Evb2

De mest almindelige fald allergi

Kom falde, mens andre tænker græskar, fodbold, og rive blade, du tænker om din ambrosia elendighed. Få hjælp til at styre dit fald allergi.

Sæsonbetonet allergi, herunder falder allergier, påvirker mere end 35 millioner europæere og koster den amerikanske økonomi mere end 10€ milliarder i tabt produktivitet.

Fall allergier: forståelse allergener

"Inhalant allergener er stoffer, der kan udløse allergi symptomer ved indånding af følsomme mennesker, "forklarer Bruce Gordon, MD, en øre, næse og hals allergi specialist på Cape Cod Hospital i Hyannis, Massachusetts, og instruktør ved Harvard University i Cambridge, Mass

"Inhalant allergener er opdelt i to typer på grundlag af deres vedholdenhed: staude og sæsonbetonede," Dr. Gordon siger "Flerårige allergener er til stede hele året, med lidt variation Seasonal allergener har distinkte perioder, hvor de er til stede.. i miljøet i store mængder. "

Gordon siger, at planterne typisk bestøve i tre sæsoner: "Disse sæsoner varierer i længde som funktion af vækstsæsonen. I foråret, bestøve træer. I sommermånederne, især i begyndelsen af ​​sommeren græsser bestøve. Endelig i slutningen af ​​sommeren og ind i efteråret, bestøve ukrudt. "

Fall allergier: ambrosia

En af de vigtigste bidragydere til fald allergi er den ambrosia plante. En enkelt plante kan producere en milliard pollenkorn per sæson. Ragweed vokser helt i hele Syd, Nord, og Midtvesten, og dens letvægts pollenkorn kan rejse op til 400 miles i vinden.

"Pollen har en meget tydelig sæsonen fra sensommeren til midten af ​​efteråret," siger Gordon. "Øst for Rocky Mountains, er ambrosia den overvejende årsag til udendørs fall symptomer på allergi." Ragweed kan findes vokser i ledige partier, langs vejen, og i åbne områder. "I områder med koldere temperaturer, den første frost sker normalt omkring det tidspunkt ragweed bestøvning ender. I sydlige regioner kan ambrosia bestøve gennem vinteren," bemærker Gordon.

Fall allergier: andre ukrudt

I forskellige dele af landet, gyldenris kan krøllet dock, lam kvartaler kvinoa, får skovsyre og bynke alle forårsage fald allergi. "Gyldenris blomstrer på samme tid, at bynke-ambrosie gør, men det er insektbestøvning [i modsætning til vindbestøvede], og ikke er en væsentlig allergen for de fleste individer," Gordon siger. "Den lyse gyldenris blomst, gør imidlertid opmærksom alle at jo mere uanselige brandbæger også blomstrer. "

Fall allergier: forme

Udendørs forme er en anden årsag til fald allergi. De først vises i det tidlige forår, men trives indtil den første frost. De er almindelige i jord, kompost bunker, og i de blade, der dækker jorden i løbet af efteråret. "I tempererede klimaer, danner svampesporer en særskilt falde sæson i midten til slutningen af ​​efteråret, efter ambrosie sæsonen er slut. Svampesporer er almindelige luftbårne allergener. De er lette, meget små, og nemt indåndes i lungerne. Sporer stige højt i Atmosfæren under opvarmningen af ​​dagen, falder tilbage til jorden med den kølige af aftenen, "siger Gordon.

Fall allergier: Beskyt dig selv

Hvis du har falder allergi, bør du være ekstra forsigtig på blæsende dage, og i morgen. "Wind-bestøvet planter såsom ambrosia har specialiserede hanblomster, der producerer enorme mængder af kraftig pollen, let frigives til vinden. Pollen er oftest udgivet i morgen," Gordon siger, advarer, at folk, der er allergiske over for pollen har stærke følelser i morgen.

Her er nogle andre forholdsregler, du kan tage:

  • Brug en ansigtsmaske, når du er udenfor, især mellem 5 og 10 og på blæsende dage.
  • Fjern pollen fra din hud og hår ved at bruse hyppigt.
  • Hold dine vinduer lukket og tænde for klimaanlægget.
  • Tør dit tøj inde i tørretumbleren stedet for at hænge tøj udenfor.
  • Har rådnende blade fjernet fra din værftet og tagrender.
  • Hvis du rake blade i efteråret, ansigtsmaske.
  • Når du første gang tænder for din bil air condition, lade dine vinduer åbne og undgå at indånde luften i flere minutter, indtil svampesporer kan spredes.

Fall allergier: ikke lider i stilhed

Hvis dine symptomer på nysen, løbende næse, eller kløende og rindende øjne bliver værre i efteråret, har du sandsynligvis en udendørs falde allergi. Firs procent af folk med sæsonbetonet allergi klager over disse symptomer samt problemer med at sove, være træt, har dårlig koncentration, og nedsat produktivitet på skolen eller arbejdet.

Men behandlingen er til rådighed. "Mange [mennesker] kan hjælpes med moderne medicinske behandlinger, hvis de blot ville klage til deres læger og få testet for at opdage mulige allergier, "opfordrer Gordon.