Evb2

Din sunde hjerte handlingsplan for at reducere stress

Kronisk stress eller pludselig og alvorlig stress kan være dårligt for dit hjerte. Tage skridt til at reducere stress og arbejde for at forebygge hjertesygdomme.

Stress er en normal del af livet, men stress over en længere periode eller pludselige og overvældende stress kan øge din risiko for hjertesygdom eller endda udløse et hjerteanfald. Hvis du ønsker at opretholde et sundt hjerte, skal du være i stand til at identificere stress og finde måder at håndtere det.

"Stress kan bidrage til hjertesygdomme, fordi folk, der er stressede, er mindre tilbøjelige til at tage vare på sig selv," siger Danya Dinwoodey, MD, en kardiolog på Lahey Clinic i Burlington, Mass Specifikt kan stress øge dine risikofaktorer for hjertesygdom Hvis du reagerer ved ikke at udøve, ikke sove, ryge, drikke eller overspisning.

Undersøgelser viser, at pludselig og alvorlig stress kan udløse et hjerteanfald i en person med hjertesygdom eller endda i en person med et sundt hjerte. "Vi har set dette efter katastrofer som 9/11, eller jordskælv. En pludselig tab af en elsket, også kaldet 'knuste hjerte syndrom,' kan også udløse et hjerteanfald. Vi ved ikke præcis, hvordan det sker, men beviserne er stærke, at det gør, "siger Dr. Dinwoodey.

Reducere stress at forebygge hjertesygdomme

Din krops reaktion på stress kan have en negativ indvirkning på dit hjerte. Og stress er en del af hverdagen, siger Donald Darst, MD, en intern medicin specialist på Nebraska Medical Center i Omaha. "Vores krop er indstillet til at redde os fra stress og få os klar til at kæmpe eller løbe." Frigivelsen af ​​adrenalin, en stigning i blodtrykket, og en stigning i hjertefrekvens forbundet med stress respons kan bære ned et sundt hjerte over tid.

Stress kan være fælles, unpreventable og uforudsigelige, men der er positive skridt, du kan tage for at reducere stress. Her er ekspert tips til afstressende at hjælpe med at opretholde et sundt hjerte.

  • Identificer dine kilder til stress. Du kan blive så vant til at understrege, at du ikke engang genkende det. Symptomerne kan omfatte angst, ømhed og smerter, søvnbesvær, vægtøgning eller vægttab, og kronisk træthed. Når du genkende de symptomer, du kan begynde at beskæftige sig med stress i sundere måder.

  • Tag dig tid til dig selv. "Mange af mine patienter som kæmper med stress gør en million ting for alle andre, og meget lidt for sig selv," siger Dinwoodey. Erkend, at du ikke vil være meget godt for nogen anden, hvis du ikke er god ved dig selv.

  • Spis godt. En del af at tage sig af dig selv betyder at spise en afbalanceret kost og undgå for meget koffein og alkohol. "Undgå at bruge mad til at trøste stresssymptomer," siger Dinwoodey. Også huske på, at vinde eller tabe for meget vægt kan belaste et sundt hjerte.

  • Få nok hvile. "I vores samfund er det almindeligt at brænde lyset i begge ender. Du har brug for tid til at komme fra stress," rådgiver Dr. Darst. "Det betyder syv til otte timers søvn hver nat."

  • Motion regelmæssigt. "Undersøgelser viser, at mennesker, der motionerer regelmæssigt reducere deres stress respons med omkring en tredjedel i forhold til mennesker, der ikke udøver, "Darst siger.

  • Slut med andre. At tale med venner og kære kan hjælpe dig med at identificere stress og få det ud i det åbne, hvor du kan håndtere det. "En masse af den stress vi føler, vi lægger på os selv. Taler til andre, er den bedste måde at få perspektiv," siger Darst.

  • Slip. Forsøger at styre alt i dit liv er en sikker måde at opbygge stress. Sæt realistiske mål, styre, hvad du kan, og give slip på resten.

  • Have det sjovt. "Find aktiviteter, der får dig ud af din rutine og foder din sjæl," siger Darst. Det kunne være så simpelt som at læse en god bog, gå en tur eller nyde en hobby.

  • Lær teknikker til at reducere stress. Når du ikke kan undgå stress, er der nogle afprøvede og sande måder at sprede det. "Dyb vejrtrækning, meditation og yoga er alle gavnlige stress reducerende," siger Dinwoodey. Du kan kombinere meditation med motion, eller prøv guidet muskelafslapning.

  • Bede om hjælp. Hvis du føler dig overvældet af stress, så tal med din læge. Din læge kan hjælpe dig med at komme op med en plan for at reducere stress, og kan screene dig for depression.

At finde måder at reducere stress kan hjælpe dig med at forebygge hjertesygdomme og kan endda hjælpe med at forhindre et hjerteanfald. Og det behøver ikke at være kompliceret. "De bedste måder at reducere stress er, hvad du har lært i din femte klasse sundhed bog," siger Darst. For et sundt hjerte, tage sig af dig selv, vær god ved dig selv, og give slip på de ting, du ikke kan kontrollere.