Evb2

Dos og don'ts, når du behandler en urinvejsinfektion

Nogle metoder kan sætte dig i højere risiko for en urinvejsinfektion eller gøre symptomerne værre - andre kan hjælpe med at forhindre infektion og lindre smerten. Find ud af hvad du bør (og skal) gøre, når du har en UTI.

Urinvejsinfektioner er ubehageligt i bedste og kan være direkte smertefuldt, så forhindre en UTI og styre UTI symptomer hurtigt er en prioritet, når du er udsat for infektioner.

Disse dos og don'ts kan hjælpe dig med at undgå fremtidige urinvejsinfektioner og administrere UTI symptomer, når du har dem.

6 ting du skal gøre

  • Hold dig hydreret. En af de bedste måder til at forebygge urinvejsinfektioner er at bo godt hydreret, siger Tomas L. Griebling, MD, lektor og næstformand for urologi ved University of Kansas Medical Center i Kansas City. Drikkevand kan skylle ud bakterier fra din blære og sænke dine chancer for at få en urinvejsinfektion.

Eksperter anbefaler normalt at drikke seks til otte glas vand om dagen - dog kan du brug for endnu mere, hvis du har et højt fysisk aktivitetsniveau, eller hvis vejret er varmt.. Hvis du bruger din tørst som en guide, vil du højst sandsynligt få nok, Dr. Griebling siger. Drinking tranebærsaft synes også at gøre det sværere for bakterier at inficere urinvejene.

  • Urinere hyppigt. "Holding urin formentlig kan øge risiko," Griebling siger. "Vi ser folk, der gør det, og har flere problemer med urinvejsinfektioner."
  • Brug varmen til at dulme smerten. Varme kan være en trøst, når du oplever smerten af en urinvejsinfektion, men Griebling ikke anbefale at bruge en elektrisk varmepude, fordi det kan forårsage forbrændinger. Vælg en varmedunk eller en anden varmepude, der er ikke elektrisk.
  • Bær bomuld undertøj. Bakterier vokser i et fugtigt, varmt miljø, så det er en god idé at bære bomuld undertøj og tøj, der ikke er for stram til at give luft til at flyde, og at holde området tørt.
  • Har din urin kontrolleres før behandlingen. Din læge kan teste din urin og bekræfte, at du gør, ja, har en UTI, og ikke noget andet, som en gær infektion. En urinprøve kan også bruges til at identificere den type af bakterier, der er årsag til infektionen, og at vælge den rigtige antibiotikum at behandle det, Griebling siger.
  • Se en læge for vedvarende symptomer Det er muligt, at hvad du tror er. symptomer på en urinvejsinfektion er faktisk symptomer på noget andet, så det er vigtigt at se en læge og udelukke andre årsager - især hvis du ikke får det bedre hurtigt med antibiotika lægen ordinerer. "Jeg ser en masse af patienter, der bliver diagnosticeret med en anden tilstand, som kronisk betændelse i blæren, men de er blevet behandlet i årevis, som om de har en urinvejsinfektion," Griebling siger.

4 Ting du ikke bør gøre

  • Må ikke douche. Douching rydder de normale bakterier i skeden, som kan forrykke balancen af bakterier i kønsdelene og gøre det lettere at få urinvejsinfektioner, Griebling siger. Tillade at bakterier til at bo inde i skeden er en naturlig måde at beskytte dig mod urinvejsinfektioner, siger han.
  • Må ikke indføre bakterier i urinrøret. Vær sikker på at tørre fra front til tilbage efter brug af badeværelset og urinere før og efter sex for at vaske væk eventuelle bakterier, der begyndte at gøre deres vej op i urinvejene.
  • Må ikke have sex, hvis du er ubehageligt. Fordi utis kan være smertefuldt, er det en god idé at undgå sex, indtil infektionen er ryddet op. Og hvis du har en aktiv UTI, er du sandsynligvis ikke lyst til at have sex alligevel.
  • Må ikke ryste kroniske urinvejsinfektioner. Kroniske urinvejsinfektioner kan være et tegn på type 2 diabetes eller andre fysiske problemer, så sørg for at lade din læge, hvis du har dem ofte.

Du behøver ikke at lide gennem smertefulde urinvejsinfektioner. Styring af smerte og forebygge urinvejsinfektioner kan være så simpelt som at følge disse dos og don'ts. Hvis utis er et vedvarende problem, kan tale med din læge hjælpe afdække det underliggende problem.