Evb2

Er det en allergi eller en kold?

Ja, du kan fortælle forskellen mellem forkølelsessymptomer og allergi symptomer. Det er den "kløe faktor."

En kold kan være elendige. Halsbetændelse, tilstoppet næse og nysen kan berøve dig vital søvn og din sans for humor. Folk i Europa har omkring 1 milliard forkølelser hvert år, og i virkeligheden er forkølelse en førende årsag til, at folk besøger lægen og savner skole eller arbejde.

Men hvad nu hvis din "kolde" symptomer rent faktisk er forårsaget af en allergi? Hvordan kan du se forskel?

"Kløe," siger Clifford W. Bassett, MD, klinisk lærer i afdelingen for infektionssygdomme og immunologi ved New York University School of Medicine. "Når du har en kold, vil du aldrig have kløe i øjne, næse og hals. En allergi altid medfører en vis form for kløe, såsom en skrattende næse og hals og rindende øjne."

Kunsten at skelne forkølelse af allergi, foruden kløe, erkendelse er de forskellige mønstre for symptomer.

Forkølelsessymptomer

Forkølelse er forårsaget af en række forskellige virus, og de forårsager åndedrætsbesvær gennem næsen fra slim oprustning og hævelse af sinus væv. Du kan også nyse, hoste og har ondt i halsen og hovedpine.

"Forkølelse komme pludseligt og kan vare op til 10 dage," Dr. Bassett siger. "En ud af 15 personer vil udvikle en infektion efter en kold og de symptomer, ville omfatte mistet appetit, feber, kulderystelser, og en ændring i farve af slim anden simpel måde at afgøre, om det er en kold eller allergi:. Hvis du ' re at bruge en allergi medicin og dine symptomer reagerer, er det sandsynligt en allergi. "

Almindelige symptomer på allergi

Allergier kan vare længere end forkølelse - op til flere uger. Typiske symptomer omfatter:

  • Kløende øjne, ører eller hals
  • Nysen
  • Ondt i halsen
  • Løbende eller tilstoppet næse
  • Hoste
  • Post-nasal drop

Mens der er overlap mellem kulde og allergi symptomer, kløe generelt signalerer en allergi snarere end en forkølelse.

En allergi er kroppens reaktion på inhalerede luftbårne partikler, allergener (husstøvmider, kæledyr, mug, svampe og pollen), Bassett noter. "Hvis der er et mønster af petting katten eller hunden eller gå udenfor, når pollen count er høj og så du begynder at have symptomer, det er en allergi," siger han.

Andre forskelle mellem forkølelser og allergier

Et fingerpeg om, hvorvidt du har tendens til at have allergi, er din reaktion på kemikalier i miljøet. Nogle mennesker, der har allergi oplever, at de er følsomme over for visse stoffer, men er ikke teknisk allergisk over for dem.

"Folk, der har allergi er meget let irriteret af ikke-specifikke udløsere," Bassett siger. "For eksempel kan de gå ind i et stormagasin og få irritation fra parfume tællere, eller de kan blive irriteret af overdreven forurening, rengøringsmidler, og pejs røg."

Behandling for forkølelser og allergier er helt anderledes. Så hvis du stadig ikke sikker på hvad fattes dig, se din læge. Den gode nyhed er, at forkølelse passere i en forholdsvis kort periode og allergi kan behandles med succes og kan endda forsvinde permanent.

Sidst revideret: 29 januar 2009 | Sidst opdateret: 29 januar 2009
Dette afsnit skabt og fremstillet udelukkende ved redaktionen af ​​google.com. © 2009 google.com, alle rettigheder forbeholdt.

Retur til sæsonbestemte allergi center