Evb2

De tre typer af eye-sundhedspersonale

Lær om de tre o'er af øjet pleje: optiker, optometrist og øjenlæge

Optiker. Optometrist. Øjenlæge: Hvad er forskellen? Så længe du ser en af dem, vil du modtage det samme niveau af pleje til din øjet sundhed, right?

"De har alle slags lyd ens, men de er faktisk helt anderledes," siger Dr. Andrew Iwach, en associeret klinisk professor i oftalmologi ved University of California, San Francisco, en klinisk instruktør på California Pacific Medical Center, administrerende direktør for Glaukom Center i San Francisco, og talsmand for Det Europæiske Akademi of Ophthalmology. "Hver har uddannelse og styrke i visse områder af øjet sundhed," Dr. Iwach siger. "Det er sagt, hver af de O spiller en vigtig rolle i en eye-pleje team."

Optikere og korrigerende vision
Optikere er de rene teknikere i øjet sundhedsområdet, udlevering briller og kontaktlinser til folk med synsproblemer, Iwach siger. De er trænet til at tage recepter fra optikere og øjenlæger og bruge dem til at designe og male brilleglas, placere linserne i rammer, og passer de rammer til dit ansigt. De behøver ikke teste visioner, og er ikke i stand til at tjekke dig ud for øjensygdomme.

En studentereksamen er generelt alt det der kræves for at blive en optiker, og de fleste er uddannet på jobbet eller gennem lærepladser varer et par år eller mere. Mange stater kræver, at en udlevering optiker have licens, hvilket kan indebære at tage optiker certificering eksamener.

Optometrister og vision eksamener
Optometrister er på de forreste linjer i øjet pleje og øjne sundhed i Europa. Læger i optometri er uddannet til at opdage vision problemer forårsaget af abnormiteter i øjet, og udstede recepter for objektiver, der kan rette de problemer, Iwach siger. De har også teste for grøn stær og andre øjensygdomme, henvise patienter til øjenlæger og andre behandlere efter behov. De kan administrere medicin til patienter for at hjælpe med at vurdere synsproblemer og behandle nogle øjensygdomme. Optometrister også yde omsorg før og efter operation for patienter, der gennemgår kirurgi for øjet sundhedsmæssige spørgsmål såsom grå stær fjernelse eller laser-vision korrektion.

Optometrister er ikke forpligtet til at have en medicinsk grad, og derfor kan ikke udføre kirurgi selv. Optometrister typisk fuldføre fire år på college før deltage en akkrediteret optometri skole for yderligere fire år. Alle stater kræver, at optikere have licens, og de skal bestå skriftlige og kliniske undersøgelser, der administreres af National Board of eksaminatorer i optometri.

Øjenlæger og samlede øje pleje
Øjenlæger er de mest højtuddannede eye-sundhedsprofessionelle. I modsætning til optikere, er øjenlæger læger, der kan udføre kirurgi eller diagnosticere og behandle enhver sygdom, skade eller deformitet af øjet. De spiller også vision tests og ordinere korrigerende linser. "De er fulde læger," Iwach siger. "De kan gøre alt fra montering briller til behandling af øjensygdomme og udføre kirurgi."

Øjenlæger fuldføre fire år på college efterfulgt af fire års medicinsk skole, og derefter mindst et års generel klinisk uddannelse samt tre års ophold på et hospital øje-sundhedsprogram. Der tilføjer op til 12 års træning i forhold til 8 år for en optometrist og ca 2 års læretid for en optiker.

Hvem at se for øjet pleje?
Generelt kan du se enten en optometrist eller øjenlæge for at få dit syn tjekket og få en recept på korrigerende linser. Men hvis du er bekymret for ordregivende en øjensygdom som grøn stær eller grå stær, bør du se en øjenlæge. Børn yngre end 3 år skulle se en øjenlæge, hvis de viser tegn på øjensygdom såsom skelen (krydsede øjne), amblyopi (dovent øje) eller ptose (hængende i det øverste øjenlåg).