Evb2

En guide til allergimedicin

Lær om brugen og bivirkninger af forskellige typer af allergi medicin.

Allergikere kan vælge fra en vifte af allergi medicin - over-the-counter (OTC) eller receptpligtig - der kan indtages oralt, som næsespray, som øjendråber eller ved injektion.

Afhængigt af dine symptomer og årsagen til din allergi, kan visse former for allergi medicin virker bedre end andre. Følgende typer allergi medicin er tilgængelige i dag:

  • Antihistaminer. Antihistaminer er en form for allergi medicin, der kommer i flydende, tablet eller næsespray form og er almindeligt anvendt til behandling af allergisk rhinitis og kløende udslæt. Disse lægemidler reducerer allergiske symptomer ved at blokere virkningen af ​​histamin, som er en kemisk frigøres under en allergisk reaktion. Antihistaminer kan klassificeres som beroligende eller ikke-sederende. Bivirkninger som mundtørhed, problemer med vandladning, forstoppelse og døsighed er mere almindelige med sederende antihistaminer. "Mange af de ikke-sederende antihistaminer er stadig recept," siger Julie McNairn, MD, en allergolog / immunolog i Cincinnati. Men, siger hun, "et forsøg med over-the-counter antihistamin kan helt sikkert være passende."
  • Dekongestanter. Decongestants midlertidigt forårsage blodkar til at presse ned og reducere mængden af væske, der siver ud af nasal blodkar i slimhinden i næsen. I nogle tilfælde af allergisk rhinitis, som er betændelse i næsepassager forårsaget af allergi, kan dekongestanter kombineres med antihistaminer. Decongestants er tilgængelige både OTC og ved recept og kommer i flydende, næsespray og tabletform. Disse medikamenter kan forårsage nervøsitet, søvnproblemer, forhøjet blodtryk og forhøjet puls i nogle mennesker. De kan også føre til "rebound rhinitis", hvor alvorlig overbelastning opstår, når medicinen er stoppet efter tre eller fire dage.
  • Nasal skylninger. Nasal skylninger kan være en meget holistisk måde behandling af allergi, "siger Dr. McNairn, og kan bruges til folk, der har nasale symptomer relateret til deres allergi. Nasal skylninger involvere skylning allergener og irritanter fra næsen med en salt- vandopløsning. Nasal skylles kits er tilgængelige OTC.
  • Leukotrien hæmmere. Leukotriene hæmmere såsom azfirlukast (Accolate), montelukast (Singulair) og zileuton (Zyflo) blokere virkningen af kemikalier i kroppen, der kaldes leukotriener. Leukotriener forårsage betændelse, samt hævelse og sammentrækning af slimhinden i luftvejene. Disse medikamenter anvendes primært til astma, men kan også anvendes til behandling af allergisk rhinitis.
  • Mastcellestabilisatorer. Disse lægemidler omfatter cromolyn (nasalcrom og Intal) samt nedocromil (Tilade) og arbejder ved at reducere inflammation ses i allergi og astma, hvilket kan føre til hævelse og trængsel i næsen. Mastcellestabilisatorer "kan være effektive, men måske mindre så for allergisymptomer," McNairn siger.
  • Kortikosteroider. Denne type af anti-inflammatorisk allergimedicin er tilgængelig i mange former, herunder aktuelle behandlinger, næsespray, inhalatorer, orale piller eller væsker, og injektioner. Kortikosteroider er almindeligt anvendt til behandling af astma, men kan anvendes til behandling af andre allergier i nogle situationer. Lang tids brug af inhalerede eller næsespray former af kortikosteroider betragtes som sikkert og effektivt, som det er kortvarig brug af orale steroider. Imidlertid har langvarig brug af kortikosteroider været forbundet med mange bivirkninger.

Taler om allergimedicin med din læge
Det er vigtigt at drøfte din allergi medicin muligheder med din allergolog eller andet sundhedspersonale. Du kan have til at prøve et par forskellige typer af allergi medicin, før du finder den rigtige for dig. Heldigvis har du mange muligheder, og din læge vil hjælpe dig med at beslutte, hvilken medicin er den bedste pasform til din allergibehandling planen.