Evb2

Den helbredende kraft af kreativ terapi for depression

Kunst terapi kan være et effektivt redskab, når det bruges sammen med andre depression behandling. Find ud af hvordan du kan drage fordel af denne og andre former for kreativ terapi.

Art terapi er en unik tilgang til depression behandling, der hjælper dig med at komme i kontakt med dine følelser og bruge kreative udtryk som en stikkontakt. Denne form for terapi kan bruges til at identificere og ændre de negative tanker og følelser, der er forbundet med depression.

Tanken om at bruge kreativ terapi til at hjælpe udtrykkelige inderste tanker går tilbage temmelig lang tid, men blev først en anerkendt form for terapi i Europa omkring 50 år siden. I 1969 blev den europæiske Art Therapy Association etableret. I dag er skabende kunst terapeuter uddannet i både kunst og terapi.

"Art terapi for depression er en supplerende behandling, ikke en erstatning for mere traditionelle depression behandling, "siger Routa Segal, certificeret skabende kunst terapeut, der praktiserer i New York. "For en person med depression, kan det være en måde at bryde gennem nogle af de barrierer, der kan være blokerende behandling. Hver gang du opretter kunst, er du tager et billede i tiden. Ligesom et øjebliksbillede fra en drøm, den afslører, hvad du har brug for at vide, og det er dine. "

Typer af kreativ terapi

Kreative terapier kan udføres i individuelle, par, familie eller gruppe indstillinger. Hvad de forskellige typer af kreative terapi har til fælles er, at de hjælper dig med at finde måder at udtrykke dig selv og lære mere om dig selv. Når disse aktiviteter er udført under vejledning af en uddannet terapeut, kan de supplere eller forbedre andre depression behandlinger.

Helbredende kunst omfatter:

  • Kunstterapi, såsom tegning, maleri, og modellere
  • Dans eller bevægelse terapi
  • Drama terapi, som bruger storytelling, der handler, og improvisation at fremme selverkendelse og udtryk
  • Musikterapi, som kan bruges passivt til at lindre angst og depression ved at lytte eller som en aktiv og kreativ terapi ved at spille og skrive musik

Fordelene ved en helbredende kunst

"Creative kunstterapi er en rejse for at finde ud af, hvem du er, hvor du er, hvad du har, og hvad du har brug for at komme derhen, hvor du ønsker at være i livet," siger Segal.

Disse typer af terapi kan være en helbredende kraft i krop og sind til dels fordi den kreative proces hjælper release hjernen kemikalier, der bekæmper depression. Forskning viser, at kunstterapi kan også forbedre din følelse af velvære ved at reducere depression og angst.

Her er nogle af de måder, du kan drage fordel udforske kreativ terapi:

  • Skabe kunst giver dig et produkt, du kan se og lære af.
  • Evaluering din kunst kan hjælpe dig lokalisere aspekter af dit liv, kan du ønsker at ændre.
  • At være i stand til at udtrykke dig uden at være fordømmende kan bryde gennem nogle af negativitet af depression.
  • At deltage i gruppeterapi kan hjælpe dig i kontakt med andre.
  • Give slip på dine følelser kan skabe en følelse af tillid til dig selv, din terapeut, og helingsprocessen.

Kom godt i gang

Creative terapi er ikke kun for kunstnere eller "kreative" typer, folk i alle aldre og alle baggrunde kan prøve det. "Selv om børn og teenagere synes at tage til kunstterapi mest naturligt, alle kan drage fordel og det har intet at gøre med deres niveau af talent," siger Segal. "Faktisk er nogle af de mest vanskelige folk til at arbejde med professionelle kunstnere, eftersom de har den sværeste tid at være ikke-fordømmende om deres kunst. "

Skabende kunst terapi tilbydes i mange hospitaler, ambulatorier og private praksis som en form for depression behandling. Hvis du tror, ​​du kunne drage fordel af kreative terapi, spørg din mentale sundhed for at få flere oplysninger. Du kan få hjælp til at finde en terapeut gennem det europæiske kunst terapi forening, Den Europæiske dans terapi forening, og europæiske musikterapi forening.