Evb2

Clearing bihuler og alt det slim

Din krop producerer slim i reaktion på et allergen eller udenlandsk stof men du bare ønsker at få overdreven slim produktionen under kontrol og begynde at trække vejret let igen, right?

Du nysen, med en øm hals og slim kører ud af din næse hele dagen lang - du ved, du er syg. Men du kan ikke vide, hvad der forårsager dine symptomer. Bihuler og overdreven slim produktion opstår som din krop forsøger at forsvare sig mod fremmede magter - eller når infektion strejker.

Kald det hvad du vil, men at CRUD, der kommer ud af din næse, når du er syg, er slim (også kendt som slim). Bihuler, som er hule hulrum fyldt med luft placeret i ansigtet, er foret med slimhinder. Slimhinder er tynde lag af fugtige væv, der producerer goopy materiale kendt som slim - du blæse det ud af din næse eller hoste det op, når du har en form for sygdom. Det kan være klar eller gul farve, og det har en tyk, klæbrig konsistens.

Slim har et virkeligt formål. Det udskilles af slimhinderne, for at beskytte luftvejene fra bittesmå invasion såsom bakterier, vira, bakterier og allergener, som du indånder. Slim opfanger disse bakterier til at holde dem fra at komme dybere ind i luftvejene. Men nogle gange slimhinderne gå lidt overbord, og overdreven slim produktionsresultater.

Hvad er årsagen overdreven slim produktion?

Stoppet næse eller en tilstoppet næse, der opstår, når de væv, linje din næse bliver irriteret, betændt, og hævede, hvilket gør vejrtrækning en udfordring. Det er ikke slim tilstopning næsen, der forårsager disse symptomer - selvom irriteret næse kan føre til produktion af overdreven slim. Bihuler opstår, når slimhinderne blive irriteret eller inficeret og begynde at udskille mere slim end normalt - udfylde de hule områder med tykke slim.

Alt, hvad der irriterer dem slimhinder kan få dem til at producere for meget slim, herunder disse sundhedsmæssige betingelser:

 • En bakteriel infektion
 • En virusinfektion (som en forkølelse eller influenza)
 • Allergi (herunder høfeber)
 • Astma
 • Et formål indgivet inde i næsen
 • En sinus infektion
 • En skade i hovedet
 • Overdreven brug af næsespray

Når du har fået for meget slim tilstopning dine bihuler, er det almindeligt at opleve andre symptomer også. Slim kan løbe ned i halsen, for eksempel, der forårsager en hoste og ondt i halsen. Overdreven slim kan også sikkerhedskopiere ind i ørerne, tilstopning dem, der forårsager ømhed, og nogle gange resulterer i en infektion i øret.

Måder at få overdreven slim under kontrol

For at slippe af overdreven slim og de ledsagende symptomer som hoste og ondt i halsen, er der flere ting, du kan gøre. Hvis du har en bakteriel infektion eller allergi, kan lægen ordinere medicin til at lette betændelse og hævelse og reducere produktionen af ​​slim.

Derhjemme, kan du tage disse trin for at tynde ud slim og lette din bihuler:

 • Prøv at bruge en saltvand (ikke medicinerede) næsespray et par gange om dagen.
 • Drik masser af vand og andre væsker hver dag.
 • Kør en luftfugter i dit hjem for at holde luften fugtig.
 • Prøv en over-the-counter antihistamin.

Overdreven slim produktion er bare din krops måde at beskytte sig selv og holde dem bakterier ud af dine lunger - men resultatet kan være alvorlige ubehag, indtil du kan klare det hele op. Pas på dig selv med hjem retsmidler til at tynde ud i tykke udledning, og se din læge, hvis dine symptomer ikke forbedres.

Find mere information i Everyday Health Øre, næse og hals center.