Evb2

En sund kost for psoriasis

En kost rig på frugt og grøntsager og lavt fedtindhold kan hjælpe dig med at administrere symptomer på psoriasis. Dette vil hjælpe din hud holde fugtig og kan hjælpe afværge hjertesygdomme og kræft, som mennesker med psoriasis er i større risiko for.

Hvis du har psoriasis, er du i større risiko for en række andre forhold, herunder diabetes, fedme og hjertesygdomme. "En af de bedste måder at hjælpe head disse off er med livsstil ledelse - at spise en sund kost, motion regelmæssigt, få nok søvn, rygestop, og drikker alkohol i moderate mængder, "siger Valori Treloar, MD, certificeret ernæring specialist, hudlæge ved Integrativ Dermatology i Newton, Massachusetts, og medforfatter af The Clear Skin Diet. Så det er vigtigt at spise en sund kost, når du har en kronisk tilstand, såsom psoriasis.

En anden grund til at spise en sund kost, når du har psoriasis, er at få alle de essentielle næringsstoffer, din krop har brug for at fungere ordentligt og opretholde energi. Det er sværere at bekæmpe infektion, når din krop er svag. For at få din daglige behov for kulhydrater, vitaminer, mineraler og fedtstoffer, er du nødt til at forbruge en bred vifte af protein, frugt, grøntsager, mejeriprodukter og korn.

Forskning viser, at mennesker med psoriasis har en tendens til at have et lavt niveau af antioxidanter, Dr. Treloar siger. Antioxidanter er naturens bedste medicin - de reagerer med og neutraliserer frie radikaler, som er molekyler genereret i kroppen, når det nedbryder mad, eller når den er udsat for kemikalier, såsom dem i tobak. Disse molekyler kan forårsage skade på alle kropsdele, herunder huden. Frugt og grøntsager er gode kilder til antioxidanter. "Det er endnu et argument for mennesker med psoriasis at være sikker på de får masser af frugt og grøntsager i deres kost," Treloar siger.

På den anden side, omega-6 fedtsyrer findes i de fleste vegetabilske olier, såsom sojabønne, majs, bomuldsfrø, og solsikke olier, og i tilberedte fødevarer såsom chips, småkager og kager inflammatoriske for kroppen. Psoriasis er en inflammatorisk sygdom, så hvis du har psoriasis, bør du fjerne så mange omega-6 fedtsyrer fra din kost, som du kan, siger Treloar. Kog med oliven og raps olie og spise friske fødevarer i stedet.

En bedre psoriasis kost

En sund kost til at hjælpe med at styre psoriasis symptomer bør også omfatte:

  • Magert oksekød og fjerkræ. Fatty rødt kød kan fremme hjertesygdomme, og folk med psoriasis er på et højere risiko for hjertesygdomme. Valg magre udskæringer af rødt kød og hvidt kød som kylling og kalkun kan hjælpe din hud og dit hjerte.
  • Coldwater fisk. Laks, hvid tun, sild, makrel, ansjos, og ørred er høj i omega-3 fedtsyrer. I modsætning til omega-6 fedtsyrer, omega-3 fedtsyrer har en dæmpende effekt på inflammation. "Hvis man spiser mindre omega-6 fedtsyrer og flere omega-3 fedtsyrer, kan det have en indvirkning på de inflammatoriske reaktioner din krop har," Treloar siger. European Heart Association anbefaler, at folk spiser fed fisk mindst to gange om ugen for at beskytte mod hjertesygdomme. "Fordi mennesker med psoriasis er i større risiko for hjertesygdomme, bør de omfatte flere fødevarer rige på omega-3 fedtsyrer i deres kost," Treloar siger.
  • Hørfrø og grønne bladgrøntsager. Hvis du ikke kan lide fisk, så prøv at tilføje disse yderligere kilder til omega-3 fedtsyrer til din kost.
  • Farverige frugter og grøntsager. Ikke alene er de rige på antioxidanter, men de er også gode kilder til vitamin A og C. Disse vitaminer hjælpe din hud holde på den tilgængelige fugt i dit system. Gode ​​kilder omfatter blåbær, appelsiner, cantaloupes og gulerødder.

En psoriasis kost bør ikke indeholde:

  • Koffein og alkohol. Begge kan få kroppen til at miste vand og suge fugt fra din hud, hvilket kan forværre psoriasis symptomer.
  • Kager, cookies og tærter. Alt for mange søde sager kan føre til vægtforøgelse, hvilket yderligere kan øge din risiko for hjertesygdomme og diabetes. Vægtøgning kan også skade dit selvbillede - og folk med psoriasis, fordi det kan være så synlige, har ofte problemer med selvværd at begynde med.
  • Fødevarer med højt indhold af fedt og kolesterol. Du har brug for nogle fedt i din kost til at opbygge, styrke og reparation kropsvæv, men for meget fedt kan forårsage usund vægtøgning. Find din sund vægt og arbejde med din læge for at nå og vedligeholde det. Du behøver kun at omfatte små mængder af fedtstoffer og olier i din kost.
  • Højt fedtindhold mejeri. Disse fødevarer er forbundet med inflammation, Treloars siger. En nylig undersøgelse viste, at overvægtige mennesker, der forbruges fedtfattig dagbog havde mindre inflammation. Springe sødmælk og fuldfede oste og vælge fedtfattige versioner i stedet. Selv hvis eliminere hele fede mejeriprodukter hjælper ikke lette din psoriasis symptomer, de fedtfattige versioner er stadig bedre for dit hjerte.

Nogle fødevarer kan også interagere med din medicin til psoriasis. Hvis du har problemer eller bekymringer, så tal med din læge. Spise godt og fastholde sunde vaner er en vigtig del af administrationen af ​​psoriasis.