Evb2

Diagnosticering højt blodtryk

Realiseringen af ​​et forhøjet blodtryk diagnose kan være vanskelig, fordi den betingelse forårsager sjældent symptomer.

Højt blodtryk er farligt, fordi det kan øge din risiko for hjerteanfald, slagtilfælde og andre sygdomme. Men desværre hypertension har få, om nogen, tidlige advarselstegn. Så hvordan kan du få en præcis hypertension diagnose? En enkel, smertefri test, en fysisk eksamen, og et par sygehistorie spørgsmål er en start.

Den fysiske eksamen og sygehistorie

Nogle mennesker har en større chance end andre for at udvikle forhøjet blodtryk, og hvis du har nogen risikofaktorer, vil din læge ønsker at evaluere dit blodtryk nøjere. For at finde ud af, om du er i risiko for forhøjet blodtryk, vil din læge stille spørgsmål om din personlige og familiemæssige sygehistorie, såsom:

  • Hvad er din alder? (Blodtrykket stiger efterhånden som folk bliver ældre)
  • Har du andre medicinske tilstande, såsom diabetes?
  • Har du nogen af ​​dine familiemedlemmer har forhøjet blodtryk?
  • Har du drikker alkohol? Hvis ja, hvor meget du spiser hver dag?
  • Ryger du?
  • Hvad er din typiske kost?
  • Hvad er dit niveau af fysisk aktivitet?

Når din læge har vurderet din risiko for at udvikle forhøjet blodtryk, kan hun udføre en fysisk eksamen eller køre nogle hypertension tests. Hun har brug for at afgøre, om du har nogen underliggende sundhedsmæssige betingelser eller problemer, der kunne være årsag dit blodtryk til at stige.

Afprøvning blodtryk

Blodtrykket kontrolleres næsten hver gang du besøger lægen, uanset hvorfor du er der. Så teste dit blodtryk sandsynligvis ikke noget nyt for dig - selvom du betale lidt mere opmærksomhed nu.

En blodtryksmanchet (a blodtryksmåler) placeres rundt om overarmen og pumpes op med luft, indtil det sidder stramt rundt om din arm - det midlertidigt stopper blodgennemstrømningen, og når ventilen slipper lidt af luften, kan blodet flyde igen. Din læge bruger et stetoskop til at lytte til blodgennemstrømningen og måler blodtrykket baseret på, hvad hun hører. De første bankende lyde angiver det systoliske tryk (den første eller øverste række), når hamrende stopper, indikerer det diastoliske tryk (den anden eller nederste tal). De måleenheder for blodtryk er millimeter kviksølv (mm Hg).

Hvis blodtryk læsning er 140/90 mm Hg eller større, vil din læge sandsynligvis diagnosticere dig med hypertension. For folk, der allerede ved risiko for helbredsproblemer som hjertesygdomme eller slagtilfælde, er lavere tærskel - 130/80 mm Hg for mennesker med diabetes eller nyresygdom.

Faktorer, der påvirker et blodtryk læsning

En række faktorer kan midlertidigt forårsage blodtrykket niveauer til spike - angst og nerver, en fuld blære, drikker koffeinholdige drikkevarer eller ryge en cigaret lige før testen. Af denne grund er det bedst ikke at stole på en enkelt blodtryk test.

I stedet de fleste læger vil have du kommer i flere udnævnelser på forskellige dage for at teste dit blodtryk mange gange. Hvis dit blodtryk test er konstant høj, og du har flere risikofaktorer, kan din læge anbefale hypertension behandling.

Næste skridt

Når du har været diagnosticeret med forhøjet blodtryk, vil din læge sandsynligvis anbefale et behandlingsregime. Behandlingen involverer typisk medicin sammen med livsstilsændringer til at hjælpe med at reducere din risiko for komplikationer.

Hvis du allerede har forhøjet blodtryk, og begynde at opleve symptomer på hjerte-kar-problemer - ligesom brystsmerter, for eksempel - din læge vil køre yderligere tests. Hun kan anbefale, hjerte overvågning tests som et elektrokardiogram (EKG) for at se, hvor godt dit hjerte-funktioner eller blodprøver for at spotte nogen advarselstegn.

Overvej en diagnose af højt blodtryk til at være en advarsel og gribe ind, før du udvikler komplikationer. At ændre nogle vaner kan forbedre dit helbred, reducere dit blodtryk, og sætte dit sind - og hjerte - på lethed.