Evb2

Er det bipolar lidelse eller noget andet?

På toppen af ​​mani kan bipolar symptomer ligne skizofreni. Ved en dyb lav, er det svært at skelne mellem depression og bipolar lidelse. Hvordan kan du se forskel?

Det første skridt til en vellykket styring bipolar lidelse? Kom en præcis diagnose.

Men fordi symptomer på andre psykiske lidelser - såsom depression og ADHD - kan efterligne bipolar lidelse, at komme til denne diagnose kan være vanskelig. Selv erfarne mental sundhed fagfolk kan finde det svært at diagnosticere bipolar lidelse, især hvis alt, hvad de har at arbejde med, er en person i krise eller udtalelserne fra de bipolare patienter selv.

"Når en person med bipolar lidelse går til behandling, de temmelig naturligvis vil nedtone deres hypomanic eller maniske episoder," forklarer Michael Otto, ph.d., professor i psykologi ved Boston University og forfatter af Leve med bipolar lidelse. Det er derfor, det virker bedst, når venner og familie er involveret, siger han. Mennesker med bipolar lidelse kan ikke huske, hvor slemt deres episode var, eller kan forsøge at minimere det, fordi de er forlegne. Men det er disse ekstremer og overordnede mønstre, der i sidste ende adskiller bipolar lidelse fra andre forhold.

Her er et kig på seks andre psykiske lidelser, der ofte bliver forvekslet med bipolar lidelse - og hvordan du kan se forskel.

Er det bipolar lidelse eller ADHD?

Sure, der er en vis overlapning mellem bipolar lidelse og ADHD, et fælles adfærdsmæssige problem karakteriseret ved distraktion og impulsivitet. Faktisk ofte de to betingelser får fejldiagnosticeret for hinanden i kids - men at få en præcis diagnose er ekstremt vigtigt, siger Otto. "ADHD-lægemidler er ikke beregnet til en person med bipolar lidelse."

Ligheder:

  • Lignende symptomer omfatter at være rastløs og let distraheret.

Forskelle:

  • ADHD symptomer begynder ofte at dukke op i den tidlige barndom, og folk med ADHD klare dem hele tiden. Siger Otto, ADHD symptomer er vedvarende og påvirker alle aspekter af livet.
  • Bipolar symptomer er midlertidige og starter som regel at dukke op i unge voksenliv - den gennemsnitlige alder for debut er omkring 20. Med hurtige cykling bipolar lidelse, kan symptomerne komme videre i teenage år.

Er det bipolar lidelse eller borderline personlighedsforstyrrelse?

Da mange symptomer på borderline personlighedsforstyrrelse og bipolar overlapper hinanden, er disse betingelser ofte forveksles med hinanden. Men to er forskellige sygdomme, hver med deres egne symptomer og behandlinger.

Ligheder:

  • "Begge har skadelige handler ud og ustabil stemning som symptomer," siger Otto. Observere patienten over tid er nødvendigt at skelne bipolar symptomer fra borderline personlighedsforstyrrelse.

Forskelle:

  • "Med borderline personlighedsforstyrrelse, har en tendens humørsvingninger til at være hurtig i hele dagen og meget mere sammenkædet til interpersonelle udfordringer," Otto siger. De fleste mennesker med bipolar lidelse har længere humør cykler med rolige perioder i mellem, selv om hurtig cykling bipolar lidelse kraftigt kan ligne borderline personlighedsforstyrrelse.

Er det bipolar lidelse eller depression?

Bipolar lidelse ofte bliver fejldiagnosticeret som depression. I virkeligheden, indtil for ganske nylig var bipolar lidelse ofte kaldet manisk depression. Personligt sygehistorie og familiens historie kan hjælpe med at identificere den type depressive episode - unipolar eller bipolar - du måske har.

Ligheder:

  • Symptomerne på depression kan se det samme for unipolar depression, som de gør for en depressiv episode af bipolar lidelse.

Forskelle:

  • Den væsentligste forskel mellem bipolar lidelse og depression er mania symptomer - karakteriseret ved overdreven spænding eller irritabilitet, ekstrem opstemthed og storhedsvanvid - som er forbundet med bipolar tilstand.

Er det bipolar lidelse eller skizofreni?

Mønsteret af symptomdebut er vigtig markør for at skelne mellem bipolar lidelse og skizofreni.

Ligheder:

  • Begge forhold kan begynde i unge voksenliv, og nyere forskning antyder, at de har lignende genetiske links.

Forskelle:

  • Symptomer på skizofreni tendens til at opstå gradvist, men mere eller mindre gradvist over tid. Bipolar episoder synes dog at cykle, med perioder med værende relativt "normal" i mellem.
  • "Med skizofreni du ikke vil have en hurtig genopretning eller den hurtige indtræden som du ser med en manisk episode," påpeger Otto.

"En fuld manisk episode kan opstå med psykose. Midt i dette, er det svært at skelne det fra alle andre psykose, ligesom skizofreni og affektive psykose, "tilføjer Otto. Den gode nyhed er, at de nyere antipsykotisk medicin ser ud til at fungere godt for alle psykoser, uanset om de er forårsaget af bipolar lidelse eller ej. På den anden side, virker stemningen-stabilisator lithium for de fleste mennesker med bipolar lidelse, men det er ikke nyttigt for folk med skizofreni. Efter behandling af indledende psykose, kan en kliniker fokusere på at gøre en diagnose.

Er det bipolar lidelse eller angst?

Angst lidelser såsom OCD, panikangst, og post-traumatisk stress disorder ofte sameksistere med bipolar lidelse. Hver forekommer i så mange som en tredjedel af bipolare patienter. Dette komplicerer behandling og gør diagnosen udfordrende, siger Otto - men betingelserne er adskilt.

Er det bipolar lidelse eller stofmisbrug?

Selvom det ikke er strengt en mental helbredstilstand, understreger Otto at bruge alkohol eller narkotika til at håndtere stress eller på selvmedicinering psykiske symptomer kan gøre bipolar diagnose vanskeligere. "Hvis du tager depression og tilføjer håndtere alkohol eller narkotika, det er en anden hård mimicker for bipolar lidelse, fordi når folk drikker eller tager stoffer, kan de gøre uansvarlige ting, som kan ligne de andre symptomer på mani," påpeger han.

Arbejd med din læge for at få de nødvendige oplysninger fra familie og venner til at hjælpe dig med at få en præcis diagnose. Understreger Otto, vil din familie sandsynligvis nødt til at være en del af recovery: "The familie lider episoder, også. De mister deres familiemedlem for en stund. Det er i løbet af de fulde maniske episoder, at besparelserne er brugt, anliggender ske. "Arbejde sammen, kan du hele helbrede.