Evb2

En trin-for-trin guide til depression opsving

Erkender du har depression er det første skridt til helbredelse. Find ud af om de andre skridt at tage for at slå depression.

Hvert år, depression påvirker omkring én ud af hver 10 voksne europæere. "Depression er en følelsesmæssig tilstand, der måske eller måske ikke være unormalt, og det har mange mulige årsager. Den mest alvorlige form for klinisk depression er større depressiv lidelse," siger Rajnish Mago, MD, direktør for humørsvingninger programmet på Thomas Jefferson University i Philadelphia, Pa "Kvinder er dobbelt så tilbøjelige som mænd til at udvikle depression."


Kun én ud af tre personer med depression nogensinde søger medicinsk hjælp. Men med den rette diagnose og behandling, er depression helbredelse mulig.

Trin et: kender de tegn og symptomer på depression

Det første skridt i at slå depression er at genkende symptomerne. Siger Dr. Mago "Ikke alle disse symptomer er til stede i hver person, der har svær depression, men mange af dem er:"

  • Vedvarende tristhed
  • Ændringer i søvn, appetit og energi
  • Manglende interesse og koncentrationsbesvær
  • At føle sig skyldig, håbløs, og tomme

Hvis du har nogle depression symptomer, er det vigtigt at vide, at ikke alle depression er unormal. "Symptomer på depression kan opstå under normale mennesker, der lider et tab, og de mest typiske eksempel er dødsfald. En depression er differentieret fra normal sorg ved at være mere alvorlig og vedvarende end berettiget af omstændighederne," Mago siger. Du har måske en alvorlig depression, hvis du har symptomer på depression hele tiden, og de sidste i mindst to uger. Hvis du har vedvarende tanker om selvmord eller død, bør du få hjælp med det samme.

Trin to: få hjælp til depression

"Hvis du tror, ​​du måske har depression, den næste ting du skal gøre er at søge vurdering fra en mental sundhed professionel eller fra din praktiserende læge. Vær åben om at beskrive dine symptomer, og muligheden for, at de kan indikere en form for depression," rådgiver Mago.

Der er ingen lab test, der kan fortælle en sundhedsplejerske, hvis du har depression. Diagnosen er baseret på dine symptomer. "I de fleste tilfælde bør et par grundlæggende laboratorieundersøgelser gøres for at udelukke muligheden for, at en anden sygdomstilstand, mest typisk underactivity af skjoldbruskkirtlen, kan være årsag til depression," siger Mago.

Trin tre: få den rigtige depression diagnose

Forskellige typer af depression kan kræve forskellige former for behandling. "Terapeuten bør vurdere den type depression, skelne mellem en normal sorg på grund af et betydeligt tab, bipolar depression og forskellige typer af unipolar depression," siger Mago. Almindelige typer af depression omfatter:

  • Major depression. Dette kaldes også klinisk depression, depression eller unipolar depression.
  • Dysthymia. Denne type af depression ligner svær depression, men ikke så alvorligt.
  • Postpartum depression. Dette er en alvorlig form for depression, der påvirker omkring 13 procent af kvinder, der er gravide eller nybagte mødre.

En anden mulig diagnose er bipolar lidelse. Selv om dette er en betingelse forskellig fra depression, blev bipolar lidelse engang kendt som manisk depression, fordi det veksler mellem perioder med depression og ophidselse.

Fortsæt læsning side 2 i denne artikel.