Evb2

Er det IBS eller diverticulitis symptomer?

Du har smerter i venstre side af maven, og du er ikke sikker på om det er IBS eller diverticulitis symptomer. Lad os se det i øjnene, er IBS ikke kommer let, der er smerter eller i det mindste ømhed sammen med det. Og maven er en ejendommelig rum, hvor ubehag kan komme fra en række forskellige organer. Hvis vi fokuserer på tyktarmen, er der en chance for, at en person får diverticulosis, især i alderen mellem 60 og 80. Nu diverticulosis er normalt ikke-symptomatisk - Jeg har det, som det blev fundet efter min sidste koloskopi. Lægerne siger, "Intet at bekymre sig om", eller skal jeg? Så det fik mig til at tænke, hvad der er diverticulosis og hvordan er det forskelligt fra diverticulitis?

Typisk

Typisk diverticulosis er en tilstand, hvor små poser (diverticuli) begynder at dukke stikker ud fra tyktarmen væggen. Jeg føler ikke dem, og de fleste er siges at være symptomfri. Men får nogle gange stumper af afføring eller ufordøjet mad fanget i disse poser og blive betændt.

Et familiemedlem begyndte at få venstre-sidet mavesmerter og troede, hun var bare have en IBS flare. Da hendes smerte skred, hun også begyndte at få kvalme, havde kramper, og udviklet en feber og kulderystelser. Dette var ikke hendes sædvanlige IBS kramper og berettiget en tur på skadestuen. Efter en CT-scanning, blev hun fortalte hende stille diverticulosis havde forvandlet sig til en infektion - nu kaldet diverticulitis. Efter en runde på et par af antibiotika og let kost, aftaget hendes smerte og infektion.

Jeg håber jeg aldrig følge i hendes fodspor, og der er nogle ting, du kan gøre nu for at forbedre dine odds for ikke at udvikle diverticulitis symptomer eller endda diverticulosis for den sags skyld. Lad mig dele nogle tips, som jeg har lært at undgå denne sygdom.

Gør fiber din ven

Gør fiber din ven. Du ønsker ikke at beskæftige sig med forstoppelse, da disse hårde, klumpet afføring kan være kun dem, der kan blusse diverticuli. Prøv at kombinere både opløselige og uopløselige fibre i din kost hver dag. Måske starte dagen med en fiber-rige korn og fortsætter med masser af lækre frugter og grøntsager i løbet af dine andre måltider. Hvis du opdager, at disse fødevarer ikke hjælpe din regelmæssighed, så gå efter de over-the-counter fiber kosttilskud.

Drik for dit helbred med vand

Drik for dit helbred med vand. Hvordan omkring mindst seks til otte glas - det betyder Rehydrating din krop hver par timer. Har du nogensinde spekulerer på, om du får nok vand i dit system? Nå, bare se på din urin - det skal være let og klar, ikke mørke!

Nix frøene. Dette har været en kontrovers blandt læger, uanset om frø og nødder forårsage diverticulitis symptomer. Jeg kan se, hvis du spiser frø og ikke tygge dem godt, kan stykker blandes med afføring og angive disse poser. Så, måske skære ned på dit forbrug af majs, nødder, popcorn, og frø - og hvis du spiser dem, tygge og pulverisere dem!

Sidst men ikke mindst, og så vigtig

Sidst men ikke mindst, og så vigtigt - forblive aktive Den person, der udøver og bevæger ofte kan undgå forstoppelse!. Hold tarme bevæger godt og forhåbentlig vil du aldrig behøver at opleve diverticulitis. Jeg sikker vil ikke have det - hvem ville?