Evb2

Den ABCs af ADHD

Lær om de særlige kendetegn ved et barn med ADHD, og ​​hvordan det påvirker deres liv.

Hvem har i dag ikke hørt udtrykket "attention deficit hyperactivity disorder" eller ADHD? Ingen anden valgperiode i den diagnostiske leksikon har mere information og misinformation er knyttet til det, end ADHD. Alle, du spørger - forældre, læger, lærere, psykologer, sygeplejersker, naboer eller slægtninge - vil have en mening om denne lidelse, og sandsynligvis deres udtalelser vil alle er forskellige. Nogle vil kaste det ud og sige, "Drenge bliver drenge." Nogle vil insistere på, at et barn være medicineret med det samme. Andre vil være stejlt på, at børn bør aldrig være medicineret. Andre vil hævde, at fjerne sukker fra kosten vil fjerne problemet. Atter andre vil spørge, om der er noget at diagnosen på alle.

Siden først identificeret som en diagnose, har ADHD fået stor opmærksomhed af neurologer og psykologer. ADHD er nu almindeligt anerkendt som en legitim mentalt sundhedsproblem. Selv om dens nøjagtige definition fortsat skal drøftes, er ADHD menes at være en neurologisk svækkelse, sandsynligvis med oprindelse i frontallapperne i hjernen, der påvirker et barns evne til at kontrollere hans eller hendes impulser. Mangler evnen til at styre deres impulser, disse børn gør og siger, hvad sker til dem fra minut til minut. De er helt bogstaveligt ude af kontrol.

Der har været en stor del af forskningen til at forstå, hvad der forårsager børn har ADHD. Blandt de identificerede årsager er: arvelighed (en forælder eller anden nær slægtning med ADHD, selv om det kan være gået ukendt), problemer i fødslen, og muligvis en slags tidlig følelsesmæssige traumer, der havde en effekt på de behandlinger mekanismer i hjernen.

På nogle måder er børn med ADHD ikke anderledes end deres jævnaldrende. Et centralt diagnostisk træk bemærket i børn med ADHD er den intens, ofte hektisk kvaliteten af ​​deres aktivitet. Disse børn er på farten det meste af tiden: klatring skabene, tåreflåd om Værelset, dreje over hvert objekt, der ikke er naglet ned - en uendelig stribe af aktivitet og fortræd. De hurtigt slidt deres tøj og legetøj, og som regel har mere end deres andel af ulykker.

Korte opmærksomhed spænder
Børn med ADHD har også ekstremt korte opmærksomhed spænder. De synes at have svært ved at sidde stille eller venter på deres tur. Dette kan være fordi de er så let distraheret. Det synes ofte, at de undlader at huske instrukser fra en forælder eller lærer i den tid, det tager at komme fra den ene ende af rummet til den anden. De synes kun at leve i nutiden. De synes ikke at tænke på fremtidige konsekvenser. De kan nogle gange ikke kan huske, hvad de gjorde kun øjeblikke tidligere.

Den opførsel af et barn med ADHD er kvalitativt forskellig fra de lejlighedsvise episoder af øget aktivitet hos børn, der ikke har ADHD. Ethvert barn fidgets eller misbehaves fra tid til anden. Børn med ADHD, er imidlertid en konstant udfordring. Deres adfærd medføre frustration og vrede for dem omkring dem. Uden ordentlig hjælp, kan disse børn bliver ked af det eller endda deprimeret på grund af deres meget præcis opfattelse, at de mennesker omkring dem misbilliger alt, hvad de gør.

Ironisk nok, kan disse selvsamme overaktive børn bliver helt opslugt i en bestemt aktivitet eller opgave. De tider bliver så over-fokuseret, at blive bedt om at flytte deres opmærksomhed vækker stor forstyrret og vrede. Det er som om den mekanisme i hjernen, der styrer deres impulsivitet er nu gået i overdrive. Når engageret, kan de ikke give slip. En anden teori er, at disse børn har lært at kompensere for deres distraktion ved at fokusere så helt på en aktivitet, at de ikke let kan ændre sporet af deres opmærksomhed. De finder forandringer initieret af andre til at være truende og vanskelig. Dette er meget forvirrende for voksne, fordi det synes uforenelig med de generelle fordomme om ADHD. Forvirrede forældre ofte spørger ting som: "Hvordan er det, han kan huske hver mystiske bevægelse i et videospil, men kan ikke huske at tage skraldet ud?" eller "Hvorfor kan hun sidde stille for at se MTV i timevis, men kan ikke sidde stille gennem den ene klasseværelse lektion?"

Venskaber og ADHD
Børn med ADHD har også slidt venskaber. Deres adfærd kan være så tankeløse og skærpende, selv udmattende, at andre børn begynder at undgå dem. De savner sædvanlige sociale signaler og ofte buse ud af, hvad de tænker, hvorvidt det overhovedet er hensigtsmæssigt eller taktfuld. Normalt godhjertet og ønsker venner, er de ofte mystificeret af andres negative reaktioner på dem. Det er vigtigt at forstå, at børn med ADHD ikke forsøger at være irriterende eller skadelig. Faktisk ofte de synes overrasket og flov, når deres adfærd resultater i afvisning af andre.

Evaluering for ADHD omfatter en familie historie, en medicinsk eksamen, psykologisk testning, og meget vigtigt, en samling af ratings på papir og blyant adfærdsmæssige skalaer udfyldes af forældre og lærere, der kender barnet godt. En dygtig neuropsykolog vil genkende mønstre i alle disse data, som generelt peger en diagnose af ADHD.

Behandling af ADHD
Det er en udbredt opfattelse, at børn med ADHD drage størst fordel af en tværfaglig tilgang, der kommer på det problem på mange måder samtidig. På det medicinske front, er stimulanser såsom Cylert (premoline) Dexedrine (dextroamphetamine) og Ritalin (methylphenidat) den medicin oftest anvendes til behandling af ADHD i Europa, antidepressiva undertiden ordineret som godt. Disse medikamenter øge aktiviteten i frontallapperne i hjernen, hvor impulsivitet styres.

Forældre og lærere til børn med ADHD skal oplyses om, hvordan man bedst håndterer deres særlige barn. Mange voksne begår den fejl at komme i magtkampe med disse børn, forsøger at kontrollere dem med barske disciplinære metoder. Børn med ADHD kan virkelig ikke lade være med den måde, de er. Råben, skælder, nagende, og straffe vil kun gøre dem til at føle og opføre værre. Endnu mere end de fleste børn, disse børn har brug for klare og venlige vejledning, med en vægt på, hvad de gør rigtigt.

Tidlig identifikation af særlige tjenester i skolerne kan være meget nyttig. Disse børn gøre det bedre er en mindre stimulerende mere velordnet miljø. De får gavn af små klasser, der er forholdsvis roligt. Aktiviteterne skal være korte og fokuseret, med mange muligheder for små succeser. Forældre og lærere bør ideelt holde tæt kontakt med hinanden, dele hvad de finder at være effektive til det pågældende barn.

Endelig kan fysisk aktivitet nogle gange hjælpe børn med ADHD-kanalen nogle af deres overdrevne energi. De har tendens til at gøre det bedre på de enkelte sportsgrene som svømmeklub, klatring, vægtløftning, eller kunstskøjteløb. Holdsport (hvor en stor del, der foregår på én gang) kan undertiden være overstimulering og frustrerende for disse børn.

Målet er naturligvis, er for børn med ADHD at få mest glæde, læring og vækst fra hver dag i deres liv. Med undervisning, opmuntring og støtte, kan disse børn lærer at overvåge og styre deres symptomer og komme videre med livet.