medicin ved New York University School of Medicine i New York City. Blodtryk inden for intervallet i 120-139/80-89 mmHg er teknisk betragtes som normal, men "pre-hypertensive", hvilket betyder, at det sætter dig i risiko for at udvikle forhøjet blodtryk eller højt blodtryk, i fremtiden.

Variationer i normale blodtryk

Dr. Ogedegbe siger at tænke på et lyskryds, når du evaluerer dit blodtryk aflæsninger. "Grøn er noget mindre end 120/80, gul er 120-139/80-89 og rød er, når dit blodtryk er 140/90 og derover," Ogedegbe siger. Mennesker, hvis det systoliske blodtryk er 140 mmHg eller større, eller hvis det diastoliske blodtryk er 90 mmHg eller større siges at være hypertensive eller har højt blodtryk.

Alles blodtryk svinger, men normalt blodtryk betyder, at din er normalt mindre end 120/80 mmHg. "Før vi kan sige nogen har højt blodtryk, vi gerne se dem tage deres blodtryk på to separate lejligheder i mindst en måned fra hinanden," siger Ogedegbe.

Hvis dit blodtryk er højt på ét besøg, lægen vil formentlig foreslå, at du kommer tilbage til en anden læsning eller bruge et hjem blodtryksapparat til at spore dit blodtryk, før diagnosticere dig som hypertensive.

En høj blodtryk læsning på et lægebesøg kan også skyldes, hvad sundhedspersonale kalder "white coat hypertension". Nogle mennesker har i-office blodtryksmålinger, der midlertidigt forhøjet på grund af angst for at være hos lægen.

I den anden ende af spektret er lavt blodtryk. Ogedegbe siger, at blodtrykket anses generelt for at være lav, når enten systoliske blodtryk er mindre end 90 mmHg eller diastolisk blodtryk er mindre end 60 mmHg.

Hvis du har lavt blodtryk og ikke har nogen bekymrende symptomer, såsom svimmelhed, hovedpine, eller en unormal hjerterytme, er det sandsynligvis ikke en bekymring. Men hvis dit blodtryk er alvorligt lavt - mindre end 80/50 mmHg - eller du oplever et pludseligt fald i blodtrykket, skal du kontakte din sundhedspleje udbyder.

Blodtryk hjemme styring og overvågning

Undgå hvide pels hypertension er en af ​​de fordele, som hjemme blodtryksmonitorering har over in-office overvågning. Overvågning i hjemmet giver din læge et mere retvisende billede af, hvad dit blodtryk er i dit eget miljø. En anden fordel er, at det giver din læge til at tage gennemsnittet af flere blodtryk, i stedet for at stole på en enkelt behandling på medicinsk kontor.

For bedst styre dit blodtryk derhjemme, følge disse retningslinjer:

  • Spørg din læge, hvad type blodtryksapparat han eller hun anbefaler og få det kalibreret mod skærmen i lægens kontor.
  • Undgå rygning, drikke koffeinholdige drikkevarer eller dyrke motion 30 minutter, før du tager dit blodtryk.
  • Slap af i en stol med den ene arm på et bord og den anden arm på hjerte-niveau.
  • Placer blodtryksmanchet over din overarm (se enhedens anvisninger for korrekt placering).
  • Tag to eller tre blodtryk dagligt og optage dine resultater på et diagram, herunder dato og tidspunkt på dagen (det er bedst at tage aflæsninger på samme tidspunkt hver dag).
  • Ring til din læge, hvis du får en derhjemme læsning, der er for høj eller for lav.

Kendskab dit blodtryk er vigtig del af sundhed ledelse, da udiagnosticeret hypertension medfører risiko for en række andre forhold. Sørg for at konsultere din læge, hvis du har nogen bekymringer eller spørgsmål om dit blodtryk numre.

Retur til Hypertension bevidsthed center.