Evb2

Dit trin-for-trin guide til at overvåge dit blodtryk derhjemme

Hjælp styre hypertension med et hjem blodtryksapparat. Bare rolig, det er nemt. Følg disse trin.

Din læge kan have dig til at overvåge dit blodtryk derhjemme for at få et præcist billede af dit helbred, især hvis dit blodtryk pigge på lægens kontor, eller hvis du tager medicin for dit blodtryk. »En blodtryk læsning er kun et øjeblik i tiden," siger Madeleine Lloyd, RN, MS, program direktør for New York University College of Nursing. "Adskillige aflæsninger er nødvendige for at opnå en nøjagtig blodtryk lang sigt." For bedre at styre blodtryk, du ønsker aflæsningerne du tage derhjemme for at være så nøjagtige som muligt. Dette trin-for-trin vejledning i at bruge et hjem blodtryksapparat kan hjælpe.

Vælge en skærm

Du har valget af en håndbog hjem blodtryk skærm eller en digital en. Hver har fordele og ulemper, selv om digitale blodtryksmonitorer er nemmere at bruge og læse, fordi aflæsninger for både det systoliske (når dit hjerte pumpning) og diastolisk (når det er i hvile) niveauer blinke på skærmen. Hvis du ejer en manuel skærm med et manometer (blodtrykket gauge) og stetoskop, praksis med et medlem af din medicinske team først. Hvis du har en digital skærm, tage det til lægens kontor for at sikre det er kalibreret korrekt.

Trin 1: relax

Hvis du har forhøjet blodtryk, kan du blive nødt til at tage dit blodtryk derhjemme to gange om dagen - og du vil ønsker at blive afslappet, når du gør det. Prøv at tage din læsning omkring samme tid hver dag - en time efter du vågner op og en time før sengetid, for eksempel. Bare undgå stimulanser, såsom koffein, tobak eller alkohol, i mindst 30 minutter før en læsning. Du bør også vente 30 minutter efter træning. Endelig tømme blæren før du begynder.

Trin 2: Tag et sæde

Sæt dig ned i en behagelig stol ved siden af et bord eller skrivebord, hvor du kan placere dit hjem blodtryksapparat. hvile roligt, uden at tale, i 5 til 10 minutter, før du starter. Sørg ryggen støttes, og at dine fødder er komfortabelt på gulvet med benene uncrossed. Tag din pres på din nondominant arm. Løft at underarmen til hjerte-niveau og støtte det på skrivebordet, så det bliver behageligt forhøjet. Åbn din håndflade og står det op.

Trin 3: find din puls

Find din puls ved forsigtigt at placere din pegefinger og langfinger på indersiden af den krølle på albuen. Tryk forsigtigt ned og skub fingrene langsomt over området, indtil du føler rytmisk pulserende. Dette er din pulsåren, arterien, der løber fra din skulder til bøje i albuen. Nogle digitale hjem blodtryksmonitorer vil fortælle faktisk du din puls. Hvis din gør, springe dette trin.

Trin 4: sat på manchetten

Wrap manchetten rundt om armen, så det er lunt, men ikke for stramt. Som en tommelfingerregel, bør du være i stand til at glide en finger under manchetten. Placer manchetten mod din hud, ikke over dit tøj. Lloyd bemærker ikke bare at skubbe ærmet op til toppen af ​​din arm - gør det danner en stram bend omkring overarmen. Bunden af ​​manchetten skal være omkring en tomme over bøje eller krølle, i albuen. Kig efter en pil eller en linje på manchetten, der skal være linet op med (eller til) pulsen fra din pulsåren.

Trin 5: tage dit pres

Hold manometer, i jeres nondominant hånd. De fleste modeller har en indbygget stetoskop, men hvis du bruger en fritliggende én, placer det over det sted, hvor du befinder din puls. Med din dominerende hånd, pæren holde og lukke ventilen ved at dreje skruen med uret, og pres pæren hurtigt at puste manchetten indtil indikatoren på manometeret er omkring 30 point højere end dit forventede systoliske nummer - du shouldn ' t være i stand til at høre din puls gennem stetoskopet på dette punkt. Watch måleren omhyggeligt, som du langsomt åbne ventilen, og husk det nummer, den læser, når du hører din første fik, det er det systoliske eller top, antal dit blodtryk. Som du fortsætter med at langsomt lade luften ud, se efter nummeret på måleren i det øjeblik, når du ikke længere høre rytmen, det er det diastoliske, eller bunden, antallet af dit blodtryk. Afslut deflatere manchetten. En digital blodtryksapparat kan være halvautomatisk (du pumpe op manchetten med en pære), eller fuldautomatisk (du trykker på en knap for at pumpe manchetten stedet for at bruge en pære). Følg producentens anvisninger for at starte læsningen. En digital blodtryksapparat vil normalt bipper, når det læser din pres og vise de to tal, din systoliske og det diastoliske tryk, på sin skærm.

Trin 6: indspille dit blodtryk numre

For at hjælpe dig bedre at styre dine daglige blodtryk, nedskrive både det systoliske og det diastoliske tryk samt dato og tid i et log. Organiser dine optegnelser, så både du og din læge kan bruge dem til at behandle og håndtere din tilstand. Hvis en aflæsning virker usædvanligt, kan du ønsker at gentage det for at være sikker. Vent mindst et minut, så tag på stående fod og starte forfra - ikke bare reinflate det. Nogle læger anbefaler at tage 2-3 behandlinger hver gang.

Trin 7: gemme din skærm

Hold dit hjem blodtryksapparat på et sikkert, tørt og køligt sted, og gemme den, så slangen ikke er snoet. Tjek dit hjem blodtryksapparat jævnligt for revner eller lækager i slangen. En gang om året, tage det til dit sundhedspleje udbyder for at se, om den har brug for justering. Med vejledning og lidt øvelse, vil du lære, hvordan du bruger dit hjem blodtryksapparat, hvilket gør denne del af styre din hypertension en af ​​de letteste.

For de seneste nyheder og ressourcer om hjerte sundhed, følger på Twitter fra redaktørerne af.