Evb2

En svamp for at undgå: fodsvamp

Den svampeinfektion kendt som fodsvamp elsker fugtige og varme steder. Hvis det ikke er behandlet, vil det ikke gå væk, og kunne ende på andre dele af kroppen.

Rød, revnet, kløende fødder? Gad vide hvad det er, og hvor det kom fra? Mest sandsynligt, at tilstanden er tinea pedis, almindeligvis kendt som fodsvamp.

Fodsvamp: hvad er det?

"Fodsvamp er en svampeinfektion forårsaget af en dermatofyt, som er en type svamp," siger Alan K. Mauser, DPM, en ortopæd i privat praksis i Louisville, Kentucky "Svampen [overalt], og nogle mennesker er mere modtagelige for det end andre. Den kan lide varme, mørke, fugtige miljøer som i en sko, og mellem tæerne. "

Fodsvamp: Hvad ligner det?

Fodsvamp er let at få øje på, hvis du ved hvad symptomerne til at søge mellem tæerne.

"Symptomerne er som regel en hvid, skællende udslæt med en rød bund til den. Den er fundet på fodsålerne og mellem tæerne," siger Dr. Mauser. "Normalt mennesker oplever en varm, brændende type fod, der klør. Nogle gange kan det være, at små blærer kan danne eller pustler kan danne".

Fodsvamp, udover at være kløende, kan bevirke, at huden til at skalle og crack mellem tæerne. Fødderne har også en tendens til at være meget tør, skællende og kan føle, at de stikker. Fodsvamp symptomer endda påvirke tånegle, og de ​​kan begynde at smuldre og skifter farve.

Og fodsvamp kan sprede sig til andre dele af kroppen, herunder dine hæle og palmer, selv dine armhuler og lyske, hvis du ridse dine fødder og derefter rører ved disse kropsdele.

Fodsvamp: der får det

"Bare om nogen kan få det. Det er mere almindeligt hos mennesker, der udviser sveden af ​​fødderne eller atleter, hvis fødder har tendens til at svede mere," siger Mauser. Mænd synes at være mere tilbøjelige til at udvikle fodsvamp end kvinder, som er mennesker, der har svækket immunforsvar på grund af sygdom eller medicin.

Iført sved-gennemblødt sokker eller sko, der er for stramme kan gøre dine fødder mere modtagelige for fodsvamp. Folk, der tilbringer en masse tid på offentlige områder, hvor svampen er sandsynligvis vokse er også mere tilbøjelige til at samle op fodsvamp, og bør være omhyggelig med at beskytte deres fødder.

Fodsvamp: hvordan du får det

Svampen, der forårsager fodsvamp kan afhentes:

  • Fra en anden person, der har svampen. Hvis du kommer i kontakt med huden på en anden person, der har fodsvamp, kan du kontrakt infektionen.
  • . Fra et kæledyr Fido eller Fluffy kan bære svamp på dens pels - manglende pels kunne indikere infektion på dem - og petting et smittet dyr kan forårsage fodsvamp hos mennesker.
  • Fra gulvet, Svampen et håndklæde eller sko, selv ark. Kan overføres fra et objekt til en person, og ofte er. Den fodsvamp svamp findes ofte på gulvet i offentlige badeværelser og omklædningsrum, og brusebad gulve. Fordi svampen kan leve i lang tid, kan din partner fange det i sengetøj.

Fodsvamp: diagnosticere problemet

Hvis du har mistanke om fodsvamp, kan du prøve en over-the-counter svampedræbende creme eller spray til at slå infektionen. Hvis dine fødder fortsætter med at klø og brænde, er det tid til at se en ortopæd til at diagnosticere og behandle den betingelse. Hvis du har feber eller hævelse, eller hvis dine fødder bliver meget rød, bør du få din læge undersøge dine fødder - især hvis du har diabetes.

At diagnosticere fodsvamp, en ortopæd vil undersøge dine fødder og bede om dine symptomer, samt om steder du har, hvor det var sandsynligt, at du tog svampen. En lille prøve af hud fra dine fødder kan undersøges under et mikroskop for at bekræfte, at en svamp der forårsager symptomerne. Derefter kan ortopæd ordinere mundtlige eller aktuel svampedræbende medicin til behandling af infektionen.

Vær forsigtig, når på offentlige steder, hvor svampen sandsynligvis lure - altid bære sko, og holde sig væk fra nogen, du kender, der har fodsvamp. Og hvis dine fødder ikke stopper kløe, dække dem i svampedræbende creme og holde dem rene og tørre.